Taška nebo plechová krytina

Zdravím, žádám o další pomoc a zkušenosti. Projektujeme RD a řešíme střechu (jednoduchá, 120m4 a 35 stupňů). Máme v plánu podkroví a projektant navrhl plechovou střechu. Nějak jsem měl vzato, že pro podkroví je lepší taška (hluk, izolace, životnost). Projektant mi na to řekl že dnes již ty plechové krytiny jsou v poho, ale pokud chceme tašku není problém jen by musel "zpevnit" krovy. Takže prosím o zkušenosti. Plechová krytina případně jaká jestli jste spokojeni a cca cena? To samé u tašky? Jsem ve fázi kdy se začínám bát i o rozpočet takže se mi na tom plechu libí i vidina nižší ceny, ale nechci se pak bít do hlavy.
Odpovědět
Profilova fotka
@luige kometuji jen plech protože s taškou nemáme zkušenosti. Máme sedlovou střechu 40°, falcovanou krytinu Ruukki classic D tmavě šedá a moc se nám líbí. Pokládka byla rychlá a jednoduchá. Chlapům se s tím dobře dělalo. Cena cca 100. Kvalitní plech vydrží stejně jako pálená taška a pokud se dodrží montážní postup není problém s hlukem. V podkroví stejně budete mít izolaci k dalšímu odhlučnění a tepelné pohodě.
Odpovědět
U plechove krytiny bych se bal deformaci - je to tenky plech. Potom oprava - praskne taska? Zadny problem, vymenim za jinou. U plechu to bude urcite slozitejsi. Barevna stalost - u plechu bych mel strach, ze se za nekolik let zacne povrchova uprava kazit (blednout, odlupovat). Precejenom ten nater urcite nevydrzi vse, at je sebelepsi. Tasky (hlavne ty s glazurou) podle me vydrzi desetileti (staleti) a budou mit barevnou stalost +- stejnou. Podle me je palena taska proste proverena, o nicem jinem jsme na dum ani neuvazovali.
Odpovědět
My ted resime to same, ale jedna se o rekonstrukce strechy 210m2. Mame plech a pritel chce zase plech. Zatim bylo na obhlidku asi 5-6 firem a jenom jeden rekl, ze by sel do plechu, ostatni odporucaju tasky. Jeste sme se nerozhodli, cekame jeste na cenove nabidku. Plech nam nacenili s praci na 500tis. Tak docela sme zustali v soku, doufali sme ze se vejdem do 200tis 🙂 plus jeste mame 5 stresnich oken, tedy dalsich 100tis. A to sme ten dum kupovalo s tim, ze strechu menit neni potreba.. a prave kuli podkrovi a krovum sme pul roku v skluzu, kym sme to vsechno vycistili, oklepali a obrousili vsechny dreva, pomenili tramy...
Odpovědět
Máme plech, falcovany hliník satjam click systém. Chtěla jsem tašky ale mám sklony strech i 15 a 12 stupňů a tam nám byl doporučen jediné plech a nechtěla jsem to kombinovat s taskama když na domě na části je sklon 35 stupňů. Ten plech vyšel nakonec plus minus stejne jako ty tašky ač mi napřed pokryvac tvrdil ze plech bude o dost levnější. Nicméně krov máme dimenzovan na tašky takže by to někdy šlo změnit. Za 250m2 střechy jsme platila včetně zábran na sníh a všech doplňku a práce 300 000. Krov stal práce a dřevo 220000.
Odpovědět
Profilova fotka
@sn3k Jen k té barevné stránce věci... plech je stejně barevný v celé ploše ale když vidím střechy kolem nás, tak je znát, která taška je z jiné šarže a pak to na střeše dělá hnusné "mapy". To spíš aby člověk, pokud se rozhodně pro tašky dával pozor aby všechny byly z jednoho závodu, jedné šarže... 🙂
Odpovědět
My budeme mít hliníkovou facovanou prefu, 252m2 vyjde se vším na 400l + vazníky a bednění 230l
Odpovědět
@luige @lucka_dc Ono je skoro jedno, zda to bude plech, beton nebo keramika. Pokud to teda nebude ten nejlevnější plech z Polska. Vyberte si to, co se Vám líbí. Zásadní je správné provedení práce od tesařů, pokrývačů a klempířů. Nikdy nedejte na kecy typu: "Dělám to takhle 20 let a nikdy s tím nebyl problém." Většinou kvalitní plech není levnější než jiná krytina. Zásadní je nechat si udělat cenovou nabídku od více firem/řemeslníků na různé krytiny. Ono je to tak, že Vám často pokrývač doporučí to, z čeho má větší provize. Navíc ještě někteří výrobci platí za m2 položené krytiny - loni např. Bramac 2kč. Já jsem si dělal loni na podzim sedlovou střechu 200m2, sklon 35 stupňů s jedním pokrývačem/tesařem svépomocí. Cena celkem cca 150000Kč. Podkroví ale bude klasická neobydlená půda. Taška Terran Synus Evo Carbon, která je za tu cenu perfektní. Co se týče barvy, tak všichni výrobci tašek jasně píší, že se má pokládat z několika palet současně, aby se toto riziko minimalizovalo . Většinou to ale není problém. U levného plechu se zase často loupe barva.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?