Tegalit od Bramacu. Máte zkušenost?

Zdravím Vás dámy, máte některá zkušenost s tegalitem od Bramacu, teda myslím při stavbě a nebo přímo už na střeše. dík h.
Odpovědět
1
2
Ahoj,my máme tegalit na domečku (dřevostavba), co stavíme, barva černá, jsme moc spokojení. Můžu poslat fotky. Nebo jestli máš konkrétní dotazy, klidně se ptej.Ol.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, my jsme také uvažovali o černém tagalitu. Manžel jím byl nadšený do té doby než ho viděl na pár střechách položený. Asi na dvouch co jsme viděli byl položený dobře a dělal nádhernou střechu, ale větší množství co jsme viděli bylo vlny a u oken se zvedalo - celkově to nevypadalo moc hezky. Máme dost velký krov a tak jsme měli strach, že se dřevo bude prohýbat a proto jsme od tagalitu museli upustit.
Odpovědět
Oooo moc děkuji dámy za reakce. Přesně manžel :-) stavební mistr chodil nadšeny atd atd. ale pak se ve stavebninách dozvěděl, že prý musí být u tegalitu perfektní parozabrana atd. prostě se nesmí podcenit ani příprava ani pokládka. Máme jednoduchou sedlovou střechu bez valeb? a máme tam jen jedno trojuhelníkové okno. Mame plány na jednoduchý zcela bez oblin barák a chceme tu černou střechu a bíloi omítku vlastně tak něco jak je v prospektech bramacu ten sleněný dům :-( no představy. Tak jsme se začali koukat po BETA elegant ale moc mě to nebere. Takže fotky a další......... čekám a děkuji Halina
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj "hali"(manžel od ajjík), sice jsme dlouho uvažovali o TEGALITu od BRAMACu,ale nakonec jsme jak psala manželka od něj ustoupili :-( dost mě to mrzí,ale dnes již máme na firmě BRAMAC připravené tašky MAX (zase jen kvůli váze), ale dnes bych se možná přikloňoval ke STODu od TONDACHU bud engoba nebo glazura.je dost podobná TEGALITu a také ji moc lidí nemá. TEGALIT je strašně náročnej na podkládku (příprava krovu) absolutně rovný dřevo (což je dnes nereálné, protože ptáci včera na tom zpívali a dnes už to máš na střeše) a žadný velké délké nároží ani krokví. Takže jen smutně koukám po střechách se STODEM a TEGALITEM :-| Pokud by jste se rozhodli pro BRAMAC můžu se Vám pokusit udělat cenu. Filip
Odpovědět
Ahoj Filipe, ok moc děkuji za cenné rady, právě manžel měl z toho strach ale on jako vyučený tesař a taky pár střech,teda krovů udělal. No ale tak jak jsem psala máme jednoduchou sedlovou střechu bez valeb a jen jedno troj. okno takže právě tegalit by udělal svoje /teda krásu :-N / tak uvidíme no ale tak nabídky se přece nemají odmítat tak pošlu rozpis na potřebný materiál a uvidíme. No a taky cena nás trochu brzdí v rozhodování podle stavebnin ve který jsem kupovali lambdu tak prý mezi normální /nevím jaký typ/ a tegalitem může být rozdíl i 40tis, což manžel chce nějaký super komín by ho bylo půl. Tak uvidíme a určitě děkuji za radu ;-) Halina :-)
Odpovědět
Ahoj, jak už jsem psala, máme tegalit na dřevostavbě (doporučil nám ho projektant a nám se taky líbil). Střechu máme valbovou, ale taky jenom hladkou, nemáme ani střešní okna. Vybrali jsme si dobrou firmu, dozorovali jsme to, tak snad dobrý. Co se týká ceny, je pravda, že tegalit je dražší, ale samotná krytina z ceny střechy dělá poměrně malou část (u nás to byla asi 1/4). Vzhledově je to pěkně hladké jako břidlice. Viděla jsem i ten cihlově oranžový tegalit a taky to bylo moc hezké. Jsme z Pardubic a tegalit tu lidi docela dávají, takže jsme to okoukli u jiných, než jsme do toho šli.O.
Odpovědět
Ahoj, Tegalit (ten břidl.černý) vypadá naprosto skvěle, zrovna dnes jsme na něj koukali v práci, vypadá podobně jako plechová krytina, a je nesrovnatelně levnější. Jedinou nevýhodou může být problém se zatékáním, drážkování není jak u klasických tašek, takže je nutností udělat pořádně souvství pod stř.taškou /pořádně by se to mělo dělat všude, ale tady hlavně u menších sklonů obvlášť :))
Odpovědět
Profilova fotka
:-)
Odpovědět
Profilova fotka
no to je bordel, když chci něco napsat, tak se mi to 2x smaže a smajlík tam je hned ]-( :-D
Odpovědět
Profilova fotka
tak další pokus... ;-) můj Pavel pokládá střechy a s tegalitem neměl naprosto žádný problém, kuk ke mně do alba, dala jsem tam foto střechy, co dělal.
Odpovědět
oooooo děkuji za fotky .... je to paráda ale my jako na jablunkovsku máme strach ze sněhu a tudíž musíme dát sněhovky. Kousek od naší stavby mají na novostavbě Tegalit ze sněhovkami. Manžel chtěl dát jen 2 řady od okapu ale má strach že nám to otrhá okapy atd. Více takových fotek mě jen potěší Ahoj Halina x-)
Odpovědět
Profilova fotka
na jablunkovsku? u Třince? to je u nás :-D podle toho, co Pavel říkal, tak zachytávače se dávají podle sněhové oblasti, kam spadáte, to si moc nemůžete vybírat... a okapy, pokud jsou správně umístěné, tak se jim nic nestane, tam nejde ani tak o to, jak moc jsou připevněné, jako o to, kam se umístí ;-) (ale nechci kecat, musela bych se ho zeptat, jestli si to myslím dobře)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
tak jsem se ptala a prý když tam dáte jen ty dvě řady a bude hodně sněhu, tak to ty sněhovky úplně zlikviduje = zničí. :-S
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 letech
@pebi ahoj pebi,chtěl jsem setě zeptat zakolik poklada střechu tegalit m2.dik
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 5 měsících
Profilova fotka
Ahoj, obnovuji téma. Máte nějaké nové zkušenosti s touto krytinou? Taky by mě zajímala cena? Pokud máte na kolik vás tegalit vyšel a při jakých rozměrech domu. Díky @hali ahoj, pro jakou krytinu jste se nakonec rozhodli?
Odpovědět
@effka84 Já už jsem tady o Tegalitu nakecala... :-D Mrkni tady http://www.modrastrecha.cz/diskuse/st... http://www.modrastrecha.cz/diskuse/st... http://www.modrastrecha.cz/diskuse/st... http://www.modrastrecha.cz/diskuse/st... No musím konstatovat, že po zpětném přečtení mých příspěvků napsaných v řádu několika let, jsem mluvila jednou tak a jednou tak, asi podle momentální nálady a stupně nasr..osti. :-D :-N Ale podotýkám, že všechny naše problémy s protisněhovkama firma Bramac vyřešila ku spokojenosti obou stran a bez problémů, takže ve výsledku dobrý. A po několika letech, co máme Tegalit na střeše a dostatečně jsme se "nabažili" radosti z nové střechy, už se na ni prostě nekoukáme, tudíž jsme přestali vidět kdejaký nedostatek, ostatně jako u spousty jiných věcí. :-p :-N Důležité pro nás je, že nám neteče do baráku a že máme prostě střechu nad hlavou. Ať vyberete cokoliv, ať to vypadá jakkoliv, hlavně jak to splní účel po praktické stránce. ;-)
Odpovědět
@effka84 Ahoj, zůstal Tegalit, no od severu už i s mechem :-D sněhovky jsme neměnili, manžel to nějak zazdil, tedy tu výměna a jak píše Alča, tak jsme rádi,že nám neteče do báráku atd. ;-)
Odpovědět
@hali No nám taky zůstal a jak jednou ten sajrajt vytekl (jen u některých), tak už naštěstí dál nevytékal. A dokonce se to nakonec vyčistilo tak nějak "samo". :-D Ale asi jsme je v Bramacu docela i potrápili. :-N
Odpovědět
Tak nějak, ale když si vezmeš, že dáš za to takové prachy a oni ti řeknou počkejte to vyteče a bude to ok. Tak kdo by nebyl nas....?
Odpovědět
Profilova fotka
@hali @alcar Holky díky za odpovědi. A jak to bylo s cenou?? Asi o dost dražší než třeba Alpská clasic, že? Budeme mít dům 11x16, valbová střecha, jednoduchá. MOžná nakonec stejně ustoupíme, finance rozhodnou. :-|
Odpovědět
@effka84 Já už si moc nepamatuju, ale tuším, že vycházely o něco dráž, než klasická taška. Ale suverénně nejdražší bylo Figaro od Tondachu, ten Tegalit byl pro nás cenově schůdnější.
Odpovědět
ej my dali cca 130 tis jen za tašky, ale máme hodně sněhovek. Ale to byl rok 2008. A každá zima nám ukáže, že to bylo dobré rozhodnutí. ;-) Na části střechy garáže máme jen 4 řady.Vzhledem k tomu, že je to ze severu, tak by tam měl ten sníh vydržet co nejdéle, ale spadne vždy při oblevě, zbytek drží. Kousek od nás mají sousedi taky Tegalit a jen 2 řady sněhovek a je to pro pobavení jak při oblevě nadávají, že musejí odhazovat 2 parkovací místa :-D Ačkoliv i já minuly týden raději pošoupla auto dál od domu. =-)
Odpovědět
dámy....právě poptávám tesaře, ikdyž jste dělali střechu pár let zpět, třeba kontakt na něj máte pokud to nedělal váš mužíček.. naše stavba je Český Těšín... jo ten tegalit je téměř zhodný s mediterran zenit.. a cenově uplně nekde jinde koukám,, my krytinu asi tondach samba 11 engoba černá, nebo mediterran danubia antracit..
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj máme Mediterranku carbon a zatím spokojenost...kukni do fotek...pokud chceš šikovný tesaře...můžu doporučit :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
@oliivie MŮŽU SE ZEPTAT, JAK HODNOTÍTE KRYTINU TEGALIT S ODSTUPEM LET NYNÍ? BYLO BY MOŽNÉ PŘIDAT FOTKU? uVAŽUJEME O NÍ, ALE MÁME DROBNÉ POCHYBNOSTI
Odpovědět
Máme Tegalit, zatím naprosto v pohodě, bez problémů. Ale bydlíme zatím jen 1,5 roku. Tak snad dalších 30 let vydrží. :-D
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 letech
@oliivie Ahoj Olivie. Dočetl jsem se, že máte střechu od Bramacu Tegalit černá. Máte tegalit star nebo pouze tegalit a jak jste spokojení? Nemohla by si poslat pár fotek pro představu? A jak jste spokojeni. Dík lulek7@yahoo.com Ludvík
Odpovědět
Profilova fotka
@barak2017 taky mam tegalit cerny bez STAR a pohoda, jen se po tom blbe chodi, dost to klouze :)
Odpovědět
@barak2017 také máme tegalit, ale kvůli památkářům "pouze" protector v cihlově červené. Střecha je parádní, nádherná taška. Šel bych do ní znova a znova. Protože jsem s těma památkářema docela bojoval, tak jsem pro představu poprosil přímo bramac a od marketingu jsem dostal super fotky ve vysokým rozlišení.
Odpovědět
mate prosim nekdo ten nový odstín granit metalic? rozhuduji se mezi nim a ebenově černou pomohlo by mi nejake autenticke foto
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?