Titanzinkové okapy - skvrny

Pěkný večer. Dnes jsem měl převzít novou střechu - betonové tašky KM Beta, okapy z titanzinku. Zarazily mě flekaté okapy a jejich svody. Podle realizační firmy je toto normální (od vody). Nemáte někdo podobné zkušenosti s titanzinkovými okapy, resp. jak vám vypadaly brzy po instalaci? Okapy jsou od firmy Zambelli. Děkuji. Honza
Odpovědět
to zašedne časem celý, je to obyč titanzinek, měl jsi si objednat předzvětralý
Odpovědět
Mě teda překvapily ty skvrny jen někde. Chápal bych, kdyby byly více rozprostřené. Navíc je to často i do černa. Mám proto obavy, zda to není nějaký vadný plech či chybná montáž.. Ale i výrobce mi na tyto fotografie odepsal, že je to běžné...což je podle mne docela hrůza :-)
Odpovědět
@pesek23 Nejprve bych vám chtěla pogratulovat, vzhledem k tomu, že řešíte "fleky" na okapech, tak vám stavba jde bez problémů a na jedničku-tak jako nám, taky jsem byla "na větvi" z takovýchto drobností :-D. A pak bych vás chtěla uklidnit....naše vypadali stejně a po půl roce je to mnooooohem lepší a barva se "slila" do matné šedé.
Odpovědět
@bamak :-D řeším to hlavně z důvodu, že je to vidět. Zbytek nedokonalostí na hrubé stavbě se schová pod další vrstvy :-) .
Odpovědět
@pesek23 zdravím, mimo otázku. Vidím, že máte udělanou okapnici stejně blbě jako my, tedy z hranou konce vazníků, pokud dobře vidím. Jak budete řešit podbití hrany vazníků ?
Odpovědět
@voky115 Okapnici nemáme. Je tam jen síťka proti zvěři asi. Pod vazníky a na jejich hranu chci dát fasádu. Nejspíš podbít OSB a na to lepidlo, perlinku, omítku. Snad jsem otázku pochopil, stavím první dům a věnuji se jen kontrole barev stavebních prvků :-D
Odpovědět
@pesek23 Je nedokonalost a nedokonalost.....je pravda, že se všechny schovají....ale některé časem můžou změnit "tvář" a vylézt jako obludný problém :-D. Než budeš bydlet budou okapy v pohodě ;-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 letech
@pesek23 Můžu se zeptat jak se změnily fleky na okapu po čase? Uvažuji také o Zambelli titan-zinek okapech. Když ale vidím vaše fotky po instalaci, tak bych se asi při předání .... Děkuji
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?