V jakém počasí a stavu konstrukce střechy je vhodné pokládat krytinu?

Dobrý den, obracím se na zdejší fórum s žádostí o radu. Máme hotovou hrubou stavbu a už asi druhý měsíc máme zafóliovanou a zalaťovanou střechu. Krytina se nám bohužel zpozdila o zmíněné skoro dva měsíce. Jde mi o to, že za současného počasí (cca -2 až +3 stupně) máme latě poměrně navlhlé, a část pozednic také. Můj dotaz tedy zní: Je "košér" za současného počasí řešit pokládku krytiny, nebo máme počkat na jaro a řešit vše až bude teplo a kostrukce vyschne? Děkuji za odpoveď!
Odpovědět
to máš úplně jedno, ty latě tašky nezavírají hermeticky, je tam normální proudění vzduchu, čím později to přikryješ, tím víckrát to zmokne a namočí se to, čím dřív to přikryješ, tím dřív to přestane znova znova moknout...
Odpovědět
Profilova fotka
My děláme právě teď střechu - krytinu pokládali kluci minulý víkend a ještě nás čeká další víkend nad garáží... určitě bych dala ještě teď než to nechat celou zimu jen tak ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
dřevo může zmoknout. podstatné je, aby bylo "na luftu". problém s degradací dřeva nastává v případě několikaletého neustálého moknutí. určitě by bylo lepší střechu dodělat co nejdříve (mně by to nedalo), ale pokud to uděláte až na jaro, prd se stane. pokud to vydrží fólie, nemá se do jara co jiného pokazit... samozřejmě přikrytí je vždy lepší varianta.
Odpovědět
Pokud je jakákoliv šance tu krytinu udělat jděte do toho. Střecha bude stejně luftovat a vysychat. UV záření té folii neprospívá. Já bych neměla klidné spaní.
Odpovědět
Soused dává zrovna dneska, 6chlapů mělo jedno sedlo za hodinku a půl hotovou....měli střechu pár dní zakrytou igelitem,ale v tomto počasí je to asijedno, vírt ji stejně odfouknul.
Odpovědět
Profilova fotka
my pokládali teď v neděli nenechal bych na střeše jen folii, kterou sníh může zničit. Zásadní je mít krytinu na střeše, okna také nedáváme, vše je mokré a během zimy a jara vše samovolně vyschne.
Odpovědět
nevím jestli to platí pro všechny, ale naše paropropustná fólie (ta pod taškami) měla UV odolnost 2 měsíce, takže cca. po měsíci se pokládaly tašky.
Odpovědět
Důkladně prověřit o jakou folii se jedná a k čemu je určená. Ne všechny folie lze použít na dočasné zakrytí. Dnes jsem viděl fota naprosto rozpadlých folií i od renomovaných výrobců způsobených nesprávným použitím a i montáží.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?