Vazníky nebo klasický krov, co bude lepší?

Profilova fotka
Potřebovala bych poradit. Zrovna řešíme jakou si nechat udělat střechu. Proto bych ráda znala váš názor co bude lepší a co hlavně výjde levněji. Budeme stavit bungelov.
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
@richt Podle mě vyjde levněji vazníková a je rychleji položená, zase budete mít vyšší střechu a nepoužitelnou půdu. Určitě bych si to taky nechala spočítat statikem, ne všechny domy mohou mít vazníkovou střechu. My máme dost široký vazník a uprostřed domu jsme museli nechat udělat armovaný průvlak.
Odpovědět
Profilova fotka
@yess99 my právě nebudeme mít moc vysokou střechu bude mít 22 stupňů.Chceme sádrokartonové stropy a na půdě max úložný prostor.
Odpovědět
Profilova fotka
@richt Máme 22 st., sádrokartonové stropy a je to dost vysoké. Není to sklonem, ale vazníky sedí až na hrubé stavbě, kdežto normální střecha je v té hrubé stavbě jakoby zapuštěná, takže začíná níž. Podívej se do mého fofoalba. O víkendu jsme zateplovali strop, tak je tam trochu vidět, jak to pak na půdě bude vypadat. Uložit se tam teda nic nedá, asi by to ani sádroše neunesly.
Odpovědět
Profilova fotka
@yess99 tak jsem mrkla na fotky. Vypadá to zajímavě. Bylo mi teda řečeno, že ten sádroš něco unese, ale samozdřejmě né třeba skříň atd, ale takové sáně, nebo pytel s oblečením, boty a tak klidně. No budu muset ještě popřemýšlet. A taky asi bude dobré nechat udělat cenovou nabídku. Ty vazníky asi bude muset udělat firma, krovy by možná udělat známí tak ještě uvidím jak to výjde cenově. Jinak moc díky za info
Odpovědět
Profilova fotka
@yess99 ještě jsem se chtěla zeptat jakou jste dávali střešní tašku? Říkali, že na 22 st. střechu jich moc na výběr není.
Odpovědět
Profilova fotka
@richt Bramac Max černou
Odpovědět
Profilova fotka
POkud prostor pod střechou nechcete využívat tak bych brala vazníky. Jinak na vazníky si klidně můžete dát palubky, nebo použít přímo vazník a ukládat na něm na stropy bych tedy nedávala, stejně Vám na to přijde cca 25 cm izolace...My ho také máme, protože máme velkou plochu bungalowu , je to lehčí, levnější a nemusíme mít další nosnou zeď v domě, jak pravil projektant. A tašku tady někdo doporučovat ROben...byli jsme kouknout..beton přítel odmítá, že ten patří do základů..)) ale Roben(pálená taška), jak technické parametry, vzhled a jsou velkoformátové nás prostě oslovil...Jinak sklon máme 25%. A je poměrně levný. Jen pro info, jsem min. týden dostala na střechu nabídku od velké stavbení spol., ano byla komplexní, ale na netu taška Roben oproti nabídce 8,- Kč navíc za ks (bude jich potřeba 3100), tak jsem upozornila a dnes mi nabídku upravili a jsem na této ceně..takže i u těchto stavebnin se nebojte smlouvat..)))
Odpovědět
Profilova fotka
@lajlinka78 my budeme mít zastavěnou plochu 170 m2 takže střecha bude velká. Právě si nejsem jistá s tou cenou. Vazníky by nám musela dělat firma a krovy by nejspíš zvládly kamarádi. Ale spíš záleží za kolik by jsme sehnali dřevo na ty krovy tam by to bylo asi rozhodující. Nějak totiž zatím nemám představu o cenách
Odpovědět
Profilova fotka
@richt Tak to máte podobné, my máme zastavěnou 180 m2 a pro orientaci jen vazníky vyjdou na cca 100 tisíc, nabídky byly v rozmezí +- 5 tisíc.
Odpovědět
Profilova fotka
@yess99 děkuji aspoň si můžu zhruba udělat obrázek. Známí teď dělali střechu z krovů a dřevo je vyšlo při stejné zastavěné ploše na 70 tisíc
Odpovědět
Profilova fotka
@richt Zase vazníky přivezou, nasází je na střechu za jeden den. My měli střechu za pár dní komplet hotovou. U normálního krovu bude ta práce o dost dražší a také to bude trvat déle. Nezkoušeli jsme poptávat normální krov, ale všichni říkají, že je dražší. Nás tlačil čas, tak jsme si vybrali vazníky už v projektu.
Odpovědět
Profilova fotka
@yess99 u nás to tak nespěchá. O čas nejde spíš si říkám, že vazníky by musela dělat firma a krovy možná zvládnou i kamarádi. Je to velké dilema. Projektant mám udělal projekt na vazníky i na krov a prý se máme rozhodnout co bude pro nás lepší. Tak pořád řeším pro a proti. Asi budu muset nechat nacenit oboje a uvidím.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@richt Nám řekl kamarád, že by nám vazníky udělál sám, tak když vám budou dělat kamarádi normální krov, třeba by zvládli taky vazníky. Jestli máte možnost, podívejte se na nějaké bungalovy, co mají takhle udělané střechy. Vypadají opravdu rozdílně a pak se i jinak řeší podbití střechy. Přeji úspěšný výběr.
Odpovědět
Profilova fotka
@yess99 jo zkusím se poptat. díky za rady moc jsi mi pomohla
Odpovědět
@richt @yess99 ... holky jen jsem se chtěla zmínit, že už existují i vazníky, které mají spodní část (trám) zesílenou a jdou vyrobit tak, že tam úložný prostor mít můžete ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@yess99 také budeme mít vazníky a právě řešíme firmu, která nám je dodá..každý nám říká, že jich v republice moc není, tak jsem se chtěla zeptat, jaká firma Vám vazníky dodávala?? Děkuju :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@bkattie Tak to se musím zeptat, protože nám je dodával živnostník z Varů, co nám dělal střechu, ale ten si je nechává dělat. Pak mám ještě firmu, která nám počítala statiku a kreslila základní vazník pro projekt, ta se taky nabídla, že je i vyrábí, posílám do IP ale všechno jsou to Vary.
Odpovědět
Profilova fotka
Máme střechu 1930x1390 a určitě vazníky (máme přesah kolem dokola 1 m. JInak vazníky do 150 tis. snad i s prací a dopravou.
Odpovědět
Ahoj, my máme vazníky. Firmu jsme objednávali někdy v únoru, dali nám lepší cenu, protože měli méně práce než v průběhu roku.. Máme podsklepený bungalov. Montáž naprosto úžasná, jen nám střecha rostla před očima:-) A malou půdičku máme, manžel na vazníky přitloukl osb desky a vznikl parádní prostor :-) :-) Vše mám v albech nafoceno ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Jinak před 7 lety jsem měla truhkářství Zdeněk Kubín, Sedlčany.. Vazníky...107.300 + větrování 3300,-+Spojovací a kotevnímat. 5100,- + impregnace 3600,-+ montáž 13500,- + doprava 5900,-.
Odpovědět
Profilova fotka
Před chvílí jsem se potkala se spolužákem a ten teď dělá střechy. Tak jsme to tak trochu řešili a řekl mi že vazníky výjdou levnějí, ale pokud mám možnost sehnat po levnu dřevo tak výjde levněji krov. Měla jsem představu, že střecha výjde kompletně do 200 tisíc. Tak teď nevím.Prý mám poslat projekt a on mi to nacení. Ale firmu na vazníky si musím najít a nechat nacenit. Jsem zvědavá co dopadne lépe
Odpovědět
Profilova fotka
@richt původně jsem si také říkala že do 200 tis. ale budu ráda, když se stou metráží budeme vejít do 300tis..( a to nepočítám práci pokládku a latování..(
Odpovědět
@richt My mame vazniky. Pak jsme se rozhodli pro pochozi pudu. Ja myslim, ze hodne zalezi, co od toho chces. Puda je aspon z casti pochozi, ale jak jsou tam hned vazniky, tak mame opravdu minimalni prostor na pohyb. Krov by byl proto asi lepsi, ale zaroven asi drazsi. Ale na tech par krabic to staci. Take mame bungalov
Odpovědět
Profilova fotka
@linee chtěla bych mít tu půdu kde bude i úložný prostor, ale jen na nějaké drobnosti třeba jako sáně, nějaký pytel s oblečením nebo tak něco.
Odpovědět
@richt To by mohli stacit ty vazniky...nam to vyslo na ca. 16 m2, ale i ta dira byla delana mezi vaznikem...Priste bych ti udelala nejake foto, at vidis, jak to vypada. Do kdy se musis rozhodnout?
Odpovědět
Profilova fotka
@linee já na to nespěchám. Projekt máme uděláno na oboje takže na úřad se něco dá a střechu budem dělat stejně až příští rok. Jen spíš zjišťuji co a jak. Teď řeším střešní tašky prý jsou teď nějaké slevy tak bych toho chtěla využít. Ale za fotky budu ráda, díky
Odpovědět
@richt Zkus napsat Kamile v te nasi uzavrene skupine. Vim, ze jsem ji zasilala slevu na Bramac a jestli je nekoupila, nemyslim, ze je vyuzije jeste tento rok (bohuzel to vypada na tu zakladovku). Jestli to ma, mohla by ti poslat, ne?
Odpovědět
Profilova fotka
@linee děkuji zkusím ji napsat
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
Zajímalo by mě, jak vypadá střecha u bungalovu s krovem (valbová střecha.) Bohužel jsem žádnou fotku nenašla. Nemáte někdo fotečku???? Předem děkuji
Odpovědět
Takto to máme udělané my. Vazníky jsou zesílené, protože jsme chtěli pochozí půdu.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?