Vějířové Hmoždíky Bulldog-spoj krokve a vaznice

Zjišťovali jste někdo, jestli tam tyto podložky ve skladbě krovu máte? Je to nutnost, nebo jen doporučení pro určité případy (např. sklon střechy)? Existuje jiné opatření proti otlačení a pootočení? Díky
Odpovědět
Prý se tam mají dávat a máme je tam. Trvali jsme na tom. Tesaři by byli schopní je tam nedat, protože je to "práce" navíc.
Odpovědět
Profilova fotka
Mam krovy z lepenych hranolu z finske borovice obrabenych na cnc stroji a nic takoveho tam nemam. Vse je spojovane na cepy a neni to pak potreba. Tyhlety bazmeky se tam davaj prave jako nahrada poctive tesariny krerou se dnes uz nikomu nechce delat Mate-li spoje “natupo” jen prilozenim na sebe tak bych to tam dal.
Odpovědět
Hodně záleží i na typu konstrukci krovu, sklonu a umístění kleštin. Pokud jde o hambálek nebo vaznicovou soustavu. U hambálku bych je tam určitě chtěl tam drží střechu proti rozjetí právě kleštiny a třecí síla mezi krokví a kleštinou. Pokud je to špatně provedené pak můžou působit velké boční síly na pozednici a pozední věnec, které tam nemají co dělat. U vaznicové tomuto rozjetí brání podepřené v několika místech středové vaznice tzv. plné vazby. Nechal jsem se tesařama ukecat a taky to tam nemám. Teď toho lituji. Mám tam jen pevnostní závitovou tyč 8.8 - 12 a 2 hřebíky v každé kleštině. A pokud bych si závitovku nekoupil tak by tam dali to blato co se prodává v každém krámě. Myslím že je to pevnost. pouze 4.6. To když člověk více zabere tak tu tyč přetrhne. Další co si pohlídejte tak je jak budete mít kotvenou pozednici. Pokud na chemickou kotvu a závitovky tak bych taky doporučil závitovku pevnosti 8.8 a chemickou maltu určenou na konstrukční kotvení. Chemickou maltu nepoužívat POLYESTEROVOU, ale například vinylesterovou.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?