Výměna eternitových šablon za hliník?

Dobrý den, na naší šumavské chalupě jsme se po několika letech rozhodli kompletně vyměnit eternitovou střechu. Vím, že už jen z hlediska likvidace eternitu to bude strašné, ale situace už je bohužel neúnosná. Rádi bychom střechu v podobném vzhledu, tašku ne, tedy plech. Tedy (zatím) váháme nad falcovanou šablonou od Prefy - https://cz.prefa.com/katalog-produktu... a BoCo 330 od Comaxu - https://www.strechycomax.cz/comax-boco/ Celková pokrytá plocha by měla být do cca 110 M2. Chci se zeptat ostatních, pokud řešili také tuto situaci, jakou jste nakonec zvolili variantu, nebo máte nějaký jiný tip? Předem děkuji všem za odpovědi MH
Odpovědět
A co to jen zrekonstruovat? To znamená očistit a nástřik barvou, Dělal jsem to při rekonstrukci. Nebo to musí určitě dolů?
Odpovědět
@matelloo hlavně to neřešte moc s úřady štěně jim to je jedno. Domluvte se s pokrývači většinou mají kde to legálně utopit sice to bude stát aktuálně u nás myslím 3200kc/t. Ale nemusíte to řešit neak složité a čím dřív se toho zbavíte tím líp kdo ví co zase vymysli a jaký bude problém s tím.
Odpovědět
@sobii No, rádi bychom to dali celé dolů... je to tam určitě přes 80 let. Jinak, jak myslíte rekonstruovat eternit?
Odpovědět
@edison101 Díky za tip! S tou cenou souhlas, taky jsem našel/doptal podobné, to je asi to nejmenší. Nejhorší bude samotné sundání... 😄
Odpovědět
Eterna znamená věčnost.😄. Podívám se jestli mám fotky ,ale normálně se to očistí, nástřik penetraci a barvou, je to pak jak nové.
Odpovědět
Takto.
Odpovědět
.
Odpovědět
@sobii To je paráda! Ty vado, čumím! Můžu se zeptat, na kolik to orientačně vyjde?
Odpovědět
@sobii věčnost ne. Je jen otázka času než nějaký zelený mozek vymysli že do roku toho a toho se musí všechny eternitove střechy zrušit. Blbý jsou na to dost není to otázka jestli ale kdy . Osobně bych se toho zbavil dokud to jde relativně levně taky jsme to shodili ze stodoly a dali radši hliník. @matelloo pozvěte pokrývače hodně jich to ještě dělá.
Odpovědět
@matelloo , celé to stalo cca 65t. Očištění, penetrace a 2x nástřik. Dělají i tři, já tenkrát šetřil.😄. Dávají záruku na stalobarevnost snad 10 nebo 15 let, ted už nevím. Případně můžu poslat kontakt, mam to devátý rok a je to jak nové. Pokrývač to asi dělat nebude.
Odpovědět
@edison101 Od koho a jaký jste prosím dávali hliník? Děkuji
Odpovědět
@matelloo myslím že to byl satjan jistě nevím to a okna šlo čisté přes firmu mam falcovanou. Přivezli půl tunový svítek hliníku a tu to nastřihali na potřebnou délku prohnali mašinku co udělala Falce. A bylo.
Odpovědět
Článek se načítá
@edison101 Právě mě překvapilo, že tuhle službu někdo nabízí, já jsem koukal na: https://www.strechycomax.cz/staveni-f... ale zase bych rád zůstal u toho původního vzhledu střechy... nechce se mi tam dávat Falc, i když by to asi vyšlo levněji...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?