Změna sklonu střechy bungalovu ze 30° na 25°

Profilova fotka
Ahoj, chtěla bych se zeptat, zda má někdo zkušenost se změnou sklonu střechy na RD (bungalovu) během stavby. V projektu máme 30°, ale chtěli bychom 25°. Rádi bychom tento požadavek zadali přímo firmě, která nám bude střechu dělat, aby s tím rovnou počítali, že bude změna oproti projektu. Říkali jsme si, že tuto změnu nikde ohlašovat nebudeme, prostě tu změnu uděláme a snad to nebude poté problém při kolaudaci. Nebo jste měli někdo jinou zkušenost? Změna nám nepříjde nijak výrazná a říkali jsme si, že by to mohlo projít, že si toho nikdo nevšimne. Tvar střechy se tím nijak nezmění, jen nebude tak vysoká. Jakým způsobem tu střechu při kolaudaci kontrolují nebo,,přeměřují''? Prošla tato změna někomu z vás bez ohlášení změny SÚ? Moc děkuji za Vaše reakce. :-)
Odpovědět
Když rodiče stavěli ca 10 let zpět barák, tak jedni sousedi z ulice měli problém se sklonem střechy (přesně jako vy měli o pár stupňů menší) a druzí s barvou střechy. Oboje narušovalo ráz původní zástavby. Ti se sklonem střechy si vyjednali vyjimku po X posudcich. Ti s jinou barvou strechy museli strechu prelozit.
Odpovědět
Profilova fotka
@gegitka666 rozhodne to reste pres SU, bude potreba i predelat projekt, sice to vypada ze o nic nejde ale jde o zmenu celkoveho vzhledu budovy
Odpovědět
Profilova fotka
@petsmr děkuji za reakci. Co se týče naší situace, tak žádné stížnosti sousedů nehrozí, je to nová ulice a prakticky každá novostavba tam vypadá úplně jinak. Je to takový mix různých bungalovů a patrových domů všech různých tvarů i hodně netradičních. V naší obci to také není nijak nařízené, jaké se zde mají stavět rodinné domy, je to na každém, co se komu líbí. Zajímá nás, zda by ta změna prošla při kolaudaci, zda si toho vůbec ti úřednící můžou všimnout. Zkrátka zda to projde za předpokladu, že si nikdo ze sousedů stěžovat nebude. Se SÚ už také nic řešit nechceme, chceme už ve stavbě pokračovat a bojíme se, že by nás cokoliv mohlo zdržet. Kolaudaci máme mít v dubnu 2018. Teď jsme ve fázi podsklepení - to je již hotové a na jaře začínáme s deskou a hrubou stavbou.
Odpovědět
Profilova fotka
Změna stavby před dokončením vás nemůže nijak zdržet, protože stavbu máte povolenu, tak stavíte. Pokud vám projektant připraví dokumentaci pro tu změnu (technickou zprávu k té střeše, řez a nějaké pohledy), tak si myslím, že se taková změna dá povolit zápisem do stavebního deníku při kontrolní prohlídce stavby. Je to podle mne změna, která se nedotkne umístění (nezvyšujete hřeben), nemůže se dotknout ani žádných síťařů, ani sousedů (tedy účastníků řízení), takže by to takto mělo projít velmi snadno a i pro SÚ je to nejrychlejší a nejjednodušší způsob a mělo by to být i bez poplatku. Asi bych se zkusila zeptat, že "v případě, že byste zvažovali menší sklon, což by znamenalo snížení o ? cm, zda by to zkolaudovali" a pokud by byla odpověď "ne", tak zda by to šlo zápisem do stavebního deníku podle §118 odst. 6.: Změnu stavby, která se nedotýká práv ostatních účastníků stavebního řízení, může stavební úřad schválit rozhodnutím vydaným na místě při kontrolní prohlídce stavby. Rozhodnutí je stavebníkovi oznámeno zápisem do stavebního deníku nebo jednoduchého záznamu o stavbě; stavební úřad jej následně bez zbytečného odkladu zaznamená do spisu, podle okolností vyznačí změnu též v ověřené projektové dokumentaci. Může tak učinit, jen pokud se změna nedotýká podmínek územního rozhodnutí, veřejných zájmů chráněných zvláštními právními předpisy nebo v případě, kdy příslušný dotčený orgán písemně anebo prohlášením do protokolu se změnou souhlasí.
Odpovědět
Profilova fotka
@jitulkaka Mockrát děkuji!! Zkusíme to tedy takto. :-)
Odpovědět
Ale pokud vyloženě nemáš úchylku na "ordnung muss sein" tak těch 5° (rozdíl 25 x 30) nikdo nepozná. A úředník na kolaudaci digitální vodováhu určitě nenosí. Takže, jestli je to malé město byl bych úplně v klidu. Nicméně papírová změna stavby před dokončením taky nic nezkazí.
Odpovědět
Profilova fotka
zjistil bych, do jakeho sklonu muze byt strecha (obce a SU si tohle kriterium davaji) a pak si myslim, ze by to melo jit ve zmene stavby pred dokoncenim.
Odpovědět
@petros4 To musim teda oponovat....5°uz je videt na prvni pohled a urednici nejsou uplne pitomy. Clovek, ktery uz par domu nakreslil nebo studoval dokumentaci, tak pozna i mene stupnu......dulezitejsi otazka je jak se k tomu urad stavi a jake jsou pro danou oblast regulativy.
Odpovědět
Profilova fotka
http://www.upkindl.cz/cze/prakticke-i... - sklon střechy je brán jako podrobné regulativum, takže je-li tato podmínka v územním plánu, jako by nebyla. Na toto už jsou i rozhodnutí nadřazených orgánů (krajů), že je to jakoby nebylo. Nemá-li obec tzv. regulační plán, což nemá většina obcí, příp. nespadá-li do nějaké CHKO apod., tak bych došla na SÚ a zeptala se, jak postupovat - zda řešit změnou v průběhu stavby či jinak. Ale ideální bylo vymyslet si to už předtím, takhle zpětně něco měnit už je vždy trochu problém.
Odpovědět
Profilova fotka
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
A jakou budete mit krytinu?
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?