Změna sklonu střechy vs. SÚ vs. hypotéka

Ahoj všem. Máme ohlášenou stavbu na bungalov se sklonem střechy 20° ze sbíjených vazníků. Na toto je i statický posudek. Jsme ve fázi, kdy zdíme obvodové zdivo a chceme změnit sklon střechy na 25° a k tomu přejít na klasický krov. Hrubými počty jsem přišel na to, že stavba se zvýší o cca 40 cm. Problém vidím ale u stavebního úřadu a hypotéky. Chci předejít problémům. Hypotéku mám u Hypoteční banky. Poradíte mi jaký mám zvolit postup? Nový statický posudek, stavební úřad a až pak jít do banky? Teď nás mrzí, že nás ten malý sklon a výběr krovu nenapadl dřív :( ....... Díky za odpovědi, Pavel.
Odpovědět
@paveler Banku nemusis riesit vobec. Skocil by som sa opytat na stavebny urad, ci vobec je mozne zmenit sklon strechy (miestne regule) a zaroven ti povedia ako to riesit (zmena stavby pred dokoncenim, ...).
Odpovědět
@deto_oesya regule na sklon strechy v obci nemame. ... Z banky mam vetsi strach nez ze SÚ... Ze mi budou chtit dat nejakou pokutu. Preci jenom projekt prosl pres jejich odhadce, ktery projekt videl.
Odpovědět
mas kontakt na odhadcu? Napis mu, ze mate v plane upravit sklon strechy za 20 na 25 a ci v tom vidi nejaky problem. Som si isty, ze povie, ze to nebude mat na nic vplyv. nasledne si to dohodni na SU a huraaaa na vec.
Odpovědět
@akoinac dik za tip. Odhadce mi potvrdil, ze si to mam dojednat na SÚ a ze v tom problem nevidi... Ze pro nej je dulezita kolaudace.... Tak uvidime co na to pan urednik...
Odpovědět
;-) nezabudni na ten staticky posudok. na SU s tym nemaju mat preco problem tiez....
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?