Zvlněné tašky Creaton Simpla

Profilova fotka
Pěkný den, dělá nám firma střechu na klíč, právě pokládají tašky a zdá se mi ten výsledek takový nepěkný, ty tašky příliš zvlněné, co myslíte? Pokrývačům to přijde v pohodě, mně, kamarádovi zedníkovi a našemu stavbyvedoucímu se to moc nezdá. Díky předem za názor. Ještě dodám, že z dálky nebo ze strany všechno vypadá ok. Výrobci jsem posílala dotaz, ale moc s odpovědí nespěchají.
Odpovědět
A proměřili jste si ty tašky, jestli nejsou zkroucené? Některé tak na těch fotkách vypadají.
Odpovědět
@katerina_kaslova Ahoj, Naprostou normální. Mám figaro11 v glazuře od Todnachu. Takže to samé... Je to pálená taška. Každá je prakticky originál. Je to prostě křivé. Výhoda je, že u tašek je minimální kondenzace. Nebo spíše žádná. Taška větrá sama o sobě. Jsou tam mezírky a dýchá to i v ploše. Ne jen mezi latěma a kontralatěma.
Odpovědět
@katerina_kaslova Není to normální. Některé kusy jsou evidentně křivé. Doporučuji reklamovat.
Odpovědět
Profilova fotka
Máme Tondach Figaro 11 a niektoré tašky nemajú správne odseknuté hrany pri drážke, takže stačilo hrany oťukať a hneď to bolo lepšie. Čo bolo horšie je, že z 5 paliet tašky bolo pol palety polámaných - buď prasklina cez celú tašku alebo ulomené rohy. Bohužiaľ prístup predajcov je taký, že nevyreklamujete nič.
Odpovědět
Profilova fotka
@petros4 Celou střechu nám dodává firma, takže i tašky, nic jsme tedy neměřili, ale taky mi právě přijdou zkroucené. Vím, že vypalováním se trochu zdeformují, nakonec ani cihly nebyly jako podle pravítka, ale jak na to koukám takhle zdola, přijde mi to místy už dost. Pokrývači to vidí hlavně shora, věřím, že to vypadá pěkně, nakonec já když udělám pár kroků stranou, taky to vypadá hezky.
Odpovědět
Profilova fotka
@zateplovak @josefx Figaro je trochu menší taška, tak myslím i ta deformace tam může být trochu menší. Já právě nemám v okolí žádnou referenční střechu, kde bych okoukla, jestli to máme podobně. Figaro jsem na střeše viděla, ale jen na bungalovu, kde těch řad bylo pár, my máme víc řad, větší tašku, všechno větší, asi i ty deformace 🙂 Jinak rozlámané tašky jsem na staveništi žádné neviděla, tak v tomhle směru si myslím je to dobré. A střechaři tedy říkají, že jim tahle taška připadá lepší než Figaro.
Odpovědět
No nevím, ale normální mi to nepřipadá, spíš dost hrozné. My tu střechu máme jak z reklamního letáku, jedna taška jako druhá...
Odpovědět
@katerina_kaslova Chtějte ukázat fakturu za tašky, jestli to není nějaká dvojka.
Odpovědět
Profilova fotka
@horst_fuchs Máte stejnou tašku? Nemáte fotku takhle zdola, náhodou?
Odpovědět
@katerina_kaslova Stejnou tašku ne, mám Bramac Rubín 9, ale to by mělo být vcelku jedno. Mrkněte:
Odpovědět
Přijde mi to také minimálně zvláštní.
Odpovědět
Profilova fotka
Děkuju moc všem. Pokud ještě někdo něco bude k tomu mít, budu ráda. Ještě čekám, co na to výrobce.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@katerina_kaslova máme domino ta je menší než simpla a je to rovné žádné zvlněné tašky tam nejsou. Takže nevím podle mě blbá várka asi. Tohle co máte je už dost ale zase je to větší formát tašky no 🤷‍♂️
Odpovědět
@horst_fuchs to opravdu není jedno, u klasické tašky neuvidíte to co má paní na fotkách
Odpovědět
@petros4 Právě na stránkách Creatonu zkoumám fotky střech s taškami Simpla a všechny vypadají v pohodě. Přijde mi, že i práce pokrývačů na tom nese svůj podíl... https://www.creaton.cz/produkty/simpl... ... i když, teď se dívám - nejsou ty "reference" jen renderovaná videa?
Odpovědět
Profilova fotka
@horst_fuchs Myslím, že jsou a reálné fotky jsem žádné nenašla.
Odpovědět
Profilova fotka
@katerina_kaslova Máme asymetrickú sedlovku z Tondach Figaro 11, na jednej strane je 8m dlhá... Ale tašky vyzerajú docela OK, viď foto.
Odpovědět
Profilova fotka
@katerina_kaslova
Odpovědět
@jarin1 koukám, že máte na fotce 1 na každé tašce odřené 2 čárky z toho, jak byly seskládané... Reklamovali jste, nebo jste neřešili? @katerina_kaslova záleží, jestli si na to chcete zvyknout (můžete reklamovat a snad dostanete slevu) nebo to chcete hrotit a necháte vyměnit. Ale buď jsou tam zkroucené rohy nebo špatné drážky, rozhodně je to hodně "poskákané".
Odpovědět
Profilova fotka
@mxm1919 Ano koukáte dobře, když jsem to zkoušel prstem očistit tak to zmizelo takže jsme neřešili a spoléhali se na to že to déšť omyje, budu dělat hromosvod ta se pak mrknu zdali to je pryč ale mám za to že když jsem tam lezl dělat hřeben tak už to nebylo tolik viditelné.
Odpovědět
Profilova fotka
@katerina_kaslova pokud jste chtěli strojovou přesnost,tak jste si měli dát na střechu beton jako Horst, u keramiky je to naprosto běžná nepřesnost, ale ta životnost za to stojí, problém této tašky je, že je to větší rozměr a tudíž větší odchylka oproti menším keramickým formátům...
Odpovědět
@petrkunc132 Kdepak, Bramac Rubín je pálená taška a rozměry se od Simply téměř neliší. Viděl jsem teď ale v jiném fóru fotku Kateřininy střechy z trochu větší dálky a vypadá v pohodě, takže pokud to nemá vliv na funkci, asi bych to neřešil...
Odpovědět
Profilova fotka
@horst_fuchs Já to nahoře píšu, že z dálky to vypadá v pohodě, jen takto zdola se mi to moc nelíbí 🙂 @petrkunc132 Už mi odpověděl i zástupce dodavatele, že to je cajk. No tak to asi řešit fakt nebudu. Jinak všem děkuji ještě jednou za příspěvky.
Odpovědět
Profilova fotka
@katerina_kaslova Mrkněte ještě na člena alman ten má srub a má tam simplu a vypadá to o dost lépe než ta vaše střecha i když obchoďák tvrdí že je to ok 🤷‍♂️
Odpovědět
Profilova fotka
Naprosto běžná nepřesnost u keramiky? To je teda novinka. Takhle křivé tašky aby pohledal. Ještě kousek a už by nedrželi ani na lati 😄. Rovná bez vlnky, bůhví jaký svislý zámek.... Jo pod ty to to bude v zimě zahánět sněh. Schválně pak zkuste pod nějakou mrknout. Zástupce dodavatele správně drží basu, přece se nebude kát, co že to prodávají...
Odpovědět
Přesně tak, žádný cajk, ani omylem. Je to přinejlepším nějaká dvojka, takže pokud jste kupovali normální kvalitu, tak je to třeba reklamovat.
Odpovědět
@katerina_kaslova napadá mě jedině mrknout do normy (hádám, že by se mělo jednat o ČSN 72 2602) + technických listů a porovnat, zda jsou opravdu v toleranci. Pohledově se mi to to taky teda opravdu nepozdává, průhyb některých je už opravdu markantní.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?