Jak obednit věnec před zalitím betonem?

Profilova fotka
Budeme dělat věnec zároveň s podlahou. Nad prvním patrem. Okolo jsme to obezdili 5cm tvárnicemi, připravili železa (viz foto, ale ještě bez železa) a ted se to už musí jen zalít. Ale bojíme se, že to ty tvárnice neudrží a beton se vylije. Nevíme ale jak to obednit. Prkna máme ještě z bednění základů, ale jak je tam přidělat?Provrtat to a přivázat drátama k věnci, ke kari sítím? Nemáte fotky? Díky moc za každou radu.
Odpovědět
@klara.t Ahoj! My jsme davali misto vencovky prickovku tloustky 7,5 cm (ytong) a k tomu zevnitr lepili tvrzeny polystyren tloustky 5 cm. A drzelo to bez problemu. Betonaz byla provadena pumpou. 5 cm uz mi prijde hodne malo!
Odpovědět
Profilova fotka
@bookenp my těch 5cm máme v projrktu, tak proto. Polystyren tam nedáváme, budem pak zateplovat celý dům.
Odpovědět
Profilova fotka
@klara.t nám to obezdili také 5 cm a stačilo to. Teda nám se to trochu začlo na jedné straně bořit, ale to bylo tím, že jsme na to spěchali a nenechali to pořádně vytvrdnout. Zalévalo se to asi dva dny po obezdění. Když počkáte o den dýl se zalitím, tak to bude v pohodě a udrží to ;-) to se nebojte
Odpovědět
Profilova fotka
@sonik05 a jak jste tam dávali beton? Růčo nebo jste měli pumpu? My už to máme takto obezděné pár dnů, tak snad to bude OK. Ale stejně to asi manžel bude chtít nějak zabezpečit, tak prosím rady.
Odpovědět
Profilova fotka
@klara.t měli jsme pumpu. Nijak jinak jsme to nezabezpečovali ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
tak to jsi mě uklidnila @sonik05
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
Profilova fotka
tak je ješte možnost provrtt ten itong a svazat to dratem k vystuži ale podle meho pokud budete lit opatrn a neipnete do toho vybratrem tak se nic nemuže stat mi to mme také z přičkovek a ic se nestaloje potřeba aby se ten beton o to opatrn ořl a dejte pozor na site podlořžit před betonaží potom je pozdě.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?