Jakou máte výšku stropu?

Ahoj, jakou máte výšku stropu? My budeme mít bungalov a projektant nám navrhl 2,5 m, samozřejmě už je započítáno podlahový vytápění, ale mám strach aby to nebylo málo. Díky za komenty.:-)
Odpovědět
Profilova fotka
V přízemí 2,5m, v patře 2,35m.
Odpovědět
na tohle jsem se ptala pred par dny, mrkni ke me do fotoblogu.... my mame dole 2,75, nahore 2,41
Odpovědět
Profilova fotka
2,55 m přízemí, 2,35m podkroví
Odpovědět
2,55 prizemie, 2,5 podkrovie
Odpovědět
Bydlím ve starším rodinném domě a máme výšku stropu 2,80 a menší bych nechtěla. V paneláku se necítím dobře, doma mám pocit vzdušnosti. Sestra ve vedlejších místnostech při rekonstrukci snížila strop sádrokartonem a už to není ono. Zažila jsem v podnájmu i 3,5 metrové stropy a moc se mi to líbí. Těch 2,75 -2,70 je nejníže kam bych byla ochotná jít.
Odpovědět
Profilova fotka
my teda bydlíme v bytovce uděláné z kasáren. Ale výšku stropu máme po snížení sádrokartonem 2,75 cca.
Odpovědět
Profilova fotka
2,5 bych fakt do RD nedaval. My mame 2,9 v prizemi a 2,9 - 4 v patre - v pokojich mame otevreny prostor a pohledove krovy,, chodba je tech 2,9. min, co bych akceptoval je 2,65. Hlavne, pokud budete mit trochu vetsi mistnosti, budes mit pocit, ze to na tebe pada.
Odpovědět
máme 2,5 a je to úplně v pohodě.. samozřejmě pokud není v domácnosti dvoumetrový člen rodiny :-D rozhodně nemáme pocit, že by to na nás padalo :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Před stavbou jsme byli na par prohlídkách a když byl velký obývák s kuchyni, vic jak 50 metrů a strop byl 2,5 bylo to opravdu neprijemny, až jsme u prohlídky zjišťovali kolik jsou stropy, že to není ono. V byte mi tech 2,5 nepřišlo tak strašný jako v tom prostoru. Takže v domě je 2,7 a je to opravdu příjemný.
Odpovědět
Máme místnost 46m2, strop 2.55. Možná na první pohled nezvyk, ale po pár dnech vám to ani nepřijde. Opticky to tu místnost ještě zvětší a nevypadá jako "stodola". Pokud ale chcete mít doma lustry, tak je to na lustr málo :) V patře máme 2.35 a pohoda.
Odpovědět
Profilova fotka
My máme v projektu 2,8m v přízemí a 2,6m v patře. Chtěli jsme úmyslně dole vyšší. :-) Ale není pro přízemí norma 2,6m?
Odpovědět
@xsona Svétlé výšky obytných místností dle ČSN 734301: bytových domů min. 2,6 m rodinných domů v přízemí min. 2,5 m rodinných domů v podkroví min. 2,3 m
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Máme panelákový byt. Původní stropy 2,7 m, po snížení při rekonstrukci tuším 2,5 m.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 letech
ahoj máme bungalov 300m2 zatím nám stropy vychází na 3m. Ted se rozhodujem zda ho snížit nebo nechat všichni nás straší že stim 3m stropem strašně protopíme co vy nato ?
Odpovědět
Profilova fotka
od podlahy 2,6m
Odpovědět
Profilova fotka
Od podlahy 2,7m. Pan stavitel kroutil hlavou, že je to moc (právě kvůli topení), ale projektantka trvala na svém. Chtěla to mít vyšší. Kuchyně, jídelna a obývák má těch 50m2.
Odpovědět
Profilova fotka
2,55 snížení sdk, v některých pokojích jsou podhledy, takže mimo snížení je to samozřejmě výš, ale kolik přesně nevím
Odpovědět
tak zatím ani neprojektujeme, ale v přízemí budeme chtít minimálně 2,7m (možná 2,8), v patře 2,6m
Odpovědět
Je to zcela jednoduché.. pokud volím stropy 3metrové namísto klasických 2,6 a nemám k tomu pádný důvod jako je například vysoký člen domácnosti co má přes dva metry, tak prostě má zbytečný výdaj na energie jak topení tak chlazení + samozřejmě výstavbové náklady. Když vezmu dům s podlahovou plochou 100m2 a budu mít stropy 3m namísto 2,6 tak jednoduše vytápím o 40m3 více (0,4*100) - čili to trvá déle než to natopím / vyklimuju a více to stojí. osobní zkušenost: máme s přítelkyní 175 až 180 cm a v přízemí i patře máme stropy 2,6. Dole máme obývák s kuchyní 8x7metrů a nepůsobí vůbec při výšce těchto stropů stísněně, spíše naopak vzdušně a krásně nám propojuje dům se zahradou. Samozřejmě záleží i na vašem pocitu a preferencích, ale především na projektu
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
@xsona norma je 2,5 m.
Odpovědět
2.5 je strašně málo. Pokud to jen trochu jde dal bych 2.60 až 2.65.
Odpovědět
@unca 2,55m.
Odpovědět
2,7 metru.
Odpovědět
Profilova fotka
260, koupelny 250
Odpovědět
Profilova fotka
245 cm
Odpovědět
Profilova fotka
2,7m 🙂
Odpovědět
2,7 m prizemi, 2,5 m v patre 🙂 mene bych nedavala. kor na velke ctvercove mistnosti.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?