Někdo kdo má stropy z panelů již min. 2 roky?

Dobrý den, na jde se někdo kdo už bydlí v domě kde má místo miaka panely? Napište prosím vaše zkušenosti.
Odpovědět
Máme spiroll panely od roku 2011. Nebudu psát výhody montáže, popíšu rovnou zkušenosti. Dělali jsme pod ně cca 5cm vrstvu betonu na všechny obvodové stěny i příčky, takže se nám nikde neobjevila žádná prasklina na zdi. Bez podkladového betonu hrozí, že může panel více zatlačit na nějakou nerovnost (kamínek pod panelem, nepřesně usazená cihla) a na zdi se pak objeví prasklina. Některé firmy to nevyžadují, naše ano. Dále technik, co panely montoval, mi řekl, že se na spáry zespoda běžně dává jen perlinka a panely se natáhnou lepidlem, ale že to není na 100%, že pokud chci mít strop bez prasklin i za několik let, ať si panely podlepím 2cm polystyrenem. Udělal jsem to, takže ani na stropě nemáme nikde žádnou prasklinu a jsou krásně rovné. Jo a dutinami se dobře protahovaly kabely k lustrům :).
Odpovědět
Profilova fotka
Máme je od roku 2010 a naprosto bez problémů. Ve sklepě máme lepidlo a perlinku přes celý strop (zatím nic nepraská) a v přízemí máme SDK. Mimochodem sádrokartonář si to pochvaloval, že se do toho velice dobře montovala konstrukce. Dělali jsem betonové podklady, chtěli to, že je to lepší. A zrovna výhodu montáže bych napsala - za 2 hodiny hotovo a hned nosné a cenově nás to vyšlo levněji, tak jak Miako. Kdybychom stavěli znovu a patrový dům, tak bychom šli opět do Spirollu. PS: a příště bychom si nechali udělat i schodiště od nich
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
Hezký den všem, dovolila bych si obnovit téma a poprosit o zkušenosti se spirolly. Řešíme druh stropu a jsou nám doporučovány jako ekonomičtější varianta, ale s upozorněním na možné trhlinky. Jaká je vaše zkušenost? Díky moc.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 měsících
Profilova fotka
No a kdyz dam spirolly a pak sdk, tak uz to tak ekonomicke zase neni, ne? :-) :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
Zdravím všechny, rád bych obnovil téma. Jaké máte, prosím, zkušenosti se Spiroll? Donedávna jsem byl přesvědčen o Miako/betonových vložkách. Ale pan ze stavebnin mi domluvil obchodního zástupce na Spiroll panely a cena je dost zajímavá. Panely jsou hlavně za den položené. Trochu mě děsí, že bych musel pokládat 180 m2 plochu Miakem. Tak proto hledám výhody/nevýhody Spiroll panelů. Zedník i pan ze stavebnin mi říkali, že já v tom žádný rozdíl nepoznám. Budu mít z jedné části patrový dům (z druhé přízemí s plochou střechou. Lze použít panely i na plochou střechu?) a nerad bych, abych slyšel každý dupot z patra.
Odpovědět
@halamat Spirolly se dají použít na libovolný strop, stejně jako miako. Se střechou nebudou problémy. Hlučnost, no, samy o sobě kročejový hluk neutlumí, ale miako taky ne. Vzduchová průzvučnost je úplně v pohodě, hmoty to má dost na utlumení zvuků. Hlavně si spočítejte ne cenu za m2, ale cenu za celou tu srandu, včetně věnce, dopravy na stavbu a prací jeřábem. Samotné spirolly jsou zpravidla levnější než miako, ale když se napočítá všechno dohromady, může to být jinak. Při protažení spirollů z podlahy 2NP na podlahu balkonu si dejte pozor na projekční ošetření tepelných mostů. Já jsem se chvilku nedíval a lumpi položili panel o 10cm blíže k domu, zbytek zalili betonem a už mám tepelný most jako prase a musím řešit izolaci balkónu.
Odpovědět
Nabídku jsem dostal včetně dopravy, pokládky jeřábem a tří jejich pracovníků. Čili nemusím zařizovat lidi. Jediné, co si musím udělat, je ten věnec a dobetonovat spáry. Když to přibližně vypočítám, tak Spiroll mi vychází cenově lépe (ne o moc). Hlavní výhodu ve Spirollu vidím tu časovou nenáročnost oproti Miako.
Odpovědět
@halamat Pokud to vychazi takto dobře, směle do toho. Já mám spirolly jako strop sklepa. Pohledové v žádném případě nejsou a ani zatažení perlinkou a omítkou nic neřeší, ty spáry prostě nakonec vylezou. Snadné řešení je tenký EPS a stěrka s malbou až na to. Případně SDK podhled, ale to už je dražší. Časová náročnost je obrovské plus, spirolly jsou pochozí hned a nejsou pod nimi potřeba žádné podpěry. Je dobré mít dopředu rozmyšlené prostupy. Spiroll by se měl vrtat jen korunkovým vrtákem s vodním chlazením. Jakmile je stavba ve stavu hotových omítek, nedejbože interiéru, nevyvrtáte nic, spiroll je trubka a chladicí voda vám na 90% vyteče někde kde ji nečekáte, například u stěny 5m od vrtaného místa, rovnou do elektroinstalace. Takže prostupy udělat co nejdříve. Pokud to dobře naplánujete včetně kladecího plánu, dá se spiroll dobře využít na tahání elektriky, ale to asi víte. Můžete očekávat nutnost velkého srovnávání horní plochy, spirolly jsou prefabrikáty, ale nějak extrémně rovné nejsou, před pokládkou podlahové izolace jsem dorovnával rozdíly až dva centimetry, takže počítat i s tím. Jinak celkem spokojenost.
Odpovědět
@obludak Děkuji za odpověď. Vyrýsování spár se trochu děsím. Budu muset buď udělat podhledy, nebo jak píšete, levnější variantu tenkou EPS. Čímž se cena asi zvyšuje a finančně se už dostáváme nad skládané stropy. (Musí se vypočítat) Nutno podotknout, že u skládaných stropů je započítaná i práce zedníků. Pokud bych dělal Miako strop svépomocí, tak je cena výrazně nižší.
Odpovědět
@halamat Přesně tak, proto jsem psal spočítejte si celkovou cenu, nenechte se zmást cenou panelu na metr čtvereční. Za sebe musím konstatovat že bych taky asi zmáknul překlady a miako vložky svépomocí levněji než spirolly, ale s postupem stavby zjišťuji že můj čas je největší investice a mám ho permanentní nedostatek. Pokud je nějaká práce, na které řemeslník víceméně nemá co pokazit a nemusím ji tedy dělat nebo minimálně dozorovat sám, je to pro mne lepší varianta než ušetřit každou korunu za cenu hromady času. 2cm EPS stojí pár korun a při poctivém napanetrování se nemusí kotvit, takže je nalepený a natažený perlinkou za chvilku.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?