Obložení panelového stropu plovoučkou?

Profilova fotka
Zdravím, kamarád řeší co na panelový strop v novostavbě. Jelikož mezi okny a stropem není moc místa, snížení SDK by bylo příliš. Někde se doslechl o lepení plovoučky na lepidlo na strop. Jako zakončení by použil mezi pásy plovoučky půlené trámky aby svou sílou nepřečnívali do oken. Je to úplná hloupost,nebo reálná možnost jak to provést? Případně co to potřebuje k úspěchu?
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, z pohledu ženy musím říct, že kdyby mi s tímto nápadem přišel manžel tak by mě asi odvezli 😁 Nic méně taky máme nízké stropy v přízemí a mezi oknem a stropem taky máme malou vzdálenost. Mame tedy barák k rekonstrukci a taky jsme chtěli stropy řešit sadrokartonem. Jak jsme měnili okna tak jsme si tam nechali dát cca 10 cm široké rozsiřovaci pásky, to nám umožní strop snížit a zachovat při tom místo nad oknem. Teď nám to zednici už nahrubo nachystala na omitani a vypadá to dobře. Takže pokud ještě kamarád nemá okna, řešila bych to asi takhle. Pokud tedy nelze na panelový strop natáhnout klasicky omítka.
Odpovědět
plovoucku na strop bychburcite nedavala, bude to vypadat priserne. Jak pise pani o příspěvek vyse, tak bud omitnout nebo pridelat sadrokarton. Ja mam panely nahozene omitkou a vzdy po 3 letech popraskaji ty spoje. Nevim jestli to je prilisnou delkou panelu a naslednym pnutim v tahu, nebo proste jen smula. Takze to vzdy musime opravit a vymalovat, coz je otravny. Priste bych dala radsi sadrokarton, porizeni znatelne levnější nez delani omitek, opravy jednodussi.
Odpovědět
Snížení pomocí sádrokartonu o max. 5 cm je moc?
Odpovědět
Profilova fotka
@vemira děkuji za reakci, chápu zděšení z plovoučky na stropě...když však je podobný dekor jako třeba palubky, tak asi je to věcí vkusu a téměř by se nedalo moc poznat rozdíl...jen mu jde o to, zda se to dá nalepit jen na lepidlo či pěnu, myslím,že je rozhodnutý, jen asi o technologicky správně to provézt aby se povedlo. A okna již mají zadělaná.
Odpovědět
Profilova fotka
@fyii děkuji za reakci a zkušenost...to je dobré vědět, že to praská...má tam cca 6m panely a to by asi mělo hrozit i jemu, takže jen omítnout by bylo chybou...právě proto hledá cestu mimo sádrokarton...zbývá mu tam nějakých 8cm, takže právě to snížení SDK o 5cm už je moc....hraje tam roli každý cm...
Odpovědět
Profilova fotka
@lisakstavitel je tam jen cca 8cm...takže je to moc už...
Odpovědět
Natáhnout lepidlo s perlinkou na to jemnou omítku a nebude praskat nic a zachováte si svých 8 cm.
Odpovědět
lepidlo s perlinkou by to mělo uržet. Pokud máte strach z praskání, staré PZ panely praskají jak prase, ne že ne, můžete na panely nalepit ještě 1cm EPS a lepidlo s perlinkou až na to. EPS ten pohyb celkem dobře pohltí, ale pozor, každý rýpanec do stropu, třeba smetákem nebo vysavačem znamená pěkný důlek.
Odpovědět
@honzafff neni zac. ono ty panely v urcitem polozeni nebyly uplne vsude perfektne padnouci, presne temi hranami, takze jen lepidlo a perlinka by to urcite nespravila. ja mam panely 8-10 m dlouhe. kazdopadne ja zkusim na jare dat na to jeste "neco" perlinku nebo pretahnout omitkou znovu strop, pac opravy prasklych spar jsou a. videt a za b. zase to praskne. a mit na 60 m2 plochy po metru praskliny je hnus.jestli nekdo mate zkusenost jak co nejjednoduseji to opravit, uvitam radu.
Odpovědět
@honzafff Hoďte sem foto toho prostoru a kritických detailů nad okny. Jinak se nedejte odradit, že by dekor plovoučky vypadal na stropě špatně - naopak, může to být celkemě pěkné pohledově. A nemusí to být ani plovoučka, lze třeba nalepit i flexibilní vinyl. Nemusíte to hnát až do krajů, lze tam udělat lem z SDK a do toho lemu dát LED pásek a vytvořit tak nepřímé osvětlení místnosti. PS: Podívejte se ještě po tzv. napínaných stropech, mohlo by se líbit. Je to celoplošné a nevypraská vám to.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?