Obytný strop v bungalovu

Dobrý den, plánujeme bungalov a napadlo nás o 1m zvýšit krovy (4 šáry Ytongu), abychom mohli teoreticky časem vytvořit obytné podkroví. Od našeho projektanta máme informaci, že takový dřevěný strop ale vychází cca na 1450 Kč/m2, cena za skládaný strop (vložky+nosníky) by byla cca 1700-1800 Kč/m2 a cena za monoliticky (strop nejkvalitnější konstrukce) cca 1800-2000 Kč/m2. Nelze opravdu vytvořit ten strop levněji, aby se dal ten půdní prostor časem kolaudovat na obytný? Děkuji za odpovědi.
Odpovědět
monolitický strop za 2000,- ?? to bych chtěla vidět kdo to za takovéto peníze udělá. Zkuste panelový strop, tam byste se mohli vejít do takových 1200,- bez DPH
Odpovědět
Panelový strop nám nabízela firma cca 1000 Kč za metr, ale je to už 2 roky.K tomu se v našem případě musela připočítat cena za ocelový nosník. Záleží na rozměrech domu, kolik a zda vůbec, je nosníků potřeba.
Odpovědět
Ohledně stropů (monolit, miako a nebo panely) je tu hodně dotazů a hodně odpovědí. Často jsou doporučovány panely. Osobně si myslím že pokud to dispozice umožňuje tak je lepší jít do miako stropu. U panelů je potřeba započítat potřebu ŽB věnce přímo pod panely což většina lidí do svých propočtů nepočítá a je to přitom celkem vysoká položka. Nebo dokonce někteří nepočítají ani probetonávku mezi panely. Sice je to menší částka ale i tak.
Odpovědět
Profilova fotka
mám cihlové miako stropy a do panelů bych nikdy nešel - to jsem mohl zůstat bydlet v paneláku, dle mě ty cihly lépe drží teplo než nějaký panel - i když panel je rychlejší - to zase jo nevím mám 150 m2 - stálo to 200 000 kč cca
Odpovědět
@walckiers teoreticky teď vytvářet podkroví na papíře je celkem snadné, horší to bude reálně provést. Budete to určitě realizovat, nebo je to jen takový nápad co kdyby třeba někdy? Protože počítejte minimálně 250 tis. +. Musíte počítat nejméně strop, schody, rozvody el., odpady a vodu. To je lepší rovnou tedy stavět podkroví. Jinak nevím, jak chcete stavět, ale skládaný strop vychazí cca. 500,- Kč materiál + beton, takže bohatě do 1.000,-Kč / m svépomocí. Je to jednoduchá skládačka.
Odpovědět
@hbboy no jestli máte doma strop aby vám držel teplo, tak to jste mimo mísu k čemu je strop :-D Správná připomínka, je dobré v místě budoucího schodiště vynechat otvor a ten řešit lehkým rezebíratelným stropem (např dřevo). Dále bude nutné se rozhodnout co budete zateplovat, jestli strop(podlahu) nebo krov kvůli objemu vytápěného prostoru. A dále nahoru vytáhnout rozvody EL, ZTI (stoupačky s odbočkami a vodu). Možná by to chtělo i střešní okna, než je dodělávat v budoucnu. Dodělat v budoucnu podkroví bude pak jednodušší.
Odpovědět
Profilova fotka
jo jo přesně tak - zlaté panely - ty si dává 90 % lidí, děkuji z paneláku jsem se právě odstěhoval paní iveto
Odpovědět
@hbboy a konkrétně co že je špatného na panelovém stropě?
Odpovědět
Profilova fotka
všechno proč si nepostavíš tedy panelák - pěkně rodinný dům celý z panelů - proč staví lidi barák z cihel ???? asi protože cihly jsou cihly a pokud si někdo dá práci i s cihlovými stropy tak je to prostě lepší než panely - které každý dává z lenosti - nemusí se podpírat, čekat atd. atd. stavíme zde 30 domů, 28 domů má panely - každý řekne, je to rychlé cena stejná měj se at se ti daří
Odpovědět
@hbboy proč ne... rychlé, stabilní, dobré izolační vlastnosti, relativně levné, atd... kde jaký dům si o tom může nechat zdát. http://www.pasivnidomy.cz/nosne-konst... Nevidím na použití panelů nic špatného. To co tu píšete jsou jen Vaše subjektivní dojmy.
Odpovědět
Profilova fotka
přesně tak - mé dojmy - celý život v paneláku - je čas na změnu - at se vám dobře žije
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?