OSB místo SDK na použití stropu - názor

Ahoj mám dotaz ohledně pohledových OSB desek na stropě. Můj dotaz zní jestli nebude vadit konstrukci stropu kdybych místo SDK desek použil OSB desky jako pohledové. Skladba konstrukce stropu je následující: - záklop pochozí části půdy - spodní pásnice vazníků - izolace z min. vaty tl. 160 - izolace z min. vaty tl. 60 - konstrukce podhledu - parotěsná folie AL Reflex - pak má být SDK, ale byly by OSB desky pohledové. Jedná se o difuzně uzavřenou konstrukci Může to tak být. Děkuji za info přátelé stavby :-) :-D
Odpovědět
OSB desky jsou v nižší třídě požární odolnosti což je třída C1 těžce hořlavý materiál.
Odpovědět
@utety tak to mě nenapadlo, díky. A jde to nějak vymyslet ? /nátěr, nebo něco jiného ?/ moc se mi to líbí a koukal jsem, že to tak někdo má. Díky
Odpovědět
Mohu se zeptat na důvod? Jinak za sebe bych šel do SDK - jednodušší instalace, lepší opracování, levnější řešení. Díky SDK se v místnosti lépe reguluje vlhkost, povrch SDK lze vymalovat hned, zatímco povrch OSB pro malbu budete muset připravit. Dřevo navíc pracuje o dost více než SDK. OSB je zase pevnější, do stropu z OSB přiděláte cokoliv snáz (i když to je diskutabilní).
Odpovědět
@lukoid Důvod je pouze vizuální, vzhledově se mi to prostě líbí. Nijak bych to nenatíral barvou, nechal bych to takhle přírodní. Instalace bude stejná ne, jestli tam mám přišroubovat SDK nebo OSB to je stejné ne ? Cena, SDK je asi levnější, ale jednalo by se o strop cca 30 m2.
Odpovědět
@crouch14 Tak potom samozřejmě odpadá ta úprava povrchu a pokud se to líbí, proč ne.
Odpovědět
https://www.drevostavitel.cz/clanek/p... Tady máte vcelku jasně napsáno , že sádroš chrání nosné konstrukce , naproti tomu osb je na tom s hořlavostí výborně.
Odpovědět
Palubkové stropy jsou také běžné a hořlavé, jen si skladbu nastavte dle požárních předpisů.
Odpovědět
Co se týče toho jak to vymyslet, tak ta nehořlavost by měla být asi v té vrstvě nad osb (ta konstrukce podhledu?)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?