Panelové stropy - čím zakrýt (sádrokarton, omítky,...)?

Hezký den, máme v novostavbě panelové stropy, původní plán byl, že se prostě jen nahodí a bude hotovo, jenže firma to zprasila a jsou tak nerovné, že tohle opravdu jen tak nahodit nepůjde. Proto se ptám, čím stropy srovnat? Vím, že jedna možnost je sádroš, do kterého se nám ale moc jít nechce, druhá možnost, o které nám něco říkal známý, jsou nějaké stříkané omítky, které můžou být i ve větší vrstvě, takže strop srovnají. Můžu se zeptat, jestli někdo máte zkušenosti? Díky moc :-)
Odpovědět
@luckiesj Pokud je strop křivý nejvíce požívaný je SDK podhled, dělá se i v novostavbách.
Odpovědět
Profilova fotka
Volil bych SDK, má tu výhodu, že do něj snadno schovám elektro, slaboproud i případně rozvody vzduchotechniky, mohu použít zápustná svítidla.
Odpovědět
Včera byl u nás pan přes omítky, máme strop panely a říkal, že pokud omitat i strop, tak by to byl problém, že pak omítky praskají. My budeme dávat sdk.
Odpovědět
Jejda, to je nemile... :-( My mame taky panely, k tomu jeden kovovy pruvklak, na kterem lezi panely (mistnost do L) a "zuby" nam tam vysly asi 3... Sadrose v dome nechceme, prave nam to omitaji, ty zuby a pruvlak se museli srovnat vetsi vrstvou. Ale kdyby ty panely zprasily, tak netusim, co bysme delali... Ale ty strikane by asi resenim byly, poptejte se omitkaru. Chteli jsme taky strikane, ale je to o dost drazsi:-(
Odpovědět
Jezisi, 2 chyby v jednom prispevku, se picnu...pardon :-)
Odpovědět
mame pod panely sadros... mezi panely a sadrosem nam vede elektro, mame udelane svetelne rampy, zapustena svitidla... omitat strop je blbost
Odpovědět
@akinyi Důvod, proč nechcete sádroše?
Odpovědět
@davex Manžel do našeho domku nechce ten materiál (sádru s papírem). Je tak trochu z oboru, domů prolezl mraky a má sádrošovej strop v dílně, takže ví, co to časem ne/udělá. Já jako laik mu v tomto nemám důvod nevěřit. Zapuštěná světla a různé niky jsou hezké, to nepopíráme ani jeden, ale u nás není třeba táhnout pod stropem žádné trubky (rozvod vzduchu od krbu nebo rekuperaci) a světlá máme skrz panely a vedené na půdě (bungalov). Takže pro nás je to zbytečné. A já jen doufám, že ty panely časem nevystoupí, haha :D Jinak, víte jak to chodí, každý má jiný vkus i názor - někdo by si do domu nedal čerpadlo, někdo plynový kotel..a. tak je to se vším :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?