Praskliny ve stropu v miaco vložkách, je to běžné?

Ahoj. Prosím má někdo zkušenost s prasklinami ve stropu? Máme zhruba 7 let postaveny barák .V místnosti, ktera není ještě omítla se ve stropu na miaco vložkach udělali praskliny, zhruba 0,3 širokého. Prasklina je po cele delce stropu.Ajedna miaco vložka se praskla asi čtvrtina a spadla.Znany , který v oboru pracuje říkal, že to je normální, že každý barák si Šeda a ze to štaci za odmítat. No, ale nevím .Předem děkuji za jakoukoliv radu.
Odpovědět
...dej fofo...
Odpovědět
Ta prasklina vede od toho spadeneho po cele delce těch miaco .vložek
Odpovědět
Co je v hornim patre nad tema vlozkama? Neni tam nahodou napriklad pricka v hornim patre?
Odpovědět
Právě, že nic.Je tam pokoj.V těch mistech, není ani příčka ani žádný nábytek. V podlaze není, žádna prasklina.
Odpovědět
Jaká je skladba stropu? (kolik je nadbetonávka?) Jaké je rozpětí stropu? Jaké jsou použity KARI sítě v betonu?
Odpovědět
Skladbastropu jsou miaco nnosníky, miaco vložky 15.Nosniky 23.Betonovane na 25 a 7 cm nadbetonavka .4 a půl metru na šípku a 7 metrů na délku. Kari sítě 6, přivazovane vázacím drátem po cele delce, přeložene přes 2 oka.Oka 15 na 15.
Odpovědět
Ahoj.Tak me ještě napadlo, že asi 10 cm od toho, ale dole v podlaze, máme odpadní trubky.Je možne, že by tam někde, protékala voda? Nevíte někdo, jak by to vypadalo a jestli by to dělalo tady ty problémy?
Odpovědět
Ještě tam co je ta příčka (končí omítka stropu), tam dále pokračuje ten strop, klasickými nosníky? A nad tou příčkou v patře též není příčka? A je to tato trhlina jediná v tomto strope, nebo mezi dalšími nosníky jsou také? Voda ten problém dělat nebude, vlhké místo by bylo ihned vidět. Můj názor bez znalosti odpovědí na položené otázky je takový: Strop popraskal pružností stropu (nosníků), což je dáno výztuží v nosníkách nebo podél nosníků. V místě příčky je dynamika stropu utlumena příčkou vyzděnou až do stropu, a tedy celý strop když kmitá, trhliny se další neobjeví. Pouze zde kdy jeden nosník kmitá, druhý je utlumen příčkou, tak došlo mezi těmito nosníky k trhlině. Strop nespadne. Bude stačit pouze udělat dobrý adhezní můstek, naházet a zpevnit omítku perlinkou do lepidla. Obecně: Stropní vložky miako, tvoří pouze jakési ztracené bednění pro železobetonový strop. Tedy v samé podstatě jsou tyto vložky v systému stropu nenosné a nemělo by hrozit riziko zřícení stropu. Riziko je zde pouze v možnosti utrpění úrazu nebo škodě věci zapříčiněné pádem části keramických vložek. Tento názor není možné zaměňovat s posudkem od statika s prohlídkou na místě, neboť mám pochybnosti, že jsem obdržel veškeré informace potřebné k posouzení.
Odpovědět
Pane rad 5.Tak jsme nevydrželi a zavolali jsme statika.Vaše odpověď se takřka shoduje s tou jeho.Tak jsme klidnější, že máme vlastně názor dvou odborníků. Moc děkuji za Vaše odpovědi.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
Prosim o radu, realizovali jsme strop z MIAKA tl. 210, délka místnosti 4,5m. Když uprostřed místnosti poskočím, při dopadu cítím vibrace. Zatím je strop v surovém stavu. Měli jste to na Vaších domech taky tak a nebo se něco nepovedlo?
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?