Sádrokartonové stropy. Je možné to zvládnout svépomocí?

Právě se chystáme na sádrokartonové stropy v přízemí a zjistili jsme, že to je docela drahé (350 Kč/m2 bez DPH) a tak jsme začali uvažovat, zda bychom to nezvládli sami. Máte někdo s tímto zkušenosti? Je možné to zvládnout svépomocí? Pokud ne, pak bych uvítala tipy na levnou a spolehlivou brněnskou firmu. Předem děkuji za sdílení zkušeností.
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj macík my si děláme všechny sádrokartony sami stropy i příčky, zvládnout se to dá, ale chce to na konzultaci někoho kdo ví jak na to. Sežeňte si nějakou literaturu a aktuální technické listy, tam je to popsáno, systémy roštů se v čase dost mění. Nejtěžší je stěrkování, ale to se brzo naučíte, používejte sádru a finalpastu Roko je to levnější a kvalita je stejná. Co se týče firmy tak ta to má hotový hned, takže si to chce spočítat, jestli vám stojí za to si zjišťovat všechny informace a pouštět se do toho svépomocí, hlavně z hlediska vynaloženého času a energie.
Odpovědět
macik: my se na to chystáme taky, také bychom to chtěli zkusit sami. Ale také nevíme, jestli to zvládneme :-S
Odpovědět
my taky sádroše děláme sami, manžel si nejprve koupil knížku, pak se do toho pustil a v pohodě. Počítej s tím, že to bude trvat dlouho a z broušení sádroše je opravdu binec všude....firma bude rychlá, ale drahá... Nejdůležitější je dát správně profily, taky aby jich nebylo moc nebo málo a strop to udrželo, správný vruty určený přímo do sádroše, správný typ, napříkald do koupelny zelený, do pokoje bílý a hlavně !!! až budete tmelit, musí se aspoň tři vrstvy, tedy zatmelit (potřeba i speciální páska), přebrousit, tmelit, brousit, tmelit a brousit do hladka.... pak nebudou vidět spoje mezi sádrokartony a nebudou praskat! Připravte se na to, že to není prča,ale pěkná makačka a hra na nervy a taky se napoprvé nemusí hned zadařit, takže mějte víc rezevního materiálu.... držím palce! :-)
Odpovědět
holky, děkuju za tipy, nakonec jsme to zvážili a rozhodli se, že z časových důvodů necháme přízemí udělat firmě a že to sami zkusíme až v patře...než bychom nastudovali teorii, tak bude září a to už to musí být dávno hotový... :-)
Odpovědět
Profilova fotka
macik IP ;-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?