Srážení vody z větráku

Nevíte jak vyřešit problém srážení vody z větráku? Jedná se o novostavbu kde je rovná střecha z lepenky na OSB a 30 cm vaty. Žádný mokrý flek tam nebyl, ale hned co se osadil větrák okamžitě okolo větráku se objevil mokrý flek, bohužel trubka není nijak izolována a ani tam není žádný zachytávač kondenzátu. Nevíte jak to vyřešit aniž bych musel sundávat nově osazený sádrokartony?
Odpovědět
Profilova fotka
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
prouděním v trubce se ochladí trubka samotná, jenom trochu, ale dost na to aby na ní začala kondenzovat vlhkost. Ta se sráží evidentně na její vnější straně a stéká po ní dolů. Ani napojení na odpad asi nepomůže, dokud bude okolo trubky relativně vlhký vzduch, bude to kondenzovat. Zaizolujte trubku nějakým nenasákavým materiálem, silnějším Tubexem nebo něčím takovým, a dejte si pozor na kvalitní napojení na parostop, zejména na horním konci trubky - tam tepelný most rozhodně nechcete. Kondenzát na vnitřní straně se může a pravděpodobně v budoucnu bude tvořit, ale ne během provozu ventilátoru, ale spíše když ho zastavíte a trubka bude plná vlhkého teplého vzduchu. Voda pak při chladnutí vzduchu zkondenzuje na vnitřní straně trubky. Správná konstrukce by byla dvě kolena 90°, aby byl větrák mimo svislou osu hlavní trubky a do osy umístit napojení na odpad, nebo přinejhorším jímku. Fyzika je pěkná svině a nedá se reklamovat.
Odpovědět
Vyresil jsem vetrakem s automatickou zaluzii, lapacem s vyustenim do kyble a obalenim trubky zbytkem mirelonu co se mi nekde valel (trubka jde pres nezateplene podkrovi, takze nebyl problem). Lapac ale nelape, neb se vse co zbude v trubce po zavreni zaluzie odpari nekde nad nim, kde to kondenzuje v urovni kde konci mirelon. Doporucil bych napred ten vetrak se zaluzii a kontrolovat jak moc to pomohlo, hlavne az budou poradne mrazy.
Odpovědět
@petrslajchrt Větrák s mřížkou jsem tam právě dal a po 12 hodinách se tam objevil flek.
Odpovědět
@jenda12 Nam to taky delalo prvni zimu, ikdyz mame odkap vedeny do odpadu - vyresilo to zaizolovani trubky, ktera prochazi pres nezateplenou pudu.
Odpovědět
Profilova fotka
To kondenzuje na VNĚJŠÍ straně trubky, tady žádný žaluzie nepomůžou. Jedině, jak je psáno nahoře, VNĚJŠÍ izolace....
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?