Výška stropu

Dobrý den, řešíme výšku stropu v bungalovu do L. Dle projektu výška v obytných místnostech 2,6m. Chodba , zádveří, WC+koupelna výška "jen" 2,4m, což se mi zdá málo. Máte tak někdo? Děkuji moc
Odpovědět
Máme chodbu a koupelnu 2,4m a pokud nejste nějak moc vysocí, tak nám to tedy stačí a nevidím v tom žádný problém u takto malých místností. Spíš mi nízký strop vadí u velkých místností. V obývacím pokoji s kuchyní máme 2,7m, ale teď jsem byla u sousedů, kteří v obývacím pokoji mají jen 2,5m a působilo to na mě stísněně.
Odpovědět
V našem bungalovu budeme mít výšku stropu 3,3 v obýváku a v kuchyni a všude jinde 2,65. Tvých 2,4 se mi zdá málo, jestli máš vyšší postavu tak bych to zvýšil minimálně na tych 2,65.
Odpovědět
@adula000 u nás, je už 2,6m dané. Máme přizpusobeno zateplení stropu atd. Právě děláme stropy a na řade je koupelna a 2,4 mi přijde málo. Nemáte někde foto koupelny a chodby prosím? Kamarádka má stropy 2,5 m v celem dome a opravdu to pusobí stísnene. My máme v byte 2,6 m a přijde i to ok. Je pravda, že nejsme nejak extra vysocí 🙂
Odpovědět
@milotaz přemyslím, že bych nechala všude 2,6m. Jen nevím, zda chodba 1,2m/5m se stropem 2,6 m nebude pusobit jak "vysoká uzká krabice".
Odpovědět
Profilova fotka
@agataps my máme ve stávajícím bydlení stropy všude 2,5m a připadá mi to ok....v novém máme v hlavní obytné asi 2,53, na chodbě, v koupelnách atd. 2,4 a v podkroví také 2,4.......nepřipadá mi to málo, ani stísněné, a to jsme celkem vysocí (já 177, manžel asi 185)
Odpovědět
My jsme měli všude 2,8. Ale trošku jsem to změnila z těchto důvodů: Předsíň 2,6 - kvůli skříně (8cm sokl, 2,5skříň,2cm lišta) vyšší skříň by vypadala blbě... Velká koupelna 2,4 - kvůli obkladům -4x60cm výška. Jídelna a kuchyně 2,5 - kvůli kuchyni. Jinak jsme nechali 2,8m, kdyby se dalo, chtěla bych i 4m 😀 mám ráda vzdušné místnosti 😂
Odpovědět
Máme všude 2,55.A přijde mi to jen těsně akorát. 2,4 je málo.. Pocitově si výrazně zmenšíte prostor.
Odpovědět
@agataps máme 2,55 a 1,2 chodbu, dlouhou 6 m. A vypadá to super. Dlažba a osvětlení to rozbije.
Odpovědět
Děkuji všem za odpovědi 🙂 chtěla jsem se ujistit, zda neudělám blbost dát všude 2,6m, ikdyž je v projektu jinak. Jen koupelua a WC, jak píše cankikris necháme 2,4m kvůli obkladům 4x60cm výška (tento format máme taky vybraný Rako Cemento 🙂 pěkný den všem 🙂
Odpovědět
@agataps nemáte v tom sníženém podhledu vedenou vzduchotechniku nebo něco jiného? Pokud tomu konstrukčně nic nebrání, je škoda snižovat výšku stropu. Máme teď doma většinu stropů 3,2m, akorát na chodbě je 2,2m a v koupelně dokonce jen 2,1m a to uz je fakt málo. Kdyby to šlo, chceme všude aspoň ty 3m.
Odpovědět
Profilova fotka
nejak nechapu tu posedlost nizkymi stropy. Mame vsude 2.90 a lituju, ze jsem nedal o jeden tram vice na 3.10. V podkrovi mame pokoje otevrene do hrebenu - 4m a je to prijemny. Kdyz prijdu k nekomu, kdo ma strop 2.5m tak mam pocit, ze na mne pada.
Odpovědět
Profilova fotka
@jumpmans ono taky záleží, jestli je to bungalov nebo patrový dům...u toho patráku, pokud nechcete mít dům až do nebeských výšin (s čímž byl třeba u nás problém kvůli sousedům), je holt potřeba udělat nějaký kompromis
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@ptjj mno, my mame patro... a rozhodne to neni zadna rozhledna i ve vztahu k sousedum.
Odpovědět
Profilova fotka
@jumpmans a kolik máte výšku domu? My asi 7,7m po špičku hřebenu. Nutno říct, že máme v přízemí snížené stropy SDK, protože tudy vedeme rozvody rekuperace, jinak by se mu taky líbily stropy vyšší.
Odpovědět
V malych pokojich vypada vysoky strop divne. U toho WC je to jako vchazet do komina (uzky, ale vysoky prostor). Nechala bych 2,4 m. V obytnych je 2,6 m prijemnych.
Odpovědět
Profilova fotka
@ptjj tak to mame stejne - taky 7.74m
Odpovědět
Profilova fotka
@agataps My jsme naopak dali jen na chodbě 2,70cm a vypadá to super.. my ještě nemáme postaveno, ale byli jsme se dívat v baráčku, kde měli v každém pokoji výšku 2,50 a stačilo to.. 🙂
Odpovědět
Profilova fotka
My máme v domě stropy 2,60 a v koupelně 2,50. 2,60 je tak akorát....
Odpovědět
Profilova fotka
@jumpmans jde o vytopnost... Vytápět takhle vysoké stropy nechceme
Odpovědět
Profilova fotka
@jandour zajimal by mne vypocet rozdilu energeticke narocnosti pro strop napr o 20cm vyssi, kdyz mluvis o "vytopnosti". O kolik to vyjde pro stejny dum vice v rocni spotrebe?
Odpovědět
@jumpmans také si myslím, že ta výtopnost je blbost. Přece jenom topí se od podlahy a to je na tom to dobré, nohy v teple a jinak svěží prostor, žádné dusno, které při topení v malých a nízkých vlastnostech vzniká (bydleli jsme v bytě, kde byly nízké stropy 2,35 a nikdy více - prostor takový katakombový, tmavý i přes bílou výmalbu - a to mám 163cm, v létě vedro a dusno, v zimě při topení vedro chvíli po vyvětrání, při netopení zima - klasický radiátor)
Odpovědět
Profilova fotka
@jumpmans ale mluvíme u Vás od nas rozdíl 30cm a já reagovala na výšku 3,10 a 4 m. Což už je sakra rozdíl
Odpovědět
Jestě jednou dekuji všem za názory. Nakonec máme 2,6m. Jen koupelna a WC 2,4 kvůli obkladům, které chceme až do stropu (formát 3x2,4m), navíc mám rada v koupelně teplo, tak se aspon koupelna dříve vyhřeje 🙂 tak snad budem spokojeni 🙂
Odpovědět
Profilova fotka
@jandour stejně pořád netuším, jaký ten "sakra rozdíl" ve spotřebě u stejného domu bude. já tady svůj dům neřeším. Ale pokud mi někdo argumentuje, že volí nízký strop, protože jde o "výtopnost", tak by mne zajímalo, co si pod tím mám představit a jaké úspory ten dotyčný chce dosáhnout.
Odpovědět
Objem vzduchu je irelevantní, primární tepelný tok dělá ochlazování vzduchu od stěn, respektive ohřev stěn vzduchem. Pokud máte studenou místnost se silně vodivými stěnami/podlahou/stropem, tak vám to teplo vysosá jen to zdivo a bude úplně šumák jestli je vnitřní objem o 25% větší nebo menší, stejně budete muset předtápět a to hodně.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?