Barva na sádrokarton. Doporučte kvalitní

Prosím pěkně můžete mi doporučit nějakou kvalitní barvu na sádrokarton? Prý jsou nějaké speciální a nerada bych něco kupovala v hobby marketech. Budeme dělat jen bílý nátěr.
Odpovědět
Také bych ráda, kdyby někdo poradil.Budeme zateplovat stropy a tím je snížíme-nový strop bude ze sádrokartonu. Totéž jsme udělali v koupelně a koupili si náš , už nevím jaký, přípravek na malování vhodný na sádrokarton, ale byla to hrůza. Malovali jsme to asi 5x, než to trochu vypadalo. Už bych to nechtěla podstupovat a chtěla bych nějaký kvalitní nátěr.
Odpovědět
Profilova fotka
Taky jsme malovali sádrokartonové stropy a hrůza. 3 nátěry a čmouhy jak ..... ]-( Známí nám poradili,že první nátěr máme udělat řidší barvou a do ní přidat penetraci.Na barvě nezáleží,může to být jakákoliv barva na výmalbu pokojů. Oni to tak uědlali a mají zdi jak snížek. :-)
Odpovědět
Tak já se pídila nakonec přímo u sádrokartonářů, takže první zásada...absolutně nešetřit na barvě. Pak dali doporučení, že je lepší dát nejdřív samotnou penetraci a pak 2 bílé nátěry. Jako barvu mi doporučili Jupol. Variant je tam víc, máme dát buď klasik neo citro (ten je s protiplísňovkou) nebo rustikal (tečn je s nějakým dřevěným granulátem, ale to nevim, jak to na zdi vypadá. Jinak mi budeme dávat po penetraci ještě rohové polystyrenové lišty, aby sádroš tolik nebo vůbec nepopraskal.
Odpovědět
misina13- píšeš: nešetřit na barvě. Je tím myšlena cena za barvu anebo hustota barvy?
Odpovědět
Profilova fotka
my jsme malovali Primalexem a naprosto bez problemu - 2 natery a v pohode. Jeden ridsi druhej hustši a je to
Odpovědět
vojt.: myslela jsem cenu barvy. Sádrošové právě říkali hlavně ne Primalex, a malíři se chytají za hlavu, když vidí sádrokarton vymalovaný primalexem. Ale jak jsem četla tak u godi1 to funguje, tak kdo ví. le já nebudu riskovat a dám na doporučení v postupu i barvě.
Odpovědět
Teď jsem si uvědomila, že právě tu špatnou zkušenost jsme měli s Primalexem. Tak díky za tvůj tip.
Odpovědět
Profilova fotka
Nám doporučili Hett klasik.
Odpovědět
A my po penetraci do Jupol Gold :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky, my máme sadrokarton takmer v celom byte (riešili sme tak priečky medzi izbami) a rozhodne doporučujem pred akýmkoľvek náterom použiť dokladnú penetráciu ;-) My sme steny malovali farbami miešanými na zakázku (Hornbach), náter má špeciálnu úpravu, je sčasti vodeumývatelný a krycia schopnosť bola 100% už pri prvej vrstve, takže sme veľmi spokojní :-) Želám príjemné zveľaďovanie!
Odpovědět
My malovali sádrokarton barvou z Baumaxu, kdysi nám ji doporučil jeden zedník, že tyhle barvy, co si ty hobbymarkety vyrábějí sami, jsou lepší než Primalex. Jsou, o tom jsme se přesvědčili ve všech pokojích, ale na sádroš byla krátká. Copak ještě obyč sádroš, to byla pohoda, ale přemalovat zelený, to bylo síla. Myslím, že jsme dali 4 vrstvy a pomalu to bylo pořád málo. A to jsme penetrovali! No nevím...
Odpovědět
Mistral - super barva, dělají spoustu odstínů a hlavně ten nátěr lze umýt. Což teda u nás, s malým prckem, je super.
Odpovědět
Článek se načítá
Tak jsem si byla koupit barvu na sádroš a docela mě šokovali názorem, že penetraci na sádroš ano, ale jen v koupelně. Jinde ne, protože penetrací se sádroš uzavře a nemůže dýchat. Tak teď nevim,penetrovat všude nebo ne??????? :-|
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 9 měsících
Ahoj chtěla jsem se zeptat, nevíte jak se správně skladují barvy? Koupila jsem bílou barvu že vymalujeme dvě chodby, no samozřejmě na to minulý rok nebyl čas a jsou v kůlně venku. Ted mi manžel s klidem oznámil že stejně v mrazu nevydržely takže žádné malování se konat nebude... jsem vzteklá že na to nemyslel dřív, jako já fakt netušim že barvy jsou pak po mrazech nefunkční grrr
Odpovědět
Ještě chci dodat že to je obyč primalex na malování vevnitř... fakt ty barvy budou pak k ničemu?
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?