Barvy Dulux - dvě plechovky stejné barvy se neshodují?

Ahoj, dnes mi potvrdili, že se pravděpodobně dvě plechovky stejné barvy nebudou shodovat. Opravdu se to tak liší? Dá se od Duluxu (či jiného výrobce) použít jiný typ?
Odpovědět
Případně použil jste někdo Dulux Diamond Eggshell nebo Sterishield, namíchají ji i v OBI?
Odpovědět
Dobrý den. Doopravdy je to tak, že pokud se nejedná o předem namíchané barvy již od výrobce, tak se může barevnost lišit. I v případě předem namíchané barvy se při různých výrobních termínech může trochu lišit. Nejedná se o velké rozdíly, ale drobná odchylka tam může být. Nejlepší by asi bylo kontaktovat přímo prodejce ve Vašem okolí a na zkušenost s dokoupením barev se ho zeptat. Vzhledem k faktu, že se míchá na tónovacích strojích, velká pravděpodobnost dosažení stejného odstínu by měla být u stejného prodejce, na stejném stroji jako při původním nákupu. Vzhledem k tomu, že dovážíme barvy z Finska, doporučil bych Vám do koupelny asi barvu Tikkurila Feelings Extra Durable nebo Optiva Semi Matt, které jsou určeny přímo do vlhkých prostor jako jsou koupelny. Omlouvám se, pokud by to mělo být bráno jako reklama. Hezký den ZR
Odpovědět
Já od nich kupuji už hotové barvy. Když jsem si nechala udělat dle vzorníku a chybělo mi tak ta nově udělaná nebyla na 100% stejná a dělalo to šmouhy. Musela jsem pak přemalovat jednu celou zeď. Ono totiž stačí aby v tom stroji zůstala kapička barvy z minule a hned je výsledek jiný. Takže buď koupit už hotovou, nebo si udělat pro jistotu větší množství.
Odpovědět
@kofinka Právě že tu někdo psal a i mi to řekli v prodejně, že ta už namíchaná (kitchen&bathroom) se může lišit.......Navíc mi ted napsali z obi, že už tam omyvatelný dulux nevedou, takže fakt nevim kde to koupim.
Odpovědět
@tikkurila Hledám spíš barvu do kuchyně, aby byla i omyvatelná (za kuchyňskou linkou). V jaké šíři barev se dají barvy tikkurila tónovat?
Odpovědět
@vaveva Já kupovala vždycky obyčejnou do ložnice, obýváku. Tu omyvatelnou chci jednou zkusit na chodbu. Pokud si vybereš plechovky z jedné várky tak by to mělo být stejné. Oni to mixují ve velkém. Nevím ale jak poznat že je to z jedné várky. To se zeptej prodavače. JInak Dulux by měl mít na svých stránkách kde ji koupit, hodně firem má stránky i na FB, kde jim můžeš rovnou napsat. Myslím, že jsem to jednou hledala.
Odpovědět
Tu už namíchanou kitchen&bathroom v Plechovkách jsem ted kupovala v obi v Plzni a měli ji i v Bauhausu.
Odpovědět
@vaveva ... viděla jsem je v Baumaxu ;-)
Odpovědět
@pafca4 Jojo tam jsme pro ni šla, ale měli jen jednu plechovku té co jsem potřebovala a na dotaz jestli ještě bude mi řekli, že už nebude, že ji stahujou či co.
Odpovědět
Pro vaveva: Barvy Tikkurila se dají tónovat v e stovkách odstínů, na webu je možno orientačně vidět.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 8 měsících
Profilova fotka
dobry den, kazdy vyrobca farieb vam povie, ze ak je farba z inej varky:) mozu tam byt odchylky v odtieni, ci uz je to miesane vyrobcom alebo strojom niekde na predajni. Povedia vam aj ci to tak je, a koho je to chyba :-D ale ak si date farbu miesat niekde na predajni dobry kolorista vam vie odtien doladit, aby sa co najviac zhodoval...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?