Bezpečné nátěrové barvy vhodné do dětského pokoje

Potřebuji natřít dětský nábytek, takže hledám vhodnou a bezpečnou barvu. Budu natírat IKEA nábytek dýha bříza a bílé lamino. Máte tipy na barvy, na co si dát pozor a jak postupovat? Uvítám i jiné rady, jsem v tomto směru nepolíbená:-)
Odpovědět
Profilova fotka
Osmo barvy
Odpovědět
V podstatě všechny vodouředitelné akrylátové barvy na trhu mají atest na nátěr dětského nábytku.Z těch kvalitních třeba ETERNAL.Počítejte ale s nižší odolností proti nárazu,to mají všechny "voďáky" podobné.Jinak jsem nepochopil tu snahu o bezpečnost.Už jen to samotné lamino,které uvolňuje formaldehyd je pro zdraví stokrát horší,než jakákoli barva.
Odpovědět
@maitland Děkuji za rady ohledně barev. Lamino a formaldehyd nebudu rozebírat.
Odpovědět
Profilova fotka
K nátěrům používám balakryl - ten má certifikát na vhodnost pro děti i pro styk s potravinami, ale je to jak píše @maitland , má to slabší odolnost proti nárazu - odštípne se. Ale na druhou stranu - není problém tu ťupku opravit :-)
Odpovědět
@collette hlavně bych se zaměřila na to, zda to vůbec natřít půjde......zkoušela jsem natřít stolek Lack z Ikei a ani ň.....vůbec to tam nedrželo, dělalo to jen mapy
Odpovědět
@jitulkaka díky! @breberka díky moc, to je důležité. Jde o komodu Malm a knihovny Expedit, což je stejné jako ten Lack . Takže asi zůstaneme u břízy a bílého lamina. Nevadí mi to zas tak moc, jen jsem myslela, že to trochu vybarvíme:-)
Odpovědět
@collette no jasný......myslim, že je to stejné. Doma máme tohle všechno a na omak mi to přijde naprosto stejné.....
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 7 měsících
Profilova fotka
ak je na nabytku lak musi sa prebrusit alebo zdrsnit, v zavislosti od toho sa dava zakladný nater a potom konecny farebny nater ... samozrejme vodourieditelne... :-D
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?