Kolik vás stálo vymalování RD?

Dobrý den, chtěla bych se zeptat kolik vás stálo vymalovaní RD? Je mi jasné, že záleží na rozměrech a požadavcích. My bychom potřebovali vymalovat 5+kk bílou barvou, tak mě zajímá jen orientační cena. Děkuji Lenka
Odpovědět
1
2
My jsme malovali 3 roky zpět byt 55m2 3x15kg pixle bílého malíře po cca 200kč (z OBI) + válečky, celkem cca 1500Kč :-D
Odpovědět
svojpomocne ci s maliarom profesionalom?
Odpovědět
127m² 2x bílou barvou, strikane, dělá známý za cca 10000,- i s materiálem.
Odpovědět
Profilova fotka
do 15.000Kč by jste se měli podle mě vejít, tedy pokud nechcete aby vám tam kreslil nějaké fresky.
Odpovědět
Profilova fotka
Nám to myslím nabízela firma, která nám RD staví za 20tis bez DPH. Tak jsme si nakonec řekli, že si dům vymalujem sami. Máme 4kk plus tech.místnost. A jen za materiál jsme zatím dali necelých 6tis. Počítám do toho i jednu stěnu, kterou chceme vymalovat benátským štukem za kuchyňskou linkou - to vychází na 2.500,-Kč 10m2. Pokud si to budete dělat od profesionála, tak si myslím, že vás to taky bude vycházet okolo 20tis. Přece jenom, nějaký čas to zabere, jestli je to úplně nově postavený dům. Nejdřív se stěny musí napenetrovat a pak min. 2 vrstvy bílé.
Odpovědět
Profilova fotka
do dvacky by jste se podle mě měli vejít.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 6 letech
řešil někdo aktuálně? Mám naceněn dům 5kk cca 120m2 za 60.000 Kč a to se mi zdá dost... Děkuji
Odpovědět
@michal_rybar Novostavba?
Odpovědět
@davex yes, penetrace a 3x nátěr
Odpovědět
Skor nez uvadzat m2 domu by chcelo uviest m2 vymalby a samozrejme informaciu, ci to bude na bielo alebo farebne a aky material bude pouzity.
Odpovědět
@michal_rybar Pokud jsou kvalitní materiály, tak 3x nátěr je nesmysl. 2x je naprosto dostatečný. Ale jak píše komentář dříve, je důležité znát materiál.
Odpovědět
@blooddrunk Jupol. Na růžové SKD prý je lepčší 3 vrstvy
Odpovědět
Článek se načítá
@blooddrunk dvě vrstvy stačit nebudou (možná nastříkaný) ... ja v novostavbě daval penetraci a 3 vrstvy bílé Het ... a zelenej a ružovej sádroš by snesl i čtvrtou vrstvu, ale tu už jsem nedaval ..
Odpovědět
@michal_rybar průměrný materiál no
Odpovědět
@xkarlos hádat se nebudu. Nicméně mluvím z reálné praxe. 90% RD udělám penetrace a 2 nátěry. Dělám s Německýma speciálkama a to krytí je prostě já jiné úrovni. Samozřejmě první vrstvu stříkám a je potřeba to pořádně rozválet. Ale když chce člověk vydělat, tak samozřejmě nacení tři a jede 😊
Odpovědět
Zdravím, Mám sádrové omítky. Chci kvalitní bílou barvu ať sádrové omítky dýchají. Hlavně to nechci uzavřít. CHCI ať sádrové omítky plní svojí funkci pohlcení vhlkosti a poté následné odvětrání.... Doporučí někdo něco kvalitního? Děkuju
Odpovědět
Profilova fotka
Máme vymalováno barvou Her, na stěny své vrstvy v pohodě a na stropech máme 3 vrstvy. Barva nás vyšla na cca 6tia minimálně, před 3 lety.
Odpovědět
Profilova fotka
@jandour barva HET
Odpovědět
Mám dulux super matt plus bílou. Chlapi penetrovali rozředěnou barvou. Bílý sdk stačila 1 vrstva, zelený a růžový 2 vrstvy a modrý 2-3. Ten byl nejhorší, kontrolovali to lampou a vždy něco našli.
Odpovědět
@blooddrunk nemusiš se hádat ... sám jsi napsal, že první vrstvu nastříkáš ... kámošovi střikali dvě vrstvy a měl to stejny, jako když já maloval 3x ... a 3x bych fakt nemaloval, kdybych nemusel, protože to byla nejhorší práce na stavbě baráku ..
Odpovědět
@michal_rybar Tak to je mazec. Mě před třemi lety vyšel nátěr včetně barvy asi na 7 tisíc. Ale maloval mi to známý, který není vyučený malíř. Nicméně to nešlo poznat, má to jako hobby a vymalováno tedy super. Možná bych se zkusil poohlédnou jinde. Ne po firmě, ale po nějakém živnostníkovi, který nechce lidi jen oje*at. Plochu ani nevím, ale obytnou, kterou maloval mám nějakých 160m2. Maloval novostavbu, zdi a stropy. Za 3 odpoledne byl hotový.
Odpovědět
Cena barvy a penetrace nechápu proč zdraví chlap co řeší cenu si to neudělá sám.
Odpovědět
cena farby a penetráku + asi 5 dní práce 🙂
Odpovědět
Mame hotove dva natery a zitra prijde treti. Cena maliri vcetne materialu, penetrace a 3 vrstev 18-19k. Dum novostavba 4+kk 100m2, steny 280m2 + stropy 100m2
Odpovědět
@michal_rybar To je vazne moc. Ted sme poptavali cinzak tak za 80 tis. celej 😄 Spolecne prostory myslim.
Odpovědět
@davex sem s ním
Odpovědět
Ted aktualni nabidka, dum 4kk - na vymalbu 400m2 a komplet i s materialem ( brouseni zdi, penetrace a 3 vrstvy) 30 000,-
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 8 měsících
Zdravím ve spolek. V současný době mě malování čeká taky a tak bych se chtěl poptat, zda máte s cenami malování někdo aktuální zkušenost. Budu malovat novostavbu 4kk s garáží, vápenocementová omítka MK1, plocha stěn se stropy cca 350 m2. Mám představu o tom, že bych se do toho pustil sám, půjčil stříkací mašinu Airless a vymaloval barvou HET. Teď jde o to jestli se spíš nevyplatí pustit chlup a svěřit to malířovi, teda pokud by jeho cena byla rozumná oproti mojemu strávených času, moji amatérský výmalbě a nákupu materiálu za běžné ceny. Nějaké postřehy, zkušenosti? Děkuji za reakce. Jo, ješte se zeptám na zkušenosti se stříkanou malbou. Pěkný den všem
Odpovědět
Pěkný den, já řešil před půl rokem vymalování RD a původně jsem si vše udělat sám, ale po propočítání barev a dalších potřebných věcí jsem se obrátil na odbornou firmu. U každé malířské firmy Vám přijde předem technik a na základě prohlídky udělá předběžnou kalkulaci zdarma. Já oslovil několik firem a nakonec úspěšně vybral https://www.malirstvi-praha.cz/ a vůbec nelituji. Předběžná kalkulace byla zároveň i konečná, bez jakéhokoliv navýšení ceny. Přeji, ať se dobře rozhodnete.
Odpovědět
@petrprusa Díky za info. Jakou vám malovali barvou? Dost se chválí barvu HET klasik. Osobně mám zkušenost jen s Primalexem a to na přetření starší barvy. Ale teď budu malovat celou novostavbu, tak chci aby to bylo co nejlepší.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?