Expirace barvy

Profilova fotka
Ahoj! Našla jsem doma nenačatou barvu HET (chtěla jsem tím odstínem něco loni malovat a nedošlo na to). Chci se zeptat, jakou dobu expirace mají nenačaté tónovací barvy tohoto typu?http://www.almipraha.cz/hetcolor-tonovaci-barva-0820-cervena-1kg~z419772.html Když s ní zatřesu, je to ok ale obal je takový jakoby trochu podtlakovaný. Je tam jen datum výroby...je mi ji líto vyhazovat ]-( Jak dlouho bývají tyto barvy použitelné?
Odpovědět
Minule sa mi stalo, ze som otvoril namiesanu farbu z hornbachu a dost pachla. Tak som zavolal znamemu maliarovi, a ten hovoril, ze sa to obcas stane, ze skysne voda. Poradil tu vodu dat prec a normalne pouzit. Tak som to urobil a v pohode :) Farba bola sice uz otvorena, pretoze ju museli namiesat, ale nebola este po zaruke. Tak skus tu svoju otvorit a uvidis ;)
Odpovědět
deto_oesya Já jsem také malíř a i když se nic nestalo,je lepší to vyhodit.Ta voda smrdí,protože je zkažená a většinou chycená plísní,která pak může být i na zdi.Jinak pokud barva nezmrzla,nic jí nebude.Často se ale stává,že se oddělí,nahoře se objeví pojivo a na dně pigment a plnivo.Pokud to není moc dlouho pomůže promíchat v míchačce někde v obchodě s barvami.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?