Imitace kamene či přírodní kámen na zeď v obývacím pokoji

Ráda bych získala pár informací ohledně vhodném výběru, aplikaci a ceně imitace či přírodním kameni na zeď. Hodně se mi to líbí a teď si právě kupujeme byt a já uvažuju o tom, že si to dám do obývacího pokoje. Pokud máte foto na ukázku a nějaké zkušenosti s kterými byste se chtěli podělit tak sem snimi:-)
Odpovědět
Profilova fotka
hlavně si dej pozor na obkladače, přírodní i umělý kámen se musí umět obkládat, jinak to končí tragicky. myslím, že imitace např. wildstone jsou povedené. vždy si dej pozor,aby výsledek nepůsobil chladně...tedy málo kamene a třeba hodně dřeva. osobně si myslím, že tomuto typu už trošku odzvonilo a že je to trendová věc, nic nadčasového...nemluvě o prachu na kamenech. proto bych do obýváku, kde to bude hodně na očích dala něco více univerzálního nebo naopak něco co lze snadno měnit
Odpovědět
@xajaneckova děkuji za názor. Vůbec by mě nenapadlo, že už to není ani moderní. Můžu se tedy zeptat co je podle Vás moderní? Chtěla bych si vytvořit útulný obyvák, kde se budu já i návštěva cítit dobře, ale i moderně. Žádný babičkovský styl:-)
Odpovědět
Já jsem teď objednala umělý kámen Incana Moderno v bílé barvě.Chci si to dát do kuchyně a k jídelnímu stolu.Vzhledem k tomu,že je k obkladu dodávána penetrace,doufám,že bude omyvatelny a vypadá na fotkach moc krásně :-)
Odpovědět
@suki kolik m2 tím obložíš a kolik Tě to stálo?
Odpovědět
@99mtca chci obložit 5 m2 v kuchyni a 3 m2 u jídelního stolu.Metr toho našeho konkrétního obkladu stojí 1070. Takže počítám dohromady 10000 i s lepidlem ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
novým trendem je teď. např. velkoformátový přírodní kámen např. slate-lite od fortel design. Obecně jednolité plochy místnost zvětšují a rozdrobené (výrazný obklad) zmenšují, proto doporučuji raději toto nebo stěrky, moderní je stěrka v imitaci betonu.
Odpovědět
@99mtca Já tedy musím za sebe říci, že mně se ty kameny (ať přírodní či syntetické) do bytů vůbec nelíbí, když, tak do domu. Ale je to jen můj názor ;-)
Odpovědět
Moc děkuji za Vaše názory. Člověk to vidí zase z té druhé strany:-)
Odpovědět
@xajaneckova moc děkuji za názor . Vypadá to zajímavě, ale nějak se mi to nehodí do toho našeho budoucího místa:-) Budu se různě dívat po obrázcích a snad mě něco upoutá. Dívala jsem se i na Vaše stránky a máte moc pěkné projekty.
Odpovědět
Profilova fotka
@99mtca @xajaneckova upřímně, od Fortel Design bych dala rychle ruce pryč, máme s nimi velmi špatnou zkušenost a bohužel nejsme sami. Po objednání konkrétního zboží osobně u jejich obchodního zástupce nám nebyli schopní ani odepsat na e-mail natož potvrdit objednávku s termínem dodání, týden jsem se snažila dovolat do jejich firmy, buď to nikdo nebral, nebo mi jen stroze někdo řekl, že to prověří a ozve se. Nikdy se nikdo zpět sám od sebe neozval. Po více jak týdenních telefonátech a pomalu vyhrožování začal teprve jeden z obchodních zástupců jednat a zdálo se, že se dopátráme nějakého výsledku. Po měsíci od objednání mozaiky mi ten samý ob zástupce jen přes e-mail sdělil, že jaksi jimi před měsícem potvrzená a objednaná mozaika nebude, neb nejsou schopní ji dodat. Ani nebyl schopen zavolat a tuhle jobovku mi říct osobně. A nám na této konkrétní mozaice designově visel zbytek obkladů do koupelny. Takže super jednání fakt. Mozaiku jsme pak horkotěžko sháněli u jiných dodavatelů a výrobců a bohužel už nikdo jiný ten konkrétní odstín nemá, takže koupelna nakonec není úplně přesně taková, jaká měla být. Bohužel zbytek obkladů již vrátit nešlo, protože ten ztracený měsíc již ležely ve skladu. Takže tahle "ohromná" firma mi bude v žaludku ležet ještě dlouho. Na to, jak hooooch se prezentují jejich výsledky za moc nestojí, svědčí o tom i jejich špatné recenze ostatních zákazníků na internetu a v jednom časopise o bydlení.
Odpovědět
Profilova fotka
nikdy jsem od jich nic neobjednavala, takze dekuji za prispevek a zkusenost
Odpovědět
Profilova fotka
@99mtca dekuji za zajem, kazdy maji jiny vkus to je jasne, ja treba kamen miluju, ale do interieru mi prijde vhodny spis treba jen na pracovni desku nebo podlahu, tam kde se vyuzije jeho tvrdost. obecne neni moc dobre pouzivat imitace, vzdy je z jich citit, ze se nejedna o original...
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Tak každýmu se líbí něco jiného :-) my máme obloženou stěnu v kuchyňi a v obývaku u krbu...a máme imitaci,protože je to lehčí než pravý kámen.Takže jestli se vám to líbí běžte do toho...nemusí vám vadit,že je to podle někoho,už nemoderní.
Odpovědět
Profilova fotka
@99mtca Jinak foto mám v albíčku :-)
Odpovědět
Dívám se po různých webech a fotkách. Beru inspiraci:-) Jen nevím jak to nějak dát dohromady s barvou stěny. Chtěla jsem zelenkavou stěnu do toho ten kámen a nevím jakou barvu třeba sedačky a nábytku:-)
Odpovědět
@doliceksamicek super. Něco takového si představuju. Nechci obložit celou stěnu, jen kousek kolem televize a chci to podsvítit.
Odpovědět
Profilova fotka
@99mtca To bude určitě vypadat suprově :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 7 měsících
@xajaneckova Můžu Vás poprosit o nějaké info ohledně betonové stěrky? Myslíte, že to zvládne i můj zručný muž nebo raději poptat odborníka?? Netušíte, na koho se v Brně obrátit? Jde o barvy "imitace betonu" nebo vyloženě cementovou/ vápenatou stěrku??? Mockrát děkuji za informace!!
Odpovědět
Profilova fotka
@sofiesara bohužel v Brně nevím...některé stěrky (nebo spíš nátěry) lze aplikovat svépomocí, jen je dobré se s někým poradit zejména kvůli úpravě povrchu před nanesením. Pokud to chcete i do koupelny, tak je vhodný epoxidový nátěr.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
Profilova fotka
Dobrý den, ak este hladate betonove stierky, mozete sa zastavit u nás v showroome, kde muzovi velmi radi ukazeme ako sa material aplikuje a bude mat plnu technicku podporu. Co sa tyka kamenneho obkladu je to naozaj na kazdom, mi mame doma imitaciu a je velmi pekna a nepredpokladam, ze by sme ju menili, vyslo nas to 2000 kc/m2, pravdou ale je ze ak by sme to robili teraz premyslali by sme inak. hlavne aj preto, ze dnes dokazeme s nasich materialov vytvorit podobu kamena a odtien si dnes urobim jednej farby a o par rokov inej:) prisposobime farebnost tienovanim a podobne a vide to o polovicu lacnejsie :-D
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
Ahoj, co se týká té stěrky tak s tím žádné zkušenosti nemám. Před Vánoci jsme si ale s manželem pořídili betonovou imitaci za nějakých 800 Kč / m2 a naprostá spokojenost. Jen si dejte pozor na sádrové obklady, ty jsou hodně křehké a navíc nejsou probarvené, takže stačí jedno ťuknutí... a dál to znáš. Vynikající zkušenosti mám s p. Řepou, kde jsme si obklad zakoupili. Umí poradit a na webu mají hodně fotek realizací, zkus se mrknout tady http://www.obkladyrepa.cz/novinky/imi... Kdybychom ale kupovali obklad dnes, možná bych už šla i do přírodního kamene, protože jsem potom našla hezké kousky za podobnou cenu jako ty imitace :-D A přírodní je vždycky přírodní... Držím palce.
Odpovědět
Profilova fotka
@99mtca prikladam fotku realizacie, co sme nedavno robili... farba sa da zmenit...
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 7 měsících
Hmm, tak betonové stěrky se mi moc líbí, sama ji mám v koupelně v klasické šedé barvě a k tomu jen dřevěné police ze světlého dřevě, takže to působí hezky i útulně. O přírodním kamenu uvažuji, že bych tím obložila krb v obýváku. Obývák je vymalovaný na bílo a i krb, takže bych to chtěla něčím oživit, ale zase to nechci přehánět, aby to nebylo přeplácené. Jen by mě zajímalo, jestli se jako obklad na krb hodí jakýkoliv kámen a nebo to chce něco speciální kvůli teplu??
Odpovědět
Profilova fotka
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?