Jak přetřít původní oranžové zdi na čistě bílé?

Profilova fotka
máte někdo praxi v přetárání výrazných barev
Odpovědět
Ahoj. My přetírali sytě hnědorůžovou na světle zelenou. Nebyl problém. Měli jsme namíchanou barvu z bauhausu - myslim, že to byl¨swingcolor a barva byla překryta už prvním nátěrem. Stejně tak má výbornou kryvost Dulux barvy. Jsou trochu dražší,ale myslim, že se to vyplatí. A tu hnědorůžovou jsme na jedné stěně překryli i bílou (dulux - omyvatelná) a taky bez problému a prosvítání (tam jsme dali dva nátěry)
Odpovědět
Profilova fotka
a nebylo by lepší to oškrábat?
Odpovědět
Profilova fotka
no škrábání se chci právě vyhnout
Odpovědět
Myslim, ze by mohl poradit @maitland ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@eimmy červenou barvu jsme přeštukovali a stejně trochu prosvítala, pomohly až 2 nebo 3 nátěry bílé
Odpovědět
Profilova fotka
tak to jste mně nepotěšila @ambrozie
Odpovědět
Syté odstíny jsou problem. Taky jsme na starém bytě pretirali krvavě rudou a šli na to tři nátěry bílé poté dva nátěry žluté a stejně to někde bylo vidět za me raději to škrábnout bude to ve výsledku stejna prace.
Odpovědět
@eimmy Já jsem přetírala sytě oranžovou u mamky a už trošku starší oranžovou v mé ložnici a dělalo se to Primalexem plus a na jednu stěnu šel Dulux. Bez problémů. Dala jsem dva nátěry abych měla jistotu že jsem nevynechala jediné místo ale bylo to bez problémů. Myslím, že dnes už jsou ty barvy tak kvalitní že se nemusíš bát. Čistě červenou jsem tedy nikdy neměla, ale ta oranžová je taky dost výrazná.
Odpovědět
Není to zase takový problém.kofinka nade mnou použila Primalex Plus,já ho upřímně rád nemám.Je to přeci jenom "hlína" a není bílý.DULUX je super ,ale cenově je to pálka.Na hodně syté zdi,které chci přemalovat bych použil hodně kvalitní barvu s vyšší kryvostí,například JUPOL GOLD.Je cenově přijatelnější než DULUX a má vysokou bělost a kryvost.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 7 měsících
Profilova fotka
ak sa snazite prekryt syto cervenu, skuste ju natriet najprv odtienom sedej a potom 2vrstvy bielej... alebo su farby (zakladné natery) podobne penetraku, ktore zafixuju konkretny odtien a tym sa nedostava na povrch, potom staci premalovat beznou farvou (bielou) :-D
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
seškrabat a natřít znovu
Odpovědět
Omýt by to nešlo? My jsme omývali.
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?