Jak si vymalovat? Co doporučujete?

Sice sem tu už pár témat na malování našla, ale nejde mi o umělecké nebo speciální nátěry. Chceme si s manželem vymalovat a nikdy sme to nedělali...takže budu ráda,za každou dobrou radu a postřeh. TAk něják sem pochytila,že záleží hodně i na kvalitě válečku a barvy,takže co doporučujete? A jak vůbec na to, abychom neměli čmouhy. Barvu necháme namíchat v Baumaxu, máte někdo zkušenosti i s tímto prodejcem?
Odpovědět
1
2
Ahoj, tak jestli můžu doporučit my máme "ruzový"primalex - a super , v baumaxu ti barvu namichaji ale myslim, ze je to zbytecne, my si to michali sami a dopadlo to bezvadne, co muzu doporucit tak my mame bile stropy a barevne steny, jen takový nádech , řešila jsem, jak to udělat, když už jsem namalovala strop abych se pak barvou - valeckem pri malbe sten nedotkla stropu..udelala jsem si "lepenkou linky" a vypada to super (kdyztak se podivej do alba myslim v loznici je to nejvic videt), co se tyce valecku doporucuji nesetrit a dobry valecek je od Herbol(delaji fasadni barvy taky jsme je pouzili a jsme spokojeni)a nebo v tom baumaxu kupte hodne husty, pred namoceni ho nezapomente proplachnout vodou :-D ..jestli budete malovat sadrokarton tak delaji plasticke barvy, oni jsou takove prizpusobive a hnou se treba kdyz si seda dum - strecha..primalex-oranzový..a nebo v koupelne jsme pouzili tu fasadni barvu je omyvatelna - na strop za sadrokartonu takze zadne plisne jen to stece a je klid :-D ..
Odpovědět
Ahoj já osobně mám svělou zkušenost s malováním pomocí těch tyčí, do kterých natáhneš barvu.Nátěr je rovnoměrnější, protože barva do válečku vytéká rovnoměrně.Koupili jsme s přítelem jeden v OBI a užívá ho už celá rodina. Taky máme zkušenost s jiným, z klasických TV reklam a taky není špatný. Pro chlapa je to ulehčení práce a pro ženskou zas méně úklidu, tím, že váleček tolik necáká. Jinak rada ohledně barev, pokud chceš opravdu sytou a tmavou barvu, nešetři na kvalitě, protože ve výsledku to bude mnohem hezčí a možná nakonec i levnější. Protože, se často stává, že stěna je velmi čmouhatá, takže nátěrů je více než jeden či dva...takže logicky je potřeba i o mnoho více barvy i nervů.Jo a ještě pod tmavý nátěr existují průhledné nátěry, které by ti měly pomoci s "přichycením" barvy tmavé. V kažem obchodě, by ti snad poradili konkrétní značku. A poznámka k tmavé barvě nakonec (moc se nám neosvětšily namíchané barvy z primalexu, lepší jsou opravdu speciální tmavé, které teď už dostaneš koupit.(kamarádovi stačila jen jedna vrstva a má nádherně rudou stěnu).Pokud naopak překrýváš tmavou stěnu světlým nátěrem, existují speciální přípravky,které by ti mohly pomoci, nebo jednoduše hoht je potřeba stěnu oškrábat.
Odpovědět
Profilova fotka
no,tak ja jsem zase pro, aby se barva nechala namichat. Kdzy to udelas sama, tak uz stejnou barvu nikdy nenamichas, kdezto kdyz namichaji v Baumaxu, tak prijdes s listeckem, kterej ti daj a namichaji ti to same. my malovali obyc. valeckama za 39 Kc a v pohode. letos na to kaslu, pozvu si malire
Odpovědět
valeriekr: pro nás to bylo nedávno aktuální téma. Než jsme začali, radili jsme se s dvěma malíři. V něčem se neshodli, ale v tom základu ano. Záleží, jestli máte novostavbu anebo už starší barák. My máme novostavbu a proto jsme první nátěr dělali speciální solí na novostavby. To je místo klasického vápna a zabraňuje to potom vzniku šmouh. Druhý nátěr jsme dávali hodně rozředěný primalex - jako penetrace a potom dva nátěry barvou. Kavulenka psala, že její kamarád dělal jen jeden nátěr, ale nám každý doporučoval dva nátěry a měl pravdu. Tím druhým nátěrem se zvýraznila ta barva. První nátěr by možná stačil, ale nelitujeme. Sádroše jsme dělali první nátěr penetrací (penetrace na zdi, primalex a voda) a dva obyčejným primalexem. Co se týče barev, my si je nehávali namíchat malířem, akorát jednu tmavou (mám ji v albu, vypadá jako červená, ale ve skutečnosti vypadá jak krev), jsme nechávali namíchat v obchodě (u nás máme přímo malou koloru) ;-) Pak je taky důležitý, abys po každé barvě pořádně ten váleček vymyla v jaru nebo něčem takovým. Sice nad tím strávíš celkem dost času, ale pak máš jistotu, že ti druhá barva nechytne jiný odstín ;-)
Odpovědět
My si koupili Primalex Polar, pak asi 2 odstíny zelené, 2 žluté, oražovou,....a sedla jsem si k kýblu s naředěným Primalexem a míchala jsem to různě dohromady ža se i ta barva líbila. A na každou barvu zvlášť nějaký obyčejný váleček a tyč, pak tu lepící pásku, kterou se oblepují rohy a také se tím dělá ten pásek kousek od stropu. První tah jsem si vyzkoušeli za budoucí linkou, zjistili, že je to husté, takže se trošku ředilo....pak jsem ačali malovat (manžel horní půlku, já dolní část) a přilo nám to furt šmouhaté, pořád jsem to měla tendenci přetírat znovu, ale setsřenka, která maluje doma snad každý rok, tak říkala, že je to normální, že to uschne bude to ok. A měla pravdu, vůbec jsem tomu nechtěla věřit. Mokré to vypadalo fakt hrozně :-D A ještě doporučení - nakoupit hodně igelitu - taky prodávají v Baumaxem a pod., v rolích cca 1m širokých, my jsem malovali naštěstí prázdný byt, ale i tak se to hodilo na zem
Odpovědět
A celý 85m2 byt náš určitě vyšel do 2000,- ( a to nám zbylo barvy, tak máme vymalovanou i komoru :-D )
Odpovědět
Profilova fotka
Na idnes asi zareagovali na tenhle dotaz a nasla jsem tam tenhle clanek: http://hobby.idnes.cz/malovani-bytu-j... Docela rychlici, ze? :))
Odpovědět
Jé holky, moc děkuju za rady. Už začínám být trošku v obraze. Bohužel budeme malovat již pět let obývaný byt, takže budu zakrývat všechno možné jak vzteklá. To s tou lepící páskou od stropu je super nápad, přemýšlela sem,jak to udělat, abych si barvou nezaprasila ten bílý nátěr nahoře. No a čím se ten Primalex ředí, vodou? A fakt musí být vždy aspoň dva nátěry? Já to chtěla zmáknout během jednoho dne. Jo a čím se zatmeluje odloupnutá omítka? (asi nás vytopili sousedi a teď tam mám boule, do kterých když něčím drbnu, tak opadají, na stropě) Můj trvdí, že se to má jen přetřít novou barvou, ale to tam zákonitě musí vzniknout rozdíl (hrboly).
Odpovědět
Jé, to video je super!!!! Dík. ;-)
Odpovědět
Hlavně tu pásku jen lehce přilepit, netlačit na ni, ona bude držet dobře, ale kdybys ji přitlačila hodně, tak pak může jít dolů i s omítkou :-N A my tím olepili všechno, dveře, ostění oken atd.V každém "hobby marketu" mají šířky od 1 cm do....7, 8cm??? tak nějak. A Primalex se ředí normálně vodou, on je jinak jak nějaká kaše, hodně hustý. A i barvy jsme si myslím koupili od Promalexu, lahvička stála pár kaček a docela dobře barvila. A nátěr nám stačil jeden (nový byt , vymalovaný na bílo pár dní před tím), ale jak jsem psala, furt jsem měla tendenci to ještě přetřít, že to yl mokré a čmouhaté, ale nebylo to potřeba ;-) Tu omítku bych špachtlí normálně seškrabala (ty boule, jinak to bude s velkou pravděpodobností prskat samo za chvíli), radši větší plochu než menší a poptej se v nějakým Baumaxu nebo tak, oi ti poradí, nám na několika místech teklo do bytu a praskají nám stěny, a jsou na to taková lepidla či tmely nebo jak to říct, tím to zamateleš, necháš uschnout a přejedeš do hladka smirkovým papírem ;-) Název nevím, my zavoláme firmě, že jim rekamujeme, že jak byla špatně udělaná terasa, takže nateklo dovnitř a máme zničené vymalování, a´to to hezky opraví, oni dojdou, opraví a nějak jsem se moc nezajímala, čím :-N
Odpovědět
Profilova fotka
Blanko, prosim te, jako stavarska odbornice a uzivatelka noveho bytu mi urcite poradis. Zhruba v lednu - unoru se budeme taky stehovat do novostavby. Budou tam bile zdi (jak jinak). Chtela bych to vymalovat na barvu, ale kamaradka (taky stavarka, narozdil ode me ale dela domy) mi tvrdi, ze to mam nechat tak dva roky, nez to dam na barvu, ze to brzo popraska a budu to muset brzo malovat znovu. Jaky mas na to nazor? Prave tady ctu, ze jste malovali hned po te malbe od stavby, tak jestli jsi o tom uvazovala. Dekuji :)
Odpovědět
AHoj Leni, bohužel je to docela časté, že zdi popraskají. Nám se taky někteří divili, že malujeme :-. Já si ale fakt nedovedu představit malovat už zabydlený byt a čekat (jedna známá si dává 5 let s bílou zdí :-N ) pár let a pak malovat (budou už třeba děti, nábytek všude, atd.). My jsme prostě vymalovali hned, když to šlo rychle a nechali si od každé barvy asi 1-2litry, takto to rok, dva vydrží, a když něco odřeme třeba při stěhování, tak to máme čím zatřít. A taky nám do bytu teklo, takže pak se to taky hodilo. A zdi nám praskají a někde dost brutálně. Pokud na to nebude dost "naší" barvy, tak budu nekompromisní a dám developerovi vymalování celého pokoje znovu, prootože tu naši barvu už nikdo nenamíchá (je to kombinace žluté a nějaké oranžové). Ještě máme na byt rok záruku, takže jem ani ty praskliny nereklamovaly, stejně je jich čím dál víc, takže to nemá smysl. Takže záleží na vašich preferencích - my jsme šli do rizika, že budeme muset malovat znovu, protože bílé stěny prostě nemám ráda, někdo vyrdží ty 2, 3 roky co se z toho "vyklube" a vymaluje až pak, i když bude muset stěhovat nábytek atd. ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Tak jsem konecne prohlidla tvoje album - mate 2+kk nebo 3+kk? Vizualizace perfektni, vysledek podle toho taky, hlavne teda obyvak se mi moc libi. V cem mas tu vizualizaci, prosim? Dekuju za nazor, jsem stejneho nazoru - kdyby popraskala bila zed, tak budu malovat stejne, jako kdyz mi popraska barevna... a cekat x let a pak malovat plne zabydleny byt taky nechci. Takze jsi mi dost pomohla, protoze uz jsem rozhodnuta vymalovat hned po prevzeti bytu :)
Odpovědět
Máme 3+kk, ten 3. pokoj je nezařízený, zatím je plný hraček a krabic, ve kterých řádí naše fretky (kam je dám až budou děti, to teda nevím :-D ), takže není ani nafocený. Vizu jsu dělané v programu ArchiCAD 8.1 ;-) A dkíky za pochvalu :-D
Odpovědět
No my se taky stěhovali do novostavby a právě pět let tu máme ty bílé zdi. Popraská to každopádně, prý si ten barák sedá či co. Záleží na každém,já hned vymalovat nepotřebovala. Teď už si snad sedat nebude, prasklinky se objevovaly jenom tak první tři roky,teď už ne, ale zato sou všude rozplácnutí komáři a podobně :-D prostě už je potřeba :-N Díky za rady. Snad to zvládnem. Jinak s tím nábytkem a zařízením dávám zapravdu Blance, je to psycho všude tolik krámů co je potřeba pozakrývat a naskládat do krabic.... :-S
Odpovědět
No já už bych nejradši malovala znovu te´d, zelená mi přijde málo zelená, žlutá taky,..., do předsíně bych dala ještě vínovou,... Jak se znám, tak nejpozději do 2 let stejně vymaluju znovu :-D Doufám, že s nábytkem mi to vydrží déle, už mě taky leccos štve :-D
Odpovědět
Jo, Blani, uplne s tebou souhlasim. V predchozim bytecku jsme meli cerveno-zeleny obyvak (a steny bile), ted mame pudni byt, drevena (hneda okna) a mne ty cervene veci (potah zidli, potah taburetu) fakt desne irituji. Takze uz jsem vymenila/usila potahy na taburety a jakmile se ocitnu sama v Ikee, koupim i nove potahy na zidle :-D Jo, ted u me vedou v obyvaku hnede steny (ale syte cokoladove) a olivove v loznici :-D U nasich mam pokoj oraznzovy, ale uz po roce neni dost oraznzovy :-D Takze tentokrat to bude sytost sama :-D
Odpovědět
Tak jsem ráda, že nejsem sama, koho to po chvíli štve. Možná je to tím, že co jsem od maturity pořád "ve svým" (koleje, podnájem, 2x pronájem, teď vlastní,...), tak nejsem zvyklá bydlet třeba 3 roky ve stejném uspořádání :-D A možná se to dědí, moje mamka má takové "letní" a "zimní" uspořádání obýváku a kuchyně, které střídá :-D Já jsem před pár měsíci řekla, že chci kousek vymalovat barevně, tak manža, že nic se malovat nebude, když už to je vymalovaný :-N
Odpovědět
Si myslim, ze je to normalni, ze se neco okouka. Ale nekdy jsem na navsteve a uplne mi prijde, ze na me steny volaji, ze chteji vymalovat barevne, ze bila je nuda :-D Ted jsem se zamilovala do antracitove, ale manzel to neodsouhlasil :-|
Odpovědět
témat o malování je tady fakt dost.. nechci zakládat další.. určitě se tady najde někdo, kdo škrábal starou malbu - my to udělat museli, protože v domě se dost kouřilo a tak aby sme to měli pro sebe čisté :-) Malba šla na některých místech fakt špatně oškrábat, tak to šlo až na omítku a někde ještě zůstává původní malba.. teď jsem četla, že to musíme napenetrovat hloubkovou penetrací a pak na to štukovou omítku, aby se zahladili nerovnosti.. a teprv potom můžu malovat.. Dál by mě zajímalo..teď v původním obýváku je okrová barva, já si tam přeji kombinaci oranźové s bílou, myslíte, že bude stačit, když to jen napenetrujem taky tím hloubkovým penetrákem a pak to normálně přemaluju třeba primalexem polar a pak až barvou???
Odpovědět
My jsme si malovali sami všude. Pokud chcete vymalovat normálně klasicky bílou barvou, lepší než Primalex je ta barva, kterou vyrábí přímo Baumax nebo Globus. Je narozdíl od Primalexu sněhově bílý, doporučil nám ho jeden zedník a měl pravdu!
Odpovědět
My se právě moříme se stropem v ložnici...Máme Primalex a vyšel jen tak tak :-| Stěny budou modrý až do vrchu, ke stropu. Najde se tu někdo takový, kdo nedělal linky? Přemýšlím, jestli nejdřív udělat ten vrch, abych barvou nezajela do stropu, nebo nejdřív stěny a pak štětcem domalovat rohy.
Odpovědět
Profilova fotka
Nejsem sice odbornik, ale prvni bych udelala strop a pak steny s domalovanim rohu...
Odpovědět
Jasný, tak jsem to myslela ;-) Je to pěkná makačka, ale první nátěr dopadl docela dobře. Strop zůstal bílej :-D Tak zítra napodruhé, snad tam pak už nebudou šmouhy.
Odpovědět
Hojte potrebovala bych poradit.. mame cervenou barvu, ale uz na druhe vrstve byli videt cary valecku a treti vrstva je uplne to same:( nevite co s tim?? Da se to jeste nejak opravit?
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 9 měsících
Profilova fotka
ahoj holky, potřebovala bych poradit - kde vzít inspiraci na to, jak vymalovat? V prvním bytě jsme měli klasické bílé stěny, teď máme každou místnost jinou barvu a blíží se další stěhování :D , takže přemýšlíme zase o něčem novém .. chtělo by to něco nového
Odpovědět
tak to by mne zajimalo taky. :-) Jestli vymalovat cele steny, nebo jen pasky, nebo tapety apod.
Odpovědět
Profilova fotka
asi nejspis tak, aby se vam to libilo, ne?
Odpovědět
Profilova fotka
kristi: to ano, ale myslela jsem např. práci se speciálními válečky, našla jsem na internetu 3 druhy a nikde není ukázaný jak že to vlastně maluje ]-(
Odpovědět
Profilova fotka
http://www.spokar.com/index.php?lang=...
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?