Jak vymalovat tento obývák?

Ahoj, rozhodla jsem se vymalovat obývák a nějak si nevím rady s výběrem barvy:-( Máme velkou červenou rohovou sedačku + 2 křesílka, nábytek je olše, podlaha nejspíš dub parkety. Zatím je místnost bílá. Obývák je částečně propojený s kuchyní, ale kuchyňskou část neplánujeme malovat. Takže se mi jedná o 3 stěny - jedna dlouhá, na to navazující boční s dveřmi (v rohu je sedačka) a menší stěna, před kterou je pár skříněk a TV. Na tuto kratší stěnu jsem plánovala použít tapetu. Vůbec mě nenapadá, jakou barvou vymalovat. Je tu, prosím, někdo, kdo by poradil? Aby to ladilo a hezky vypadalo? ;-) Předem moc díky.
Odpovědět
Profilova fotka
@bera28 Řekla bych, že jsou barvy dané koberečkem u sedačky, nebo bys ho vyměnila?
Odpovědět
@jitulkaka ten bych si ráda nechala. Myslíš tedy vymalovat šedou? Nebylo by to moc smutné? Ještě jsem zapomněla napsat, že pokoj je orientován na JJV.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak ta světová strana ti zaručuje dostatek světla. Také záleží na tom, jak je místnost veliká - asi moc ne, že. No ale ta šedá v interiérech nevypadá tak špatně. Chce to pak co nejvíce prosvětlit bílými doplňky. Tyto inspirace jsem našla na google - obrázky. Třeba ta pruhovaná tapeta na posledním snímku (nebo i jiná) by mohla být pěkná za červenou sedačkou a velmi se mi líbí i přechod bílé a šedé za sedačkou na tom snímku s basou :-)
Odpovědět
@jitulkaka díky za fotky;-) Tak jsem taky projela google a nechala se inspirovat. S tou šedou pořád nevím, musela by být hodně světlá. Pak bych ale nejspíš nemalovala, ale pořídila si vliesovou tapetu. Hrozně moc se mi líbí obraz na první fotce, tak jsem si ho našla a až bude rozhodnuto, jaká bude barva stěn, tak si podobný pořídím:-) Někdo další s nápady na barvy?
Odpovědět
Profilova fotka
a co takhle nabarvit nějakou barvou jen jednu zeď-třeba za sedačkou a zbytek nechat bílý :-D jak se dívám na váš kobereček pod konferenčním stolkem tak ta světle šedá by opravdu nebyla špatná volba. máme šedou na jedné zdi v ložnici (zbytek je bílý) a je to prima
Odpovědět
@ovp21 to mě taky napadlo, ale zrovna stěna z boku sedačky už bílá být nemůže, protože mám dvě děti a ty jí spolehlivě zaprasí. Malovali jsme v dubnu a jak jsem se tak o svátcích na sedačce povalovala, tak jsem zjistila, že už zase stěna hraje všemi barvami. Proto jsem taky dostala nápad, že musíme vymalovat jinou než bílou :-D A vzhledem k tomu, že už dva dny nedělám skoro nic jiného, než že sjíždím internet a hledám inspiraci, tak jsem teď došla k tomu, že vytapetuji. Nejlépe omyvatelnými vliesovými tapetami. Takže stěna za sedačkou a z boku bude jednou barvou (ale kterou, že?) a naproti sedačce (ta s TV) by byla jinou, resp. s nějakým decentním motivem. Mně by se ta šedá i líbila, ale bojím se té velké plochy:-( Co třeba nějaká smetanová, nebo cappuccino, to by myslíte nešlo? Já fakt neumím poskládat barvy k sobě, tak proto se ptám.
Odpovědět
Profilova fotka
No pokud ten kobereček nechceš vyhodit, tak se těch jeho barev drž. A tapety vůbec nejsou špatný nápad ;-)
Odpovědět
@bera28 dala bych tam světle šedou
Odpovědět
Já bych tam dala světle šedou v případě, že by byl byt vybaven modernějším nábytkem. K tomuto nábytku mi světle šedá nejde ani trochu. Světle šedá je pro mě barvou do moderního bytu. Spíš bych vymyslela nějakou tapetu, ale i té bych se bála. Nevím, možná bych to nechala bílé. Sama doma také nevím, jak vymalovat, tak žijeme v bílé. Je to dilema.
Odpovědět
Profilova fotka
@bera28 mne by sa tiez pacila seda v kombinacii so striebornou, na nej by sa pekne odrazalo svetlo a zase by priestor ziskal iny rozmer (striebornu len na jednu stenu, zvysok tou bledo-sedou). pokusim sa najst nejaku ilustracnu fotku pre lepsiu predstavu.
Odpovědět
@bera28 a CO šedohnědou, tu plánuju já na jaro do obýváku :-)
Odpovědět
a si bych dala jiné obrázky větší a s bílým rámečkem, to tu šedou zjemní
Odpovědět
Článek se načítá
Zatím jsem ještě nevybrala. Objednala jsem si pár vzorků tapet, teď čekám, až dorazí. Výměnu obrázků plánuji jednoznačně, už jsem si našla eshop s velkým výběrem.
Odpovědět
Profilova fotka
@bera28
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?