Jaké doporučujete interiérové nátěry?

Profilova fotka
Remal? HET? Jub? Dulux? Nebo něco jiného? Které barvy doporučujete k bílení a malování a proč? A použili jste na SDK nějaký speciální nátěr (např. HET Forte nebo Remal Forte)? Díky za každou odpověď.
Odpovědět
na sadrokarton najskor drsny penetrak (bolo to cele oranzove) na to bielu farbu farebne mame odskusane Caparol a Dulux, obidve krasny kryli, bez flakov, su krasne len pri velmi sytom odtieni bolo treba tri natery
Odpovědět
Profilova fotka
Trnavacka, díky! My do sytých odstínů určitě nepůjdeme, u nás vládne jedině bílá :-) Ale i tak moc díky za tipy!
Odpovědět
Profilova fotka
Kvalitné farby má nemecká firma STO. Skús pozrieť :-)
Odpovědět
ahoj.ja mam dobre skusenosti z farbamy od tikkurily.
Odpovědět
az ked sme mali namalovane, pochopila som rozdiel medzi bielou a bielou, jedna krasna biela a druha pri nej uplne siva Tu caparol bielu len a len odporucam, ta uplne ziarila, aj ked bola o nieco drahsia
Odpovědět
My mame vynikajuce skusenosti so Snehobielou profesionalnou farbou Hornbach. Patri k tym drahsim, ale ma vynikajucu kryciu schopnost. Malovali sme s nou aj sadrokarton - s penetrakom aj bez neho a vysledok bol rovnaky. Farba drzi.
Odpovědět
Malujeme Jupolem. Taky patří k těm dražším, ale výsledek je sněhobílý. A HLAVNĚ.......kvalitní váleček !!! Na SDK dáme nejřív penetraci Soudakrat.
Odpovědět
Profilova fotka
Bomba, všem díky! O některých barvách jsem ani v životě neslyšel :-D Že je bílá a bílá dobře vím, v bytě jsme dali úplně obyčejný Remal, a to je béžová, ne bílá... :-)
Odpovědět
Na všem máme Primalex fortisimo, dle doporučení malíře. Bílá je opravdu bílá :-D
Odpovědět
My malovali klasickým Primalexem - bílý Primalex Plus a pak tónované. Jinak v koupelně máme Primalex Fortissimo a ten je naprosto bílý x-)
Odpovědět
Profilova fotka
my tiez malujeme Jupolom ;-)
Odpovědět
Domeček máme celý vymalovaný Remalem + jejich tonovaci barvym super kryje, syte barvy jsou syte a nedela kocoury, takze parada. Klasicky Remal neni ciste bily, ale ted jsem bilila myslim Remalem forte, a ten opravdu sviti. Jinak dobre zkosenosti mame i s Jupolem.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
mco spokojeni s Duluxem, ty vinylovy se daji i otrit ( napatlana cokolada, pastelky) ;-)
Odpovědět
my máme snehobielu tikkurilu pure white a je super, oteruvzdorná aj umývateľná kvôli deckám, máme ju na stene aj sadrokartónovom strope, veľmi pekne kryje :-)
Odpovědět
Jsem z oboru,doporučuji JUPOL ekonomik ,HET klasik.Dražší varianta MISTRAL,JUPOL GOLD.Vše je na bazi PVC emulze.Vyhnul bych se PRIMALEXU PLUS apod. klasickým hmotám.S DULUXEM v bázi vynil si dát pozor.Je to luxusní barva,ale je předražená a omyvatelná,což může být výhoda,ale zároven je absolutně nepropustná vodním parám,takže ne do místností s vysokou vlhkostí.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
okrem duluxu maloval niekto inou vodeodolnou farbou, ak ano akou a ste spokojni? vdaka
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
Profilova fotka
Jsem taky na vážkách. koupili jsme 5 l kyblík akrylové barvy Duluxu mat, byla nám vychvalovaná do nebes. Zatím jsme tím natřela jen okolí zásuvek a vypínačů, ale pak mi došlo, že akrylové barvy jsou spíše neprodyšné, tak si říkám, jestli nakonec nejít do nějaké disperzní. Primalex jsem zavrhla, řada lidí mi jej vymluvá s tím, že se musí hodně brzy škrábat. Koupila jsem na zkoušku také disperzní, ale HET klasik. Ten Dulux mi vážně přišel takový hodně plastický. Jeho prodejce jej sice vychvaloval jako barvu, která na stěně snese třeba i 15 nátěrů :-| , jenže právě z toho mám trošku obavu. Než mít doma několik vrstech starých nátěrů na sobě, to to pro pocit čistoty raději oškrábu. Co myslíte?
Odpovědět
S tou prodyšností barev se to u nás dost přehání.Pokud vás netrápí vlhké zdi a plísně,jako to bývá ve starých domech,nemusíte se Duluxu bát.Co se týče termínu akrylát a disperze ,tak je to totéž.Základním pojivem je polyvinylacetátová emulze.Trochu opatrný bych byl ve variantě Dulux Vinyl Matt ,což je omyvatelná varianta a tudíš méně propustná např do koupelny. Jinak HET klasik je výborná barva s dobrým poměrem cena/kvalita .Naprosto nevhodné jsou již dnes pro hezké interiery Primalex Plus,Remal Plus apod. na bázi přírodních celulozových klihů,které po3-4 letech zvětrají a snesou max. 3-4 vrsty.Doporučuji všechny staré nátěry odstranit,použít penetrační nátěr a používat pouze kvalitní akrylové barvy DULUX,JUB(s kopretinou),HET klasik,MISTRAL,CAPAROL.
Odpovědět
Profilova fotka
@maitland Problém s vlhkostí snad nebude, dům je nový, (snad) dobře zaizolovaný. Ještě bych měla jeden dotaz, je třeba na štuk provádět penetraci? KLuci zednický nám říkají, že není tak potřeba, štuk chtějí zbrousit brusným papírem a pka navrhují již jen náter stětkou hodně naředěnou barvou (asi ten HET klasik). Ušetřili bychom tak dost práce a času, kdybychom nemuseli penetrovat. Jinak ten Vinil Matt mě napadl dát na schody - podstupnice (či jak se říká té kolmé straně :-) . Tam jsem měla strach, že to děti okopou, když to bude natřené obyčejnou barvou. Budeme mít dřevěné schodnice.
Odpovědět
Profilova fotka
A když penetrovat, tak čím? Nám byla doporučena penetrace S 2802 A, ale já tam čtu, že se to přidává do betonu malt. Možná je to ale jedno.... Zdála se mi ale moc hustá, tak asi hodně naředit, že?
Odpovědět
Penetrace je lepší,sníží savost omítky a tím i spotřebu materialu a zedníky neposlouchejte,zeptejte se profi malířů. :-D Nejlepší je koupit koncentrát 5 l a ředí se 1/5 až1/10 s vodou.Stačí obyčejný Sokrat to je ta 2802 stojí cca 1l okolo 60kč.To že se přidává do betonu nic nemění na tom,že jí můžete použít na omítku,jak říkám zředit 1/5 až 1/10.Štuk si zbruste a na nátěr použijte raději váleček.
Odpovědět
Bratranec se tím živil, dělali výhradně s jubem, ale říkal, že i hetka je kvalitní barva... co se týče bílé, myslím, že i primalex postačí, dneska už jich je několik typů..
Odpovědět
Profilova fotka
@zdenkaj No to jsme měli koupený taky a jak jsem to ukázala malíři, co maloval při mamčiné nepřítomnosti chodbu - tak se zhrozil a říkal, okamžitě vrátit a koupit v Baumaxu či Obi klasik penetraci na malování a ta se ředí s vodou - takže jsem to bez problému vrátila a bylo. :)
Odpovědět
Pozor na Primalex - namíchané barvy - Rock, Funky atd. http://www.modrastrecha.cz/fotoblog/i... jakmile zaschne a chcete opravit jakoukoli oděrku, znovu nanesená barva má jiný tón :(
Odpovědět
ahoj, my (plus celá naše rodina) máme doma vše od firmy Schomburg - dělá tam tchán a jsme mooc spokojený. Pěkně se s ní maluje a když mam někde čárnuto, tak vezmu vlhký hadřík a lehce to setřu. Je to sice trochu dražší, ale jsme spokojený. Do domečku budem zase brát od nich
Odpovědět
Profilova fotka
Hlavne je asi poriadne napenetrovat,hlbkovou penetraciou.My sme kupovali talianske farby adriatico.Buducu sobotu by sme chceli vymalovat,tak uz sa tesim.Napisem ako to vyslo.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
Barvy Dulux mohu jedině doporučit, použili jsme je na celý byt a jiná barva mi už nikdy nepřekročí práh :)
Odpovědět
Když jsme malovali byt, měli jsme namíchané barvy od Primalexu a ten mi už nesmí do domu. ]-( Teď v domečku jsme malovali Jupolem a max spokojenost.
Odpovědět
my sme si davali namiesat Dulux vinyl matt a maximalna spokojnost. daju ja aj jemne umyvat.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 letech
ma niekto skusenosti s tonovanou farbou Primacol Decorative?
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?