Kdy vymalovat? Před nebo po položení podlah?

Profilova fotka
Prosim potrebovala bych dalsi radu,kdo z vas mel novostavbu,mozna resil taky tento problem,nevime kdy je lepsi malovat,jestli jeste pred polozenim podlah nebo az po polozeni podlah!!!Zase nechci aby mi zacakali novou podlahu barvama,podle me musi byt pro malire mnohem jednodussi kdyz vymaluje jeste pred polozenim vsech dlazeb a podlah??jaky nazor na to mate vy??Dekuji za odpoved!
Odpovědět
Profilova fotka
Z praktickeho pohledu asi urcite pred polozenim podlah, ale my jsme to nikde tak nemeli a tech par kapek co pri malovani udelas, se da bez problemu potom hned setrit. My si malujeme sami a bez problemu. A kdyz by jsi mela polozenou podlahu a nemela vymalovano, neni nic jednodussiho nez na podlahu polozit igelit a mas po problemech. Nechtela jsem malovat driv z jednoho prosteho duvodu a to ze se v baraku porad prasi tak aby nebyly steny hned spinave.
Odpovědět
Profilova fotka
Já jsem rozhodně pro vymalování a pak položení podlahy.... naši v ložnici malovali a pak to mytí podlahy bylo strašný... a babi měnila podlahu a malovala, takže pro ní bylo lepší když nejdřív vymalovali a potom se položila úplně nová podlaha..
Odpovědět
Profilova fotka
ja nevim, ale pokud tu ukapnutou barvu setres jeste za mokra, tak je to uplne v pohode, jasne pokud to nechas par dni zaschnout tak se u toho nadres,ale dle meho se da. Ja bych malovala az jako jednu z poslednich veci.
Odpovědět
My rozhodně prvně malujeme a hned potom pokládáme podlahu ;-)
Odpovědět
Taky jsme nejdřív malovali a pak pokládali podlahu. A doporučuji si dát i vypínače a zásuvky až po malování nebo je na to malování oddělat. Byť se přelepí, tak vedle nich zůstanou drobné nedomalované nedostatky a pak člověk chodí se štětcem a stejně si je upatlá... ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
dle meho to nejak moc hrotite... ale asi to ma kazdy jiny. nebudu si davat podlahy, kdyz mi po baraku jeste chodi delnici a podlaha je "zasrana", to vazne ne. At si to kazdy dela tak, jak mu vyhovuje, my malujeme postupne a podlahu mame vsude a nikdy jsem s tim nemela problemy, ani s vypinacema - na malovani je odsroubuju a je to, ne:-)
Odpovědět
Godi, ono taky záleží na barvě, jakou člověk zvolí. My v jednom pokoji malovali sytě červenou barvou, která byla taková jako kdyby akrylátová a jako na potvoru zrovna v tom jediném pokoji byla už plovoučka položená. Ta barva velmi rychle schla, sem tam něco ukáplo na zem do rohů (jinak byla podlaha celá zakrytá) a vůbec to nešlo dolů. Ještě po půl roce jsem chodila s hadrem a furt něco stírala. Normální primalex jde dolů v pohodě. Je třeba to zvážit, já myslím, že podlahy fakt naposled, až už tam bude všechno hotové a nikdo mi tam z dělníků nebude trajdat. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
alcar: souhlasim, ze zalezi i na barve. Myla jsem tyden zaschly Primalex a slo to, pokud je to rychle schnouci barvy, jak popisujes, tak v tomhle pripade je vazne lepsi nemalovat nez se polozi podlaha.
Odpovědět
my malovali před podlahama, některá místa až po, ale to pak když něco náhodou ukáplo, tak se s tím moc ta dřevěná podlaha nechtěla kamarádit :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 5 letech
budeme dělat sadrové omítky a hned ponich anhydritové podlahy,kdy mužeme nejdříve začat malovat?
Odpovědět
Profilova fotka
my malovali před podlahou, abychom si novou podlahu neničili štaflema .)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 měsících
Profilova fotka
ak mate dobreho maliara, tak vam podlahu nezaspini... alebo sa da kupit tkanina/koberec za 300kc s ktorou si podlahu prikrijete a mate po starostiach,a ak budete nahodou este niekedy malovat pouzijete ho znovu...
Odpovědět
Článek se načítá
nám i když malovala firma , tak jsme malovala před položením podlah,
Odpovědět
Profilova fotka
Prosím prosím, kdy je lepší vymalovat, až nám vylijí, zbrousí a položí podlahu nebo před. Raději bych vymalovala před, ale mám strach až se bude brousit nivelační stěrka že se nám zapráší zdi. :-|
Odpovědět
Před položením a po vylití. Využijete tak nutnou pauzu, kdy to bude celé vysychat.
Odpovědět
Lepší po stěrce,většinou tím ježkem zdi ušpiní.Můžeš i po položení,ale pochopitelně před lištami,kolem zdí.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 5 měsících
Profilova fotka
Zdravím, taky řeším menší problém. Podlahy teda máme položené, dvě stěny máme obložené kamením, ale nemáme zatím dveře a zárubně + pár obkladů dole na stěně - kvůli těm dveřím. Je lepší vymalovat až se dají zárubně a dveře nebo před ? Díky :-)
Odpovědět
mělo by být vymalováno a položeny podlahy před zárubněmi a dveřmi
Odpovědět
Profilova fotka
To skoro vypadá, jak když malujete jen jednou za život.. přece za pár let se bude malovat znova a budete kvůli tomu sundavat podlahu? ;-)
Odpovědět
@slabici tak to samozřejmě není, ale je to tak nejjednodušší...nic ti nezavazí, co musíš opatrně obmalovat.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
@slabici prostá logika
Odpovědět
Profilova fotka
já bych určitě maloval až po položení podlah. :)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 9 měsících
oživuji tema. Potrebujeme osadit otvor dverma, nechat prebrousit parkety a vymalovat. Chapu to spravne, ze nejdriv parkety, pak vymalovat a pak osadit otvor dverma? Dekuji.
Odpovědět
@syeli já bych napřed maloval.. :-D
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme shodou okolností toto včera řešili s malířem. Máme taky parkety a plánujeme brousit podlahu, stěrkovat stěny a malovat. Doporučil nám odstranit parketové lišty, vystěrkovat, zrenovovat parkety a až na konec vymalovat. Takto do toho půjdem my.
Odpovědět
@syeli Při broušení se hodně práší, takže nejprve parkety a až pak vymalovat. Pokud se o ně bojíš, tak přikrýt, ev. "běhat za malířem s hadrou" a kde nakape, tak utřít.
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme špatně plánovali a dlažba se zpozdí o 3 týdny - tak máme 3 víkendy na malování před podlahou.. :-N
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?