Míchání barev, jak na hezkou hráškovou?

Po vymalování kuchyně nám zbylo poměrně velké množství hráškově zelené barvy. Rádi bychom ji ještě využili na jednu místnost, kde ovšem tuto zelenou už nechceme. Tam jsme si naplánovali modrou. Našli jsme na netu, že po přidání červené do zelené, by měla vzniknout modrá. To nám potvrdil i letitý praktik malíř. Ať mícháme, jak mícháme, je to hnus. Patrně měla být úplně zelená, ne jen hrášková. Je tady někdo, kdo by poradil, jak tuto hráškově zelenou barvu ještě využít? Co přidat, aby to bylo koukatelné?
Odpovědět
Letitý praktik malíř vám poradil špatně.Modrá patří mezi základní barvy spolu s červenou a žlutou a nelze ji namíchat.Mícháním červené a zelené vzniká hnědá,modré a žluté vzniká zelená,červené a žluté oranžová,červené a modré fialová,modré a zelené tyrkysová,žluté a hnědé okrová atd.Pokud máte hodně hráškové zelené,můžete do ní dát žlutou.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?