Může tohle způsobit sokrat?

Zdravím, posílám foto s dotazem jak vyřešit tento problém při prvním malování na nových omítkach. Nechal jsem to přítelkyni napenetrovat a o víkendu když jsme začali malovat, tam kde ji to při penetrovani stropu cákalo na stěny zůstávají tyto fleky, vypadá to jako kdyby tam nechytala barva, ale to mi hlava nebere ]-( Díky za každý nápad, nikdy se mi nic podobného nestalo.
Odpovědět
Profilova fotka
jaké máte omítky?
Odpovědět
Omítky jsou klasické vápenocementové jádro a na tom vápený štuk.
Odpovědět
Nám se to samé dělalo v kuchyni, kde zedníci použili nějakou penetraci na beton, aby na něm držela omítka. Pomohl jen Denikol od Jubu. Ale musí se nanést na celou plochu stěny, protože vytvoří vyšší vrstvu, jejíž přechod je při správném světle vidět. Už vzniklé hrbolky jsem zaplácla stěrkou a zbrousila. Jen bych si dala pozor na použití třeba v dětském pokoji, protože ten denikol strašně smrdí a dle varování na obalu je snad radioaktivní:)
Odpovědět
Ano, je to Sokrat. Stalo se nám to přesně to samé. Manžel nechtěl penetrovat, já ano, nakonec napenetroval jen strop (původní omítky), ale zdi s novými omítkami ne. Jenže jak to dělal štětkou, tak se samozřejmě cákance dostaly i na zdi, no a do těch cákanců se barva pak vůbec nechtěla chytit. Ono to není tak, že by tam barva nechytala, ale jak je ta nepocákaná stěna savější, tak tu barvu z toho napenetrovaného cákance stáhne... Jak to vyřešit asi moc neporadím. Nakonec jsme museli vzít Sokratem i stěny, aby se to aspoň trochu srovnalo, barvy na jednu malou chodbičku padlo jak na celý byt a stejně tam jsou vidět prohlubně. Máme to pod věšákem, tak mě to zas až tak netrápí, ale to řešení od @lesla asi bude lepší.
Odpovědět
Děkuji za příspěvky. Mluvil jsem s jedním malířem a ten mi poradil přebrousit ty fleky a zatřít barvou. Zkusím a uvidím.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?