Nové omítky - postačí penetrace? Jak pak chytají barvy?

Zobraz úvodní příspěvek
Profilova fotka
Zdravím, potřebujeme radu. Dříve se na nové omýtky dávala základová barva s vápnem (nebo tak něco). Dnes už se to nedělá? POstačí penetrace a pak dát barvu? Ještě mi známej radil, že je lepší nové omýtky natřít jen na bílo, že barevné odstníny flekatí. Je to pravda? Díky za informace:)
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
@maitland chápu děkuji. A ještě jste mi neřekl, zda můžu do toho gold míchat pigmenty dulux?
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
@maitland Prosím o radu :-) máme nové sádrové omítky a chtěla bych je před první výmalbou penetrovat. Můžete mi prosím doporučit (existuje-li) penetrační nátěr, který nesníží prodyšnost stěn (tj. nezalepí nám stěny) a stěny budou pořád "dýchat"? Jde mi o to aby se nám pak díky penetračnímu nátěru netvořila plíseň.
Odpovědět
Profilova fotka
@katty.w ja myslim že to bude stejna peetrace jak na omitky na lepidlo se penetruje doporučily nám cemix je to taková drsná kaminková penetrace ta uschne a zustanou jen kaminky aby dobře držela fajnová takže vlhkost z penetrace tam určite nezustane,zrovna mame dopenetrováno
Odpovědět
Profilova fotka
@katty.w ahoj, tak mi sádrové omítky penetrovali pouze v koupelně a v kuchyni (za kuchyňskou linkou), poradilil nám to majitel obchodu a velkoobchodu s barvama (v místě vyhlášený jako odborník), zbytek jsme natírali řidším jupolem jednu vrstvu a pak druhou už normálně jupolem (přesně nám napsal jak co máme ředit), barevné zdi už pak mají jen jeden nátěr barevně a bíle ještě jeden bíle, takže všude máme tři vrstvy. (nepoužívali jsme žádné tmavé odstíny, všechno máme hodně světlé, ale nám se to líbí - je však o dost větší spotřeba barvy, než u penetrovaných zdí, malovali jsme však také v léě, kdy bylo vedra, což prý také zvyšuje spotřebu, ale prostě jsme se potřebovali stěhovat a čekat na nižší teploty jsme nechtěli
Odpovědět
@ratatooy Jejda, já kamínky nechci, jsem právě ráda, že máme hladké sádrové omítky a "zdrsňovat" to něčím nechci. ;-) @l_baruska Taky uvažuji nad touto značkou, konkrétně mě zaujal Jupol Brilliant, protože je paropropustný a zároveň omyvatelný, tento typ bych chtěla použít v obýváku a kuchyni. Krb budu taky malovat, takže potřebuju barvu, kterou budu moci v případě potřeby očistit (omýt vodou). Ten Brilliant je ale podstatně dražší, do jiných místností použiji jinou řadu. Mohla bys mi prosím napsat, kterou řadu od Jupolu jste použili vy? :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@katty.w jeee víš co ja sem mluvila o penetraci pod fajnovou ale přímo pod barvu se dává taková vodová jenom
Odpovědět
Profilova fotka
@katty.w ekonomik (zelený kýble) a barevný byl klasik
Odpovědět
@l_baruska Děkuji ;-)
Odpovědět
@katty.w Jako penetraci můžeš použít klasickou penetraci S2802,pod různými obchodními názvy SOCRAT,TITAN a další.JUB třeba má v sortimentu AKRIL EMULZI,která se mi zdá lepší ale je také dražší.Co se týče prodyšnosti,tak toho se neobávej.Je lepší koupit koncentrát 5l a naředit v daném poměru.Docela se mi líbí,že se těší velké oblibě značka JUB, osobně ji používám 12 let a mohu říci,že jim PRIMALEX nesahá ani po kotníky.Co se týče Briljantu,který je na vinylové tedy omyvatelné bázi,mám ho docela rád,dobře se nanáší a roztírá,lépe ,než GOLD ale s tou omyvatelností je to vždy o způsobu zašpinění.
Odpovědět
@maitland Díky za odpověď. Mezitím jsem psala mail do fy JUB a pán mi poradil Jupol Primer a nemusím se prý obávat zalepení stěn (tento výrobek je zařazen podle normy EN ISO 7783-2 do I. třídy – vysoká paropropustnost). Ještě se chci zeptat, nemáš zkušenost s Jupol Strong? Objevila jsem ho na stránkách výrobce a váhám, jestli na ten krb použít ten brilliant nebo strong.
Odpovědět
JUPOL PRIMER je to samé,co jsem psal nahoře.Oni to prostě dělají všichni stejně ,jen se to jmenuje jinak.Liší se akorát penetrace pod omítku,jak bylo v diskusi nahoře ta s tím kamínkem,to je uplně něco jiného.Ten JUPOL PRIMER vychází dobře i cenově,takže do to ho jdi.STRONG vyzkoušený nemám ale v pondělí podám zprávu sem na diskusi,znám pána přímo v Milevsku z centrály.Na stěny v nemocnici kde pracuju a kde jsou zvýšené nároky na omyvatelnost používám JUPOL LATEX SATEN,což je výborný materiál,za kterého opravdu dostaněš všechno.Není ale úplně matný,ale hedvábný,což nemusí v interieru vypadat všude dobře.Na ten STRONG se ale zeptám,také mě to zajímá.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
@maitland A jak je to prosim se starými zdmi? Rekonstruujeme patro rodinného domu a chtěla jsem si do obývacího pokoje dát na jednu stěnu bodovky, svítící ze stropu na stěnu, ale bohužel není rovná a osvětlení to samozřejmě ještě zvýrazní. Je to stejný pripad jako u nových zdi, jak tady popisujete?
Odpovědět
Článek se načítá
My jsme na nové zdi dali penetraci a pak vymalovali. A vše cajk v pohodě.... :)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 letech
@maitland Diskuse je sic starsi, ale pro nas prave aktualni :) a chci se prosim zeptat na spotrebu barvy na sadrove omitky. Bylo mi receno v obchode, ze flekateni dela prave penetrace, kterou naneseme nerovnomerne. A protoze budeme malovat svépomocí, doporucili nam nepenetrovat vubec, jinak budeme dum natirat stejne 3x, abychom se zbavili fleku. A penetrace slouzi jen k usetreni barvy. Pokud tedy nenapenetruji sadrove omitky, jak velkou plochu natru 1kg a jak velkou plochu natru, pokud penetruji? Dekuji!
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?