Odstranění tapet před malováním, je třeba zeď ošetřit?

Profilova fotka
Dobrý den, ráda bych se zeptala zkušenějších (a šikovnějších :-) ).. Chtěli bychom vymalovat ložnici, ve které jsou nyní tapety po předchozím majiteli.. Je třeba po odstranění tapet zeď nějak odborně ošetřit nebo připravit pro malbu? Je možné si to udělat svépomocí nebo se musíme obrátit na odborníka? Moc děkuji za každou radu a přeji krásné dny, N.
Odpovědět
Profilova fotka
Zrovna řešíme to samé - sundali jsme tapety, pod nima je omítka, ale taková hnusná, rýhatá, takže na to teď dáváme "finishing plaster" - taková bílá hmota (česky nevím), ta se potom zbrousí a stěny budou hladké a připravené na malování.
Odpovědět
Tak záleží v jakém stavu ten podklad je.Někdy jde tapeta i s malbou,jindy zůstanou na zdi zbytky lepidla atd.Pokud je podklad hrubý a nerovný,tak to chce stěrkovat nejlépe nerezovým hladítkem.Stěrkových vyrovnávacích hmot je na trhu hodně,já používám HOBIKIT od značky JUB ,který je v prášku,nebo už hotový JUBOLIN.Před a po stěrkování je třeba penetrace třeba 2802 Sokrat..Pokud je stěna hladká,tak bych určitě použil aspoň penetraci a rozmyl bych zbytky lepidla.
Odpovědět
Profilova fotka
@maitland Moc děkuji za reakce :) No a myslíte, že to stěrkování zvládne i laik?
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?