Přiznaný betonový strop v interieru, čím napenetrovat popřípadě nalakovat?

Chtěla bych se zeptat čím napenetrovat popř nalakovat přiznaný betonový strop v interiéru. Tak aby se z něj neprášilo a působil jako by trochu lesklý. Děkuji za rady.
Odpovědět
@linaka prodává se normálně penetrace na beton, lak jsme použili matný, právě aby se to nelesklo (neleskne), když se ale dá víc vrstev, třeba čtyři už bude možná lehounký lesk
Odpovědět
@bayt děkuji. A ta penetrace je to neco speciálního, přímo na pohledovy beton? A ten lak taky něco speciálního?
Odpovědět
@linaka My jsme tehdy brali obklady z betonu od ANAPET a každý výrobce většinou má svoji doporučovanou penetraci. Lak už ani nevím, jaký jsme brali, pohlídala jsem si, zda je vhodný na tento povrch a to bylo všechno.
Odpovědět
Profilova fotka
Z betonu na stropy se pro jeho pevnost nepráší. Pokud se bude jen trochu lesknout bude to hnus. To si ho rovnou přelepte "betonovou tapetou. Proč jste ho vůbec dělali?
Odpovědět
@lancar takze vy by jste betonový strop nijak nešetřil? Ani tou penetraci?
Odpovědět
Profilova fotka
A vy ráda natiráte nad hlavou? A ráda děláte zbytečnou práci. Jen přírodní strukturu znehodnotíte a už s tím nic nenaděláte. (pak jen překrýt Primalexem)
Odpovědět
Profilova fotka
Betonovou stěnu kolem pracovní kuchyňské desky bych natřel matným podlahovým vodním nežloutnoucím polyuretanovým lakem, bez penetrace, tak do dělám. Dá se pak omýt.
Odpovědět
@lancar Beton mame jen.na stropech v obyvaku a chodbách. Samozřejmě nerada dělám zbytečnou práci, ale když mi to doporučí a jsem neznalá v tomto oboru, tak se radou řídím :) ale ráda si ji věřím, jako např zde ;)
Odpovědět
Profilova fotka
my teda taky máme přiznaný betonový strop a protože se nám, jak psal @lancar, nechtělo natírat nad hlavou, tak jsme to tak nechali a ničím už neošetřovali a musím říct, že se opravdu nepráší.
Odpovědět
@kriistl děkuji za odpověď. Me přijde ze už ted je zapraseny. Ometu ho koštětem. Ale přijde mi takovy matný, tak nevim jestli by to tou penetraci nebylo lepší
Odpovědět
Profilova fotka
@linaka já ten strop tedy ničím nemetu. My jsme ten strop prostě oškrábali od omítky až na beton a pak "umyli". Od té doby jsem na něj nešáhla a každý nám ho chválí. Jsou tam vidět i drobné prasklinky atd., ale ty nedokonalosti to právě dělají hezkým. Pokud si to pojistíte penetrací, tak určitě uděláte líp, říkám, nám se nechtělo a ve finále to vůbec ničemu nevadilo.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 letech
Profilova fotka
ahojte. ti, co mate tento priznany betonovy strop, ako mate riesene osvetlenie? mate natahane kable po povrchu? alebo existuje na to nejake ine riesenie? rozmyslame nad premietackou v obyvacke, takze spolu s tym osvetleni by asi bolo na strope prilis vela kablov. viete pripadne ukazat foto vasich stropov?
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
U přiznaných betonových stropů se rozvody typicky tahají také přiznané.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?