Profi malíř - má takto vypadat výmalba?

Profilova fotka
Dnes pravděpodobně dokončil malíř své dílo. Objednal si ho stavitel, takže to nevím jistě, ale vzhledem k tomu, že zmizelo veškeré náčiní a barvy, tak si myslím, že je dílo dokončeno. V příloze zasílám výsledek. Já jsem docela zděšená, ale možná jsem moc puntičkář. Má takto vypadat výsledek vymalované novostavby? Je to focené mobilem ve 21.30h, takže kvalita není úplně ideální.
Odpovědět
1
2
Vždyt je to děs. Nejen že jsou přesahy barvy není v lajně, ale ještě to je křivé
Odpovědět
Profilova fotka
Tedy nejsem profi malíř ani obyč malíř, ale myslím, že to mám vymalovaný o něco líp ;-) taky sem používal pásku, není to jednoduchý, ale aspoň to je rovný....
Odpovědět
Profilova fotka
Děkuju, já byla právě taky zděšená. Pak jsem si říkala, že jsem možná moc náročná, ale mě to přijde šílené. Pokud dnes nedorazí na nějaké dodělávky, budu na stavbě řešit co s tím. Na tohle se dívat také nechci. :-p
Odpovědět
@kkoudelka Rozhodně řešit!!! A nenechat se uchlácholit nějakýma řečma, že to tak je a líp to nejde apod. Já jsem nám malovala byt sama a rozhodně to mám líp než tady pan "umělec". Takže rozhodně požadovat přemalování nebo opravu!!!
Odpovědět
Stavitelé chtějí ušetřit tak kolikrát malují i zedníci nebo Ukrajinci kteří myslí že to zvládne kazdej, manžel je malíř tak o tom víme své, jak ho potom shání aby to premaloval :(
Odpovědět
Profilova fotka
To je fakt hrozný:-( Nám nemaloval profík ale náš instalatér s obkladačem (aby se využil čas, než přišla všechna sanita) a vše je rovné a bez přesahů. Toto bych řešila.
Odpovědět
...připomíná mi to naše obklady :( s tím už se ale dělat moc nedalo)
Odpovědět
Určitě to reklamujte. Já si teda v bytě malovala sama, jsem hodně velký puntičkář a i když mi to trvalo, tak to mám rovný. Tohle bych jim "hodila na hlavu".
Odpovědět
Profilova fotka
Jako sorry,lip bych to zvladla i ja ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
To vypadá, jak když si tam nedal pásku a jel to jen tak podle nějaký čárky.. hodila bych mu ti na hlavu ;-)
Odpovědět
Takhle stejně vypadá zeď v bytě po mém malování. Pásky jsem měla, ale ty se po prví vrstvě barvy zkroutily a při další vrstvě už šlo sem tam něco mimo. Buď jsem pásku málo přilepila nebo byla nekvalitní. Zuby tam máme pořád. Já je nevnímám, návštěvy je hlavně díky nábytku nevidí, ale i tak se těším na brzké stěhování a že tu zeď už neuvidím. Profesionálovi bych takový výsledek netorelovala.
Odpovědět
Profilova fotka
Nejdřív na mě zkoušeli, že je to přece malba, že je to jen o pár mm... Ale nedala jsem se. Slíbili nápravu. Tak uvidíme.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@zdemarka ta páska se údajně musí lepit pro každou vrstvu barvy nová.
Odpovědět
no to neni ok strapate niektore strany
Odpovědět
@kkoudelka Blbost,novou lepit nemusíš,naopak to by bylo možná ještě horší.Tohle vypadá,že tam pásku měl,ale asi se mu promočila a zatekla barva a po stržení se to snažil opravit.Na tyhle pásky existuje fígl,ale protože ctím zásadu,že malování by měl dělat profík,nechám si ho pro sebe :-))
Odpovědět
Profilova fotka
@maitland taky jsem už četla určitou fintu s páskou, praktikovali jsme a funguje ;-) a k tazatelce @kkoudelka - je to fakt děs, malujeme si sami, ale i kdyby se nám to povedlo takto, opravovala bych, a to jsme amatéři.
Odpovědět
@maitland v tom případě si nechej všechny své příspěvky pro sebe, bude to tak lepší....
Odpovědět
Profilova fotka
@maitland @kkoudelka Blbost, žádný fígl neexistuje ;-) Stačí krepová malířská páska, široká 4-5 cm. Bez pásky se vymaluje světlejší barvou cca na rozhranní, nechá se to zaschnout, pak se nalepí ta páska a maluje se tmavší. Sundá se, jakmile je to mírně zaschlé (ne čerstvé a ne úplně vyschlé). Pak to funguje.. malujeme takhle už xxx let a nikdy se nám nic podobného nestalo. A podotýkám, že nejsme profi malíři, ale ani nemáme problém podělit se o zkušenosti ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@kkoudelka Jo a ten fígl, který mi jsme ale nikdy nepotřebovali, bude zřejmě to, že po nalepení té pásky jí přetřeš tou podkladovou (světlou barvou), ona jakoby zaleje oba kraje pásky. Pak se nikdy nemůže stát, že ta tmavší takhle blbě zasáhne do té světlejší barvy ;-)
Odpovědět
@spaly No nezlob se ale ctím zásadu,že některé věci by měl dělat profík a o malování to platí také.Zrovna včera jsem při škrabání u zákazníka likvidoval silikon ze zdi.Taky údajně práce svépomocí.A co se příspěvků týče,měj úctu k těm,co jsou tu už delší dobu,než ty.Já už jsem myslím pomohl tady dost lidem a některé dokonce realizoval.
Odpovědět
Profilova fotka
@slabici to jsem také četla o tom přetření světlejší barvou :-) Nebo se prodávají různě jemné ty pásky. @maitland tady to není o úctě, ale o tom že pokud nechcete poradit, nemusíte přispívat a psát že řešení znáte ale neřeknete ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@maitland Taky nechápu, proč se vůbec vyjadřujete, když nechcete poradit. A trvám na tom, že průměrně zručný člověk si dokáže vymalovat sám.. táta maloval celý život, i válečkem, všechno, co si mamka vymyslela a bylo to jak od profíka. A partner to dělá naprosto stejně.. Oba sice jsou řemeslníci, ale ne vyučení malíři.
Odpovědět
@slabici Máte velké problémy s chápáním psaného textu.Jasně a stručně jsem se k problému vyjádřil.A jak jsem už napsal,nevím,kolika lidem jste svými příspěvky pomohla vy,ale já už mnoha.K vašemu argumentu,že si průměrně zručný člověk dokáže vymalovat sám.Ano,dokáže.Možná v novostavbě,,ale i tam to většinou poznám,že to dělal laik.S čím si amatér neporadí je míchání barev,sladění barev,škrabání,stěrkování,malování problematických povrchů stěn.Je to těžké řemeslo,jako každé jiné a měl by to dělat profík.Každý se chlubí,že to zvládne sám,ale pak to amatérské kutilství dávám dohromady já.
Odpovědět
Profilova fotka
@maitland Bože můj, proč by si laik neuměl poradit se škrábáním? A míchání barev? Mamka byla umělecká fotografka, takže si troufám říct, že jsme měli sladěno mnohem líp, než byste to dokázal ;-) Ale nehodám se s vámi dohadovat a předáhět se v tom, kdo taky komu s čím poradil. Ano, ve svém oboru radím taky... A vaše věta: "Na tyhle pásky existuje fígl,ale protože ctím zásadu,že malování by měl dělat profík,nechám si ho pro sebe". je opravdu vyjádření k věci... A tím končím tuhle diskuzi, která je o ničem. Nejsem sama, kdo si myslí, že jste trochu uletěl a vyjadřovat jste se v podstatě nemusel. A jak to chápete vy je mi šumafuk ;-)
Odpovědět
@slabici Já se také nehodlám dohadovat.Věnujte se prosím tomu,co vás živí a nepouštějte se do věcí,které neumíte.Každý měsíc se setkávám s orejpanýmy zdmi od lidí,kteří se dušují,že to také zvládnou.Pak to profi malíř dává dohromady několik dní.Včera jsem likvidoval silikonový tmel ze zdi.Laik často ani neřeší rozdíl mezi silikonovým a akrylovým tmelem.
Odpovědět
Profilova fotka
@maitland hmmmmm. A proto spousta laiků zvládla i složitější věci. Třeba postavit dům svépomocí. A mnozí z nich nepoměrně kvalitněji než profíci, kteří znají ty fígly. Já to mám tak, že jsem několik profíků doslova vykopal z bytu a naučil se ta jejich strašně těžká řemesla... Neměl jsem jinou volbu. Jinak už bych seděl za vraždu.
Odpovědět
@2masoni Ale s tím já souhlasím.Já se každý den zlobím,kolik mých kolegů práci odflákne,nebo si účtuje nesmyslné částky.Jen si stojím za tím,že malování je velmi náročné řemeslo a měl by ho dělat profík.Mě za 14 let podnikání nikdo nevykopal a zřejmě ani nevykope.Jen namátkou,co dovedou lidé,kteří si malují sami.Před měsícem jsem řešil zakázku,kde byl byt vymalován červenou barvou.Samozřejmě i se zásuvkami,zašpiněné topení od barvy,lišty u podlahy.Bohužel nějaká báze,to nevyčistíte.Další byt,amatérsky škrabaná malba,která se škrabat neměla.Důvod? Majitel se pustil do malování sám a bál se,že barevnou stěnu nezakryje nátěrem.V omítce půlcentimetrové vrypy od špachtle.Vše zničené a bohužel jsem musel plošně stěrkovat.Netvrdím,že jsou takoví všichni,ale většina lidí prostě nedosáhne na stejnou kvalitu,jako někdo,kdo to dělá třeba 10 let.
Odpovědět
@maitland nechlubte se jak jste dobrý to se nedělá. Můj manžel není zední ani nic takového a máme vše udělané tak precizně jak málo který řemeslník. A to můžu říct z odborného hlediska tak se tady neohánějte že profik je profik. Často ani to není pravda. Ano já taky říkám že jsou věci, které by měli dělat odborníci, ale jsou věci, pokud je člověk šikovný nech si to udělá sám a ušetří i peníze. Nám teda maloval pán, který se tím neživí ale je vyučený malíř ale pokud by nemohl on tak by jsme si to raději udělali sami než dávat malířovi 30 tisíc možná i víc za takovou plochu. Děkuji nechci když barvy vyjdou 5 tisíc
Odpovědět
No, verim tomu, ze mnozstvo ludi je sikovnych a vymalovanie vratane oprav stien zvladne. Mnozstvo ludi si mysli, ze to zvladli, ale vysledok je nepozeratelny. Co mi ale hodne vadi je, ze najst sikovneho maliara moze byt problem a zistit az po vymalovani, ze je to fuser, je hodne nemile. A napokon, pozvat si maliara a kvoli tomu si vziat dovolenu, aby niekto bol doma, tak to uz snad vymalujem sam pokial nie je treba robit narocnejsie upravy stien :)
Odpovědět
@maitland No tak vzhledem k tomu, že tady jsou lidé, kteří klidně sami vymýšlejí dům, tak nějaké malování už je brnkačka. a navíc - pokud se jedná třeba o jednobarevnou bílou výmalbu, to skutečně nevím, kde je problém. Zejména u novostavby, penetraci, štětku a váleček, to snad člověk zvládne. A toto je forum, kde si mají lidé radit, jak na co a čím. A ne se chlubit stylem vím a nepovím. Stačí se podívat na názvy témat a je to průměrně zdatnému čtenáři jasné - kde koupím, jaká izolace apod.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?