Sádrové omítky a penetrace

Ahoj, máme hotové v novostavbě sádrové omítky knauf. Připravuji se na malování, ale nejsem si jistý, zda penetrovat nebo ne? Někdo říká, že se penetrovat musí, někdo že stačí první nátěr řidší konzistence.... prosím o názory a taky doporučení vhodné barvy, vše bude na bílo. Díky
Odpovědět
100% penetrace. Pak dva nátěry bílé. Pokud jde o barvy, tak pokud chcete Porsche mezi barvami, kdy bílá je absolutně bílá, tak doporučuji německé barvy Zero. Nicméně si za to připlatíte.
Odpovědět
Profilova fotka
@thomas40 Mrkněte na fotografie, psal jsem si přímo s technikem knauf jak ohledně sádrových omítek svépomocí tak i ohledně problémů s nátěrem omítek. Screening jsem udělal jen postup malování a penetrace. 😉
Odpovědět
@thomas40 nevím, jestli jste to jenom špatně nepochopil a někdo Vám jen neříkal, že do penetrace přidal trochu barvy (ne že má první nátěr jen řidší konzistenci). Jinak za mě určitě penetrovat, sjednotíte si tím savost povrchu.
Odpovědět
@doog Ne, myslel jsem to tak, že místo penetrace použít první nátěr řidší barvy. Jde mi také o to zda se penetraci nezamezi prodyšnosti omítek.
Odpovědět
@jarin1 Děkuji za příspěvek, maloval jste ručně válečkem, nebo stříkacím strojem? Já si chci pro vymalbu zapůjčit stříkací stroj, co jsem pochopil, tak penetrovat se musí jen válečkem.
Odpovědět
Profilova fotka
@jarin1 Tak se nyní dovídám, co bylo špatně, když mám někde mapy. Nevíš, jak to udělat, když už se vápenně ionty vyloučí ? Sice pro mě je už pozdě, ale pro ostatní by to mohlo pomoci.
Odpovědět
Profilova fotka
@thomas40 Ještě nemalujeme, nemáme na co, teprve začínám dělat omítky ale s technikem jsem to řešil vše rovnou. Jinak ta penetrace je určitě lepší válečkem, zkoušel jsem stříkat klasickou stříkací pistolí ale byla všude mlha a ta penetrace je blbá že ji nedostanete z materiálů kde ji nechcete. Takže určitě válečkem. Baví bych řekl že klidně stříkacím strojem, to mám také v plánu. Jen se musí vše za dělat. A vzít si masku.
Odpovědět
Profilova fotka
@radim2015 No to netuším lepší probrat s technikem ale mám za to že se to tu řešilo, možná by pomohlo místa přebrousit smirkem a napenetrovat ale záleží co to udělá, tím že jednotlivá místa přebrousíš tak už narušíš strukturu a nemusel by být sjednocený povrch takže by mohli být vidět místy mapy, třeba by to vyřešila následná penetrace a nová výmalba celé stěny. Nebo poslední postup a to přestěrkovat celou stěnu Goldband Finishem. Usuzuji dle rad technika. Ale není problém mu napsat a pořešit to s ním když budeš chtít tak dej vědět.
Odpovědět
@jarin1 ještě k tomu penetračnímu nátěru, knauf grundiermittel je pod sádrové omítky, tak se divím že to doporučil na sádrové omítky před malováním. Co jsem dohledal, tak knauf grundierung je nátěr před vymalbou. viz. Penetrační nátěr, který snižuje a upravuje rozdílnou nasákavost podkladů např. před nanesením interiérových nátěrů na sádrokartonové desky, sádrové a vápenocementové omítky a štuky.
Odpovědět
Už jsem něco vymaloval, tak mohu dát doporučení. Vodou ředitelná penetrace se muže klidně stříkat, vlastně to i doporučuji, pokud je stroj k dispozici. Samozřejmě všechno zakrýt. Nastříkaná penetrace se nemusí dále roztírat válečkem. Další vrstvu, tedy barvu už samozřejmě nastříkat a rozetřít válečkem. Ideálně tedy pracovat ve dvou.
Odpovědět
Profilova fotka
@thomas40 Podle mě to spletl a místo grundierung napsal Grundiermittel. Ten Grundierung je pod nátěry. Takže použít ten nebo ten druhý Tiefengrund.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?