Sladěný domov - bílá, béžová a hnědá

Krásný den všem, právě jsme ve fázi rekonstrukce RD a je pomalu čas začít přemýšlet nad barevností interiéru. Má představa je kombinace bílé, béžové a hnědé. Inspirací mi je naše současná obýváková stěna, která je v kombinaci ořech a bílá. Jelikož se ji nechci hned zbavovat, tak potřebuji interiér sladit tak, aby se tam ořech hodil, ač zatím nic dalšího ořechového už nechci :-) Nový obývák bude spojen s kuchyňským koutem - bílá linka a pracovní deska v dekoru dřeva nejspíše dub bardolino přírodní nebo nějaký takový podobný odstín ala lathé nebo něco hnědošedého. A podlahu bych chtěla v podobném či stejném dekoru. Bílé dveře budou s podlahou v kontrastu, ale budou ladit s nábytkem, kuchyní a okny. Dala bych jim přednost před jiným dekorem, jelikož nejvíce dveří bude ve vstupní hale (4 ks), která je bez okna, prosvětlena bude pouze skrz několik prosklených dveří a stejně tak v patře, kde je do pokojů vstup z chodby, kde je okno za rohem, takže si myslím, že pokud bude stejná podlaha ve středně hnědé barvě po celém domě, tak v těchto místech, by dveře v podobném dekoru s podlahou ubíraly na světle. Stěny jsem chtěla lehce béžové nebo nechat bílé. Máte někdo podobně laděný domov a jak jste spokojeni?
Odpovědět
Profilova fotka
@eilleen2780 Bílé stěny bych nechal v chodbách, když v nich bude omezený přístup světla a tam kde bude hodně bílého nábytku bych asi dal nějaký ten odstín béžové, ať není vše až moc bílé. Jídelnu a případně obývací pokoj, pokud bude nějak spojený s kuchyní bych doladil v barvě pracovní desky, třeba jídelní stůl :-).
Odpovědět
Profilova fotka
Já vám svoje album zatím moc neukážu :) ale plánujeme barevnost stejnou. Chtěla jsem bílou a béžovou/kávovou/krémovou, protože to na mě působí teple a útulně. Takže těchto barev se určitě nemusíte bát ať už je zkombinujete jakkoliv. Naše kuchyň bude v barvách jasmín/kapučíno (na moji inspiraci můžete mrknout v albu), k tomu po celém domě podlaha v dekoru dřeva bílá s nádechem hnědá/šedá, podle momentálního světla. Stěny budeme mít bílé (nebo slonová kost) úplně po celém domě a dveře jsme vybrali v dekoru podobném jako podlaha. V obýváku na celou stěnu plánuju za TV tapetu. Ta bude do odstínu béžové. A potom k tomu plánuju béžové doplňky. Sedačka bílobéžová, polštářky, židle, jídelní stůl, rámečky na zdi apod.
Odpovědět
Profilova fotka
@eilleen2780 my ladime do vanilky, bílé a hnědé. Pokusy mám v albu. Působí to hezky utulne. Obecně nemám rada barevné vymalby, tak kromě tapety v ložnici a stropu u děti máme všude bílo. Prošla jsem si obdobím takových těch brutálních barevných odstínu, co byly v módě před par lety a nikdy víc. Dveře máme v odstínu vanilka.
Odpovědět
@iiilinka Děkuji za inspiraci, prohlídla jsem Vaše návrhy a máte to moc pěkné, jak z katalogu :-) Jakou máte vybranou podlahu, myslím jaký konkrétní odstín/název? Taky chci mít všechno sladěné, max 3 barvy a to spíše tón v tónu.
Odpovědět
@nininka23 Taky jsem dřív chtěla mít co nejvíc barev, strašně se mi líbila fialová, žlutá, lososová ...... ale postupem času jsem od toho taky upustila a víc nad tím přemýšlím, aby to působilo hezky jako celek harmonicky a klidně. Dřív mi bílá přišla nudná, dneska ji beru jako nadčasovou klasiku, kterou se nemůže nic zkazit. Ač plánuji bílé dveře, tak doufám, že i sem tam nějaká ta bílá stěna k tomu bude vypadat dobře a doladím to doplňky, které můžu lehce změnit.
Odpovědět
Taky mám laděný celý dům do béžových barev. Podlahu mám tedy většinou dlažbu a to je mramorový vzor. Kuchyňskou linku, dveře a stoly máme v ořechu. Stěny dva odstíny béžové a v chodbě bílá. I dům zvenku je béžový a hnědá okna a dveře. Koupelna béžovo hnědá. Jen mi to kazí syn - nejdřív si vymaloval temně zelenou a teď tmavě šedou, tak snad z toho brzo vyroste :))
Odpovědět
Profilova fotka
@eilleen2780 děkujeme. Doufám, že i ve finále to bude tak hezké :) my chceme vysokozátěžové PVC v metráži a vybrali jsme od Tarkett - 1740 DUPLEX http://www.karsis.cz/rs/katalog/tarke.... Na fotce to vypadá, že ty jakože prkna jsou docela úzké, ale ve skutečnosti jsou právě široké. Kdyžtak můžu přidat fotku v reálu, mám tady u sebe vzorek.
Odpovědět
@iiilinka děkuji za odkaz, PVC vypadá to hodně došeda, pokud se dá věřit rozlišení mého displeje :-) Budete ho lepit? A jak budete řešit spoje? Nejdřív jsem o metrářovém PVC taky uvažovala, ale v jednom obchodě mě varovali, že pokud mám velkou místnost /obývák 6m x 8m/, tak se může stát, že role nemusí mít úplně stejný odstín po celé délce a tím pádem bude vidět spoj, raději mi tedy doporučili click a nebo lepené lamely než metrážové, i vzhledem k tomu, že chci mít po celém domě jeden dekor na podlaze. Proto jsem od metrážového lina upustila. Ale možná nás chtěl pán jen zastrašit a prodat dražší výrobek. Každopádně ještě vybráno stejně nemám :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@eilleen2780 Je trochu šeda, ale byla jediná, která se nám hodila a líbila. Budeme ji lepit klasicky. O těch různých barvách jsem slyšela, že se děje např. u koupelnových obkladů, že je třeba pohlídat si šarži nebo co to. U podlah ne, ale ani bych se nedivila, že se to může stát. Budu se ted popravdě toho trochu obávat, ale podlahu budeme brát přes kamaráda, který tam pracuje, tak mu řeknu, ať si na to dá pozor. Nicméně kde má člověk jistotu, že u lamel se to nemůže stát? Vždyť oni to taky potahují tou folií v dekoru. Pokoje máme taky veliké, největší šíře role 4 m a určitě se to bude napojovat. Ale říkal mi, že se to spojuje silikonem nebo něčím takovým. A vyloženě když člověk neví, kde to je a nehledá to, tak nikdy nemá šanci to poznat. V tomto ohledu click nebo lepený vinyl je možná bezrikový ale u nás převážily vlastnosti PVC a cena. Je to teplejší, měkčí, odolnější a cena oproti lepeným lamelám 1x nižší a oproti click dokonce i 3x nižší. Klikací vynil by nás vyšel bez práce třeba 1000 Kč/m2, lepené lamely cca 700 Kč a PVC vyjde kolem 350 Kč. Vysokozátěžový vinyl mi doporučovali 2 nezávislí podlaháři právě kvůli vlastnostem. Od toho kamaráda dostaneme ještě lepší ceny, tak se dostaneme cca na 70 tisíc Kč. Trochu se mi udělalo špatně, když jsem si na začátku spočítala, že bych měla dát za podlahy 200 tisíc :D
Odpovědět
@iiilinka můžu se zeptat, máte někde širší místnost než to PVC (většinou se dělá 3 a 4m?) ? ani tak by pak nemělo napojení být vidět? :)
Odpovědět
Profilova fotka
@kataw Ještě to položené nemáme ale určitě se bude napojovat ve velkém prostoru obývák/kuchyň/jídelna - to máme cca 7500 mm, tak tam vím, že dá 2x 4metrovku. Taky ložnici a 2 dětské pokoje máme vždy něco málo přes 3 metry (použije 3metrovku), takže tam to napojovat taky zřejmě bude. Zítra s ním mám ještě schůzku, tak s ním proberu možnost, že by tam dali taky 4metrovku, ale myslím ji tam nenaplánoval kvůli velkým prořezům, co by zbylo a my bychom to samozřejmě zbytečně zaplatili. Ubezpečovali mě, že spára vidět nepůjde. U toho známého, co nám bude pokládat jsem to už položené viděla (jsou před náma asi 2 měsíce dopředu s prácema na domku) a vidět to nešlo, pokud to vyloženě nehledáš. Doufám, že ani postupem doby se to nezmění a nezačne se to nějak vylupovat.
Odpovědět
@iiilinka děkuju moc :-) napojení na délku je jasné, že musí být, myslela jsem právě na šířku, ale logicky asi, když nebude vidět na délku, nemělo by být vidět ani na šířku :)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@kataw no já myslela napojení na šířku. Obývák máme 7,5 m široký a napojí 2 pásy 4metrovky vedle sebe. To stejné ostatní pokoje.
Odpovědět
@iiilinka ahááá :-) tak to mě nenapadlo, že máte takhle široký pokoj:-) to bude krásný prostor !! :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@kataw jj bude to 3 v jednom, tak proto tak velký. Po té délce 7,5 m máme 2 francouzské okna, takže ty "lamely" PVC budou směřovat k nim, proto dáme dvě 4metrovky vedle sebe :)
Odpovědět
@iiilinka tak to bude super :-) my máme taky 3 v jednom, ale jen 4,3 x 10 taovou nudličku :D tak doufám, že ty "zóny" to trchu rozbijou :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?