Štuk na štuk, jak přesně postupovat?

Ahoj střecháčci, rekonstruujeme starý panelákový byt a i když to původně měla být jen nutná rekonstrukce jádra, nakonec děláme v podstatě všechno nové (změna dispozice, přemístěné zásuvky apod.) Z toho důvodu došlo i na to, že budeme muset udělat nové omítky v podstatě po celém bytě (aby to k něčemu vypadalo). Na nové příčky dáme normálně klasiku lepidlo-perlinka-lepidlo-štuk, ale pak taky musíme nějak vyřešit ten zbytek (popraskané stropy, jsou tam díry po zrušených zásuvkách, dvě stěny jsme museli škrábat od nějaké příšerné původní omítky, vybourávali jsme spíž apod.). Většinou se jedná o panely nahozené štukem, plánujeme to komplet přetáhnout novým štukem a pod to asi penetraci (ev. ještě zedník doporučil do toho štuku přimíchat lžičku lepidla). Dělal jste někdo něco podobného? Jak přesně jste postupovali? Budeme to dělat svépomoicí, tak se trochu bojím, aby nám to neopadalo... Díky všem za zkušenosti.
Odpovědět
My jsme dávali nový štuk v celém domě na 30 let staré omítky. Musela se důkladně oškrábat stará malba a napenetrovat. Zatím to je 4 měsíce a všechno drží.
Odpovědět
Profilova fotka
máme to aktuálně za sebou, pořádně oškrábat, penetrace a do štuku lepidlo, můžu se skočit podívat, co to bylo zač :-) na spáry mezi panely, kde to pořád praská, natáhl zedník lepidlo, síť a zase lepidlo a pak vyštukoval. Věřím, že to bude držet.
Odpovědět
@jarinisko Ahoj, díky za reakci. A malbu jste škrábali proč? Měli jste velkou vrstvu? U nás to bude asi trochu jiné, máme jen panel a na tom asi 1,5 mm silnou vstvičku štuku s bílou malbou. Myslím si, že malba samostatně oškrábat nepůjde, že by se to slouplo celé...
Odpovědět
@stanicka007 Koukám, že jste taky škrábali, a to jste v paneláku, tak to se tomu asi nevyhneme. Perlinku proti prasklinám máme taky v plánu. To znamená, že v místech spár jste vlastně dávali na štuk lepidlo? Kdybys zjistila, co přesně za značku materiálu jste použili, bylo by to fajn. Jinak moc díky.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?