Tmavá první výmalba, co s ní?

Chci se zeptat, jak odstranit prvni barevný nátěr, který je dost tmavý (kávově hnědá a khaki zelená)? Na kousku (cca 50x50cm) jsme to zkoušli přetřít, udělali jsme dva nátěry bílým primalexem (nijak neředěným) a barva stále prosvítá. Přijde mi, ale jako nesmysl vymalovávat pokoj 100% (neředěným) primalexem ve dvou až třech vrstvách, které by byly potřeba, aby se to nezačlo loupat. V pokojích chceme poté mít barevně třeba jen jednu stěnu, ale světlýma barvama, takže potřebujeme udělat bílý podklad. Poradí někdo jak odstranit první nátěr, aniž bychom na stěnách nadělali různé boule, ďůlky atp.?Stěny jsou totiž krásně rovné. Děkuji
Odpovědět
Odstraňovat první malbu je nesmysl.Tyhle míchané barvy do báze drží velice dobře,nedají se ani moc podmočit,takže byste stěny pravděpodobně dost poškodila.Nevím jaký jste použila Primalex,ale já v praxi nepoužívám žádný.Plus je žlutý a Polar má nižší kryvost.Pokud už narazím na výrazně tmavý podklad ,který je nutné podložit bílou,používám JUB GOLD,který obsahuje více bílého pigmentu ,stačí mi jeden nátěr a druhý už dělám do barvy.Nemyslím,že se vám po dvou-třech vrstvách začne stěna loupat,pokud jste tedy použila Polar.Je to přeci jenom akrylát a ten je po vyschnutí dostatečně tvrdý.Pokud půjdete do světlé barvy,pak ale není třeba stěnu opět natírat bílou barvou,za předpokladu,že ještě budete mít dva nátěry do barvy,ne? Víte,pořád nedovedu pochopit,proč se tak často lidé vrhají do malování sami.Ono se to jeví jako jednoduchá věc,ale tak to není.Je to odborná práce a věřte,že za těch pár ušetřených korun tyhle problémy nestojí.
Odpovědět
No s primalexem jsem malovala už několikrát a dokonce i barevně stěny, tudíš mi přijde zbytečné vyhazovat peníze za malíře, když já se svým malováním nikdy problém neměla a to jsme měli v pokojíčku i borduru ze sytě barevných (červených, žlutých, modrých a zelených) trojúhelníčků. Nicméně to primalex polar v pohodě překryl (naředěný podle návodu)ve dvou vrstvách. Bohužel takhle tmavě vymalováno měli původní majitelé a popravdě připadám si tam spíš jak v jeskyni. a chci mít zatím hlavně bílé stěny. Barevně bych to řešila nejdřív tak za rok, až bychom se tam zabydleli a také až by se mohlo malovat i v přístavbě.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?