Výmalba celého RD. Kdy jste ji prováděli?

Chtěla jsem se zeptat, kdy jste prováděli finální výmalbu, my máme 2 vrstvy, ještě jednou to chce ale vymalovat, tak řešíme jestli to vzít ještě teď před položením podlah v celém domě,nebo až potom...ještě se bude obkládat koupelna , usazovat dveře, tak si říkám, že tu a tam se někdo o zeď může otřít, tak aby jsme nemalovali pořád dokola, jak jste to měli vy?
Odpovědět
Profilova fotka
@anndyssek My jsme malovali před podlahou - myslím, že je to i praktičtější, než jí pak nějak extra speciálně zakrývat. Je teda fakt, že koupelnu jsme měli už obloženou, ale dveře, kuchyně atd. - to se všechno dělalo až později. Pokud jsme si něco pak ještě vytvářeli sami, byli jsme opatrní a pokud to dělala firma, stála jsem u nich a kybicovala :-D :-D Jediný, co se teda odřelo fes,t je jak nasouvali u vestavěný skříně vrchní díl, tak docela dost sádrokarton kolem okna a jak měli zpocený špinavý ruce a omakávali to, jak je to hluboký atd, no tak tím tomu nasadili korunu :-D Ale muž to zasádroval a nabílil za pár minut, takže to bylo v pohodě. Možná budeme ještě malovat nějakou stěnu na barevno, ale to se podlaha zakrývá snáz, než když se malují třeba stropy a tak... Ono stejně záleží na vás a jak se to bude stíhat, ale my to měli takto a přišlo nám to lepší.
Odpovědět
@anndyssek My malujeme akorát tento týden. Naprosto souhlasím s duckie. Nemáme položené podlahy, dveře, futra ani vypínače, takže to jde rychleji a nemusí se nic olepovat a hlídat každá kapička. Máme podlahové topení zalité anhydritem a když se barva kápne na zem, tak se po zaschnutí jenom špachtilčkou odloupne. Futra a podlahy si bude manžílek pokládat sám, tak bude určitě hodně opatrný ;-) .
Odpovědět
Profilova fotka
@anndyssek Souhlasím s předchozími. Též před podlahou, vypínači, dveřmi. Koupelny už jsme měli obložené. ono se při stěhování stějně něco ušpiní, škrábně, oprýskne, stějně pak budete opravovat.
Odpovědět
Také souhlasím s ostatními. :-) Malovali jsme vše 3x před podlahami (před vypínači, dveřmi) a nastěhováním, je to opravdu jednodušší, drobné nedostatky se dají opravit a domalovat v pohodě později. Jen jednu místnost v podkroví jsme nestihli vymalovat potřetí, nakonec se to hodilo, řezali se v ní podlahy, lišty, upravovali schody...takže zaprášené stěny se pak ometly, vše se vysálo a vymalovalo poslední vrstvou. ;-) U všech místností bych to nechtěla absolvovat, to zakrývání a omývání... :-S Koupelny jsme malovali po obkladech před dlažbou a stačilo jen nalepit nahoře u začátku obkladů folii a spustit dolů. 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
i my měli finálně vymalováno před podlahami, dveřmi, vypínačema ..
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?