Výmalba po jemných omítkách, jaký zvolit postup?

chystáme se vymalovat, já bych vzal váleček a vymaloval na bílo, tak jak to píšu, ale prý se to musí prvně udělat štětcem, aby se barva dostala i do nerovností, omítka přece není úplně hladká, ale nějak se mi to nechce podstupovat, prý ještě, že jemná omítka sežere první nátěr barvou.... jaký je nejlepší postup, popř. tip na barvu či penetraci, díky
Odpovědět
Profilova fotka
mám doma profíka a rozhodně první nátěr nedělá štětkou. tou bere jen rohy, kraje kolem futer, oken, atd...prostě hůře válečkem dostupné = nedostupné. ano, první nátěr to více méně sežere. proto dva nátěry bývají málo. nejlépe tři. dost záleží jakou barvu použijete. jsou v nich velké rozdíly. můj muž maluje nějakým master z domu barev, pochvaluje si to a postupně to od něj hodně známých kopíruje. určitě nejdříve dejte bílou, tu to stejně vyžere, je škoda začínat rovnou nějakým tónem. pokud se tedy chystáte malovat barevně ;-)
Odpovědět
bude to čistě bílá do začátku, a tedy nevynechat penetraci nebo se penetrace leje do barvy? je mi jasný, že mi poradí i v obchodě na barvy, ale zjišťuju i takhle :)
Odpovědět
Profilova fotka
@ladislavpetra já zrovna včera penetrovala koupelnu, omítky jsem nedělala a nevím, že by to dělal muž. pochybuji. hlavně ta barva master je super. máme zatím jen jeden nátěr a všichni to tipují pomalu na hotovku. vypadá to lépe než některé barvy po třech vrstvách ;-)
Odpovědět
Též jistě záleží na tom, jaká to omítka je. Já jsem dělal štuky vápenné, pak jsem to vzal dvakrát vápnem (pochopitelně že štětkou, vápno jinak nelze), a mám po problému, bílé je to dost. Potřeba na celou chalupu bylo pět pytlů hydrátu, tedy vymalování celé chalupy vyšlo na pětistovku, nepočítám-li vodu atp. Ovšem v dnešní době se do tohoto způsobu asi nikomu moc nechce, myslím.
Odpovědět
@ladislavpetra Máme čerstvě vymalováno, akrylátovou barvou HET, všude 3 vrstvy. SDK stropy stříkali nějakou pistolí- vypadá to všechno dokonale. Už druhá vrstva byla v pohodě, ale doporučovali 3, protože omítka časem barvu vsákne. Říkali, že penetrují i stěny...ale baych řekla pravdu, tak nevím čím.
Odpovědět
Profilova fotka
My máme taky čerstvě vymalované - bílou barvou HET, 3 vrstvy. Pokud chcete bílou, jako opravdu bílou, tak nedávejte Primalex (je lehce do šeda). Zkuste pročíst diskuze tady. Já na základě nich vybrala HET. Malíři zdi penetrovali (nevím bohužel čím/jak), ale že by první nátěr barvy dělali štětkou, to se mi teda nezdá. Máme bungalov 120 m2 obytná plocha a ten první nátěr by snad museli štětkou dělat 3 dny :D
Odpovědět
tahle HET u vás zvítězila jo?
Odpovědět
Tak my jsme domalovali před pár dny. Měli jsme přesně tuto barvu od HET. Dali jsme 2 vrstvy s tím, že to určitě bude stačit. Představa, že bysme měli těch 500m2 vymalovat ještě jednou, tak mě trefí :-) Máte někdo vymalováno "jen" 2 vrstvy?
Odpovědět
@janiia My teda 3x. ale myslím, že by 2x klidně stačila....když vám začne flekatět, tak to sjedete ještě jednou ;-)
Odpovědět
Navštívil jsem prodejnu Barvy laky atd. a prodavačka mě hned dovedla k této HET, takže jsem věděl o co jde :D díky moc všem ;-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?