Má se nanášet lepidlo na tapetu nebo na stěnu?

Dobrý den, narazil jsem na moc pěkné fototapety a bordury (prodej-tapet tečka cz ), avšak bohužel nemám žádné zkušenosti s tapetováním a tak si nejsem jisty zda to zvládnu. Chtěl bych se zeptat zda se má nanášet lepidlo na tapetu nebo na stěnu ? Popř. máte někdo zkušenosti s tímto internetovým obchodem ? Děkuji za odpovědi. Petr
Odpovědět
Profilova fotka
@maxmillian my sme teraz tapetovali chodbu, ale slovo " my" asi nie je na mieste, lebo to robil majster tapetar :) Tapeta bola vzorovana a v zivote sme to nerobili, tak sme sa spolahli na majstra profika a dobre sme urobili :) Hlavne pri vzorovej tapete to nie je sranda.. K tvojej otazke : on stenu najprv niecim penetroval ( mame klasicke sadrove strojove omietky a bola tam biela farba). ZAmeral si to laserom a potom ked to uschlo robil.... Lepidlo mal take ruzove priesvitne , ako gel na vlasy vyzeralo :-D a ked sa dalo na stenu bolo priesvitne - cize odpoved na tvoju otazku - natieral stenu, nie tapetu :) Je to tak ovela jednoduchsie :) INak napr. spoje valčekoval takym malym umelym valcekom s rúčkoou, aby sa dobre prilnali a spojili a hore a dole to odrezaval orezavačom do rovna podla takej akoby kovovej kelne, spachtle, alebo ako to mam nazvat.... a s tym to aj uhladzal :) Ziadne metly bez ručky a pod..... :) Ked sme videli to know how, tak sme si povedali, ze takto by sme to nikdy nezvladli, ani by sme k tomu nemali potrebne vybavenie..... Navyse, vsetkych co poznam a tapetovali sami, tak sa skoro rozviedli pri tom :-D
Odpovědět
My jsme s přítelem tapetovali, nikdy předtím jsme to nedělali a dopodlo to výborně. Podotýkám, že tapeta byla taky vzorzovaná.
Odpovědět
Profilova fotka
JO a ten nas tapetár povedal, ze fototapetu ju uuuplne najťažšie nalepit., lebo sa najhorsie lepia..
Odpovědět
ahoj my sme lepili zalaminovanu fototapetu ako kuchynsku zastenu - z jedneho kusu dlha vyse dvoch metrov... postup: prec zastrcky, trosku zoskrabat omietku (mame naozaj hrubu cementovu) zamiesat lepidlo (mixovali sme mixerom ostali trosku hrudky ale inak sa s tym robilo dobre, neschlo rychlo) a natreli sme aj stenu aj tapetu... tapeta sa trochu krutila a celkovo sme sa s nou trapili vyse hodiny. Najtazsie bolo prilepit kraje - to sme nakoniec robili s Duvilaxom a fenom :D len aby to drzalo. Popravde ta tapeta vyzerala hned po nalepeni strasne, ale na druhy den ako keby sa pricucpla na stenu a uplne sa s nou spojila a vyzera to namakane...
Odpovědět
potrebujeme kontakt na dobrého tapetára, okr. Žilina - sk
Odpovědět
@maxmillian ak nemas obe ruky lave tak to zvladnes. neni to vobec zlozite. my sme lepili tiez. bol tam vzor taka hadia koža ako keby a slo to uplne v pohode. natrela som stenu a aj tapetu. tak bolo v navode. nechala som trosku stat a potom sme to buchli na stenu vyrovnali a bolo. trosku som to presla rukou aby neboli bubliny a drzi uplne v pohode. a aj nadpajanie je dobre neni vidiet. zvladnes
Odpovědět
Profilova fotka
tak já bych v tom tedy žádnou vědu nehledala :-) my máme tapety na asi 4 místech (jsme na ně trochu ujetý :-D ) a otapetovali jsme to normálně sami, není to vůbec nic těžkého. Měli jsme vliesové tapety, lepidlo nám na ně poradili normálně v Baumaxu, nanesli jsme ho jenom na tapetu, tapetu pak od stropu lepily směrem dolu, hadříkem urovnávali "bublinky" a vše krásně drží. Opravdu se není čeho bát, pokud Vám to napoprvé třeba nevyjdou pruhy vedle sebe, tapeta se dá ještě nějakou dobu po nalepení snadno odlepit, natřít a nalepit znovu .
Odpovědět
Profilova fotka
Kdyz tapetuju,tak natiram zed lepidlem a tapetu namocim ve vane do vody, by tolik nesala a prelozim na ctvrtiny, aby se s ni lepe manipulovalo. Idealne lepit ve dvou. Drzim palce, kdyztak napis soukromou zpravu :-)
Odpovědět
Taky bych se nebala. Lepili jsme reliefni tapety a uplne v pohode. Natreli jsme tapetu po cele delce, prelozili na pulku, nechali chvili jakoby zvlhnout, rozlepili to a lepili odshora na stenu, stejne jak pise @radunk.a. Vyslo to perfektne, spary nebyly vubec k poznani. A mam dokonce takovy pocit, ze kdyz jsme to koupili, tak v kazde roli byl papirek s navodem, jak to vlastne mame delat :-) Po nejake dobe, nas prestala ta barvicka bavit, tak jsme ji normalne pretreli primalexem na jinou jako by to byla zed bez tapety, parada... Hodne zdaru :-)
Odpovědět
To zalezi od tapety, papierove sa natieraju lepidlom a prekladaju, aby to do nich vsalo, vliesove - tam sa natiera lepidlom stena( ale je dobre ju predtym natriet penetrakom) a vinylove sa lepia ako vliesove, ale s pevnejsim lepidlom. Vzdy mas uvedene na tapete, aky typ lepidla si mas kupit a na lepidle mas potom navod ( niekedy aj na tapete). Ak ich mas z e- shopu, tak na ich stranke zvycajne maju aj navody na tapetovanie. My sme lepili vliesovu s vzorovym posunom a zvladli sme to. Najhorsie sa ale lepia papierove.
Odpovědět
Zdravím, až k nevíře kolik lidi napsalo užitečnou odpověď za tak krátkou dobu. Nakonec jsem se rozhodl pro tuhle tapetku. Děkuji mockrát všem za rady.
Odpovědět
Měli jste pravdu, skutečně to nebylo složité. Tapeta už je na stěně a vypadá skvělé. Hlavní je nehodnotit ihned po nalepení, protože další den až pořádně uschne a vyrovná se - vypadá mnohem lépe.
Odpovědět
Článek se načítá
Přesně tak, tak nakonec to všichni zvládli i přes počáteční obavy. Stačí nemít uplně levé ruce :-D
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?