Jakou terasu na šikmém pozemku?

Dobry den vsetkym, prosim o radu. K nasmu novemu bytu patri cca 27 m2 zahradka. Chceli by sme cca 10m2 z nej, plochu tesne pri zadnych dverach, spevnit nejakou terasou. Zahradka vsak nie je rovna, vyskovy rozdiel medzi jej hornym a spodnym okrajom je cca 50 cm. Prikladam foto. Budem vdacna za vase nazory a skusenosti s roznymi sposobmi riesenia, materialmi atd.
Odpovědět
@chances dřevěná terasa na patkách, kolem navézt kameny a udělat skalku, nebo taky ne a můžete obít z boku kde je plot taky dřevem.. Bude to krásně dýchat a bude to přírodní. Zrovna takovou děláme a vypadá to báječně. Dá se to krásně udělat svépomocí.
Odpovědět
@kkaccullka Dobry den, velmi pekne dakujem za odpoved. Podla vas nie je teda nutne priestor, ktory by vznikol pod terasou nicim plnit, chapem to spravne? Je pravda, ze by to dychalo, to by bolo asi velke plus. Len ten prechod dalej do zahradky by sme museli asi riesit inac nez skalkou, mame dve male deti a tie by ju asi posliapali/rozobrali.. len ma prave nenapada ine riesenie nez schodiky - a to zase asi bude predsa uz len branit vzdusnosti?
Odpovědět
@chances máme kameny a z placatých uděláme pár schodečků. Pod terasou máme hlínu ze stavby a zbytek strusky. Chtěla jsem to přikrýt černou tkaninou (jak se dělají záhony), ale zahradník mi řekl že by to bylo zbytečné, ale taky se to tak dá udělat. Terasa dýchá i shora protože mezi prkny je zhruba 2-3 mm mezera mezi prkny. Máme modřín a prý to bude navždy :) Kvůli psovi to taky zaděláme díru pod terasou kameny aby tam nelezl a z druhé strany dáme asi prkna, tam to bude metr. Máme tu terasu obrovskou do L přes roh baráku a uprostřed bazén. Mám už nafocené akorát to musím dát do fotoblogu.
Odpovědět
@chances když nechcete kameny tak bych to obila prkny a schody buď zase ze dřeva nebo beton, nebo se dají koupit ve stavebninách různé prefabrikáty ze kterých by to šlo. Děti nikam nepolezou.
Odpovědět
@kkaccullka Velmi pekne dakujem za podrobnu odpoved. Asi v tom prechode urobime schodiky. Este raz dakujem!
Odpovědět
Profilova fotka
Pěkný den, terasu by zde neměl být problém zhotovit – lze ji udělat buď zavěšenou nebo jako schody. Níže přikládám, jak mohou schody z kompozitního materiálu Twinson vypadat. Přeji, ať se zadaří, co nejlépe! Ondřej Fridrich
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?