Altánek - jakou střechu zvolit?

Zdravím Na jaře bych se rád pustil do stavby "altánku". Bude vzadu v zahradě, tedy betonová deska, 2 stěny z cihel a 2 stěny otevřené (pouze dřevěné stojky co drží střechu), vevnitř klasika krb z cihel atd atd. Co mě, ale zajímá - JAKOU KRYTINU BY JSTE MI DOPORUČILI? Soused má na svém tašku bobrovku, bez problémů, ale já mám kousek vedle garáž, kde mám hnědou plechovou střechu a držel bych se stejného stylu. Jaké máte zkušenosti s plechovou střechou? Při tomto počasí a větřech nehrozí podfouknutí a odnesení střechy? děkuji
Odpovědět
@alfonss Docela důležité je, jaký sklon bude střecha mít, zda použijete laťování nebo podbití atd. Důležité je dodržet montážní návod výrobce krytiny. Znám experty pokrývače, kteří bez uzardění vytáhnou na řezání flexu a neřeší, že tím zadělávají na korozi daného místa. Na druhou stranu, pokud budete mít smůlu, tak Vám vítr odnese i betonovou krytinu. Pokud jste spokojen se střechou na garáži, tak bych šel opět do té samé.
Odpovědět
@tente84 spokojenost je, ale garáž je uzavřena, tam podfouknutí nehrozí. U otevřeného altánku ze 2 stran, ale strach mám.
Odpovědět
@alfonss Použijte celoplošné podbití, fólii a závětrné lišty. Jistotu nebudete mít nikdy.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?