Balkon nebo pergolu?

Máme podkrovní byt a k němu vlastní zahradu. Rozhodujeme se, zda z obýváku v patře udělat velký balkon (cca 3 x 6 m), nebo udělat na zahradě pergolu. Řešíme to proto, že dcerka bude na zahradě na houpačce, v bazénu a my bychom si dali kafe, grilovali, .... Jenže to bychom museli i vše nosit přes celý dům. Výška od zahrady po podlahu obýváku je 4,9 m.
Odpovědět
Profilova fotka
Jde vyloženě o cíle- s kafem/obědem dolů nepůjdete, i to grilování si rozmyslite, to mi věř. Naši mají jen 1 patro a jakmile opadlo prvotní nadšení, zahrada se tímto způsobem přestala využívat úplně.
Odpovědět
Profilova fotka
@zuzekk Udělal bych balkón s venkovníma schodama na zahradu.
Odpovědět
@jakuda Z tech schodu mam strach, bylo by to cca 4,9 m/160 cm, coz je 30 schodu. A to uz je hodne.
Odpovědět
@zuzekk Diky za zkusenost. Tam jsem chtela chodit hlavne proto, ze mame hodbe kamaradu s detmi a ty je v lete pohodlnejsi nechat behat po zahrade, nez je pustit dovnitr.
Odpovědět
Profilova fotka
@puhelin Tak se dají udělát třeba lomené s podestou. To je jedno. Ale opravdu jsou k nezaplacení. Představte si, že si dáváte kafe s přáteli na terase a děti si hrají dole na zahradě. A když se někomu něco stane (spadne z houpačky, začne se topit, kluci se začnou rvát), nebo cokoliv jiného (děti chtějí asistenci dospělého každou chvíli, poletíte za nima přes dům? Z praktické zkušenosti vím, že dokud jsme byli malí a z terasy nebyly schody dolů, tak se na ni skoro nesedělo. Proto je taky rodiče dodělávali.
Odpovědět
@jakuda Urcite ty schody stoji za to. Moc mista tady nemame, sotva by to vyslo na prime. Nejuspornejsi jsou samozrejme ty vretenove, ale to je tak na unikovy vychod, ne na kazdodenni chozeni. Zkusim takove schody poptat. Z ceho je rodice maji? A jake maji stupnice? Premyslim nad perforovanym nerezem, nebo alespon rostem.
Odpovědět
Profilova fotka
@jakuda u nasich určitě, mám to už pěkně vymyšlený, místo by i bylo, jen finance ne... :-|
Odpovědět
Profilova fotka
@puhelin Máme dvoje takové schodiště na dvou domech. Jedno je přímé, ocelová konstrukce a dřevěné nášlapy. Vyráběné svépomocí. Druhé je točité, perforované nerezové nášlapy. Oboje v zimě dost klouže a dáváme na to gumové protiskluzové nášlapy.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Pergola + pochozi strecha jako balkon
Odpovědět
@puhelin Balkon a z něj točité schodiště na zahradu.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?