Betonování terasy u domu

Ahoj, prosím o rady, jak byste doporučili betonovat terasu u domu. Tedy skladbu. Mám vylité pasy a na nich jednu řadu ztraceného bednění, proarmované železem. Uvnitř je jen hlína. Jako povrch bych chtěl mít keramickou dlažbu, protože do budoucna hodlám terasu zasklít a využívat částečně jako součást obytného prostoru (bude v ní jídelní stůl). Tedy chtěl bych desku i nějak odizolovat. Dále zvažuji, zda bude vršek končit pod soklem a udělám z domu schůdek, nebo jestli bude podlaha terasy v jedné rovině s podlahou v domě (s vyspádováním počítám). Potom budu muset betonovat přes fasádu - stačí, že na domě, pod strukturou je fasádní polystyren, nebo je nutná ještě nějaká další dilatace?
Odpovědět
Nikdo nic? Ještě mě napadá - dává se na dno netkaná folie?
Odpovědět
Profilova fotka
@maxx99 koukni sem https://www.modrastrecha.cz/blog/vach...
Odpovědět
Díky...co vás vedlo k tomu dát dlažbu na ty plastové kotouče? Beton není nijak izolován?
Odpovědět
Máme zatím hrubou stavbu, naše terasa tedy bude jen zastřešena. Jako dilataci a zároveň izolaci máme mezi terasou a domem soklovy polystyren. Máme to uděláno jako klasika základovou desku, máme v ni hutněny betonový recyklat a nahoře beton.
Odpovědět
@jajinka121 když to je jen zastřešené, tak je to asi jiné, já právě řeším, jestli ipa a polystyren, když to budu chtit v budoucnu komplet uzavřít....
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?