Čím natřít terasu z modřínu?

Dobrý den, prosím o rady o víkendu budeme pokládat terasu čím prosím natřít, budu ráda i za fotky nemůžu najít správný odstín, děkuji všem
Odpovědět
Profilova fotka
olej s pigmentem v nejsvětlejším odstínu. Bezbarvý všichni řekli, že vydrží nejmíň, že je potřeba přetírat každou chvíli, s pigmentem vydrží déle (a čím tmavší, tím dýl, prý). zatím natíráme palubky, ale stejným olejem bude i terasa.
Odpovědět
Profilova fotka
@zuzekk krásné to máte! kde jsi ten olej koupila? já mámnějaké tipy na nano oleje, ale muž mi tomu nevěří :)
Odpovědět
Profilova fotka
@tulda27 diik! Kez by to uz bylo hotove! Tam, kde jsme brali obložení, v tech drevoobchodech maj i nátěry na prkna. Konkrétně podlahy Šesták, v Jaf holzu taky měli tohle.
Odpovědět
Profilova fotka
@zuzekk tak do toho studia musím! :) už nechci makat chci jezdit po show roomech, místo toho jedu tavit asfalt :), ať to jde rychle od ruky, počasí práci přeje tak si to alespoň užijem :)
Odpovědět
Profilova fotka
@tulda27 tav, dneska to půjde samo! Budete vše dělat sami? Další série prken až o víkendu, nemám stavbyvedouciho..
Odpovědět
@labra Máme z modřínu terasu, upozorňuji předem, že se nátěr bude loupat (bavíme se o podlaze- jinak se chová fasádní obklad a jinak podlaha po které chodím, šoupu nábytkem atd.). Modřín obsahuje hodně pryskyřic, správně by se prkna měli položit, nechat nějakou dobu uležet a až pak natírat. Ty prkna jsou sama o sobě dost mastná. Pokud by Vám nevadila přirozená vlastnost modřínu že časem zešedne tak nátěr vůbec nepotřebuje. Pokud na něm trváte tak opravdu dobře promyslet, pak už budete muset používat pořád to samé. My máme od Remmersu olejovou barvu s pigmentem. Mám fotky v albu, ale opravdu co druhý rok to co není pod střechou natírám a před tím musím kartáčem dostat dolů ten původní nátěr. Před prvním nátěrem jsme natírali čímsi co jakoby ten povrch naleptalo aby se ta barva vůbec chytla. Dneska bych asi volila něco jiného třeba čistý lněný olej. Já ale hold chtěla hnědou podlahu :)
Odpovědět

Odpovědět
Profilova fotka
@zuzekk napíšu sz ať to tu moc nezpanujem 😎 @kkaccullka já jsem nějak automaticky předpokládala, že se tazatelka ptá na olej 😂, proto jsem si to dala sledovat. Takže myslíte že i před olejem je lepší nechat modřín chvíli být než ho natřu? Díky!
Odpovědět
Profilova fotka
@tulda27 řikali nám, že rozbalit-natřít-našroubovat. na nic nečekat,"nesrovnávat" vlhkosti atp., rozbalený dřevo se začne kroutit. (u vnitřní podlahy naopak nechat nějakou dobu srovnat se s teplotou, vlhostí domu) Foto obkladu dávám protože terasa ještě není hotová, ale jak vypadá daný odstín Modřín od určitého výrobce vidět je.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak teď nevím 😂 podlahu z modřínu plánujeme taky a myslela jsem, že ho přivezeme, položíme a nazdar (šednutí nám nevadí). Je tedy nějaký nátěr (barva, olej...) potřeba nebo ne?
Odpovědět
@kkaccullka my natíráme modřínovou terasu olejem a žádné loupání. Když natírám terasu znovu tak ji opláchnu vapkou, nechám oschnout a zase natřu.
Odpovědět
@zmrz_lina nám lehce šedne i přes nátěr olejem. Natírali jsme před položením a pak vždycky zjara a na podzim to natírám olejem znovu. Je to během chvilky hotový, den to schne.
Odpovědět
Článek se načítá
@kkaccullka moc děkuji, už mám vše nachystáno, nakonec jsou koupila taky od remmers tak uvidíme :-)
Odpovědět
@tulda27, @labra, @adelkav Namontovat podlahu a až bude třeba, tak natřít olejem. Olej ten je bezbarvý a je to prostě olej, který chrání dřevo. Pak jsou olejové barvy (např.od Remmers máme my), vypadá to luxusně (pod střechou nám to v pohodě vydrželo 3 roky, ale u bazénu kde není střecha a na terasu prší a v zimě je sníh a led se to po dvou letech muselo dělat znova). Nátěr jsem musela ocelovým kartáčem co nejvíc odstranit a pak až znova natřít. Asi existuje i nějaký odstraňovač nátěru přímo od Remmesu ale neměli ho. Dávali jsme 3 nová prkna (položili je na podzim a teď natírali a předem se to muselo natřít ředidlem 6000 S aby na to ta olejová barva od Remmersu dobře chytla. Máme tedy toto: Teak-Öl od Remmers (je to olejová barva a časem se loupe), viz foto. výše TAKY JSEM SI MYSLELA ŽE MÁM JEN OLEJ ALE NENÍ TO TAK. Večer přidám fotky jak vypadá vykartáčovaná a znovu 2 x natřená podlaha, zrovna jsem to o víkendu dělala.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?